Bewust_zijn
mijn levensvisie
23-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glazen bollen.

Een paar keer in mijn leven heb ik met waarzeggers of -zegsters te maken gehad. Zéker niet door mijn toedoen, maar door dat van huisgenoten! Eentje kwam zelfs af en toe een babbeltje maken bij ons thuis, want hij voelde er zich goed. Het gaf me de gelegenheid die persoon en zijn soortgenoten beter te analyseren, want dat hij ‘waarheden’ en voorspellingen uitbracht die ook uitkwamen leed geen twijfel.

Maar voorspellingen hebben me nooit geïnteresseerd. Ik wil de toekomst niet kennen! Zou de spanning van het leven wegnemen en dat kan niet de bedoeling zijn. Wat me wél interesseerde was hoe hij het hem flikte, en ik begon hem van dichtbij te observeren. Héél onbevooroordeeld en met in het achterhoofd de gedachte dat het zeker wel mogelijk moet zijn dat sommigen onder ons een zintuig méér hebben dan de normale mens. Een vergissingetje van de natuur dus. Maar ook met de zekerheid dat voor één dergelijke echte waarzegger, er minstens duizenden charlatans zijn die een winstgevende bezigheid hebben geroken. En mijn ‘studie’ ving aan.

Het viel me vooral op dat het mensen zijn die veel beter dan de modale mens luisteren naar wat je vertelt, wat je zorgen zijn, hoe je tegen het leven aankijkt en wat je doet. En dat doen ze beroepshalve, want dat levert de brandstof voor hun glazen bol… of hun zeepbel als ze er minder kundig in zijn!

En alleen al uit dat luisteren náár, vallen heel logische conclusies te trekken! Zo in de trend van: wie lui is zal vroeg of laat in geldproblemen komen. Wie geen besef heeft van budgetbeheer eveneens. Wie strijdlustig is zal veel conflicten het hoofd moeten bieden in zijn leven. Wie niet dankbaar is voor wat hij heeft, zal het met steeds minder moeten doen. Wie roddelt zal onder roddel worden bedolven. Wie zijn of haar partner beu lijkt zal vroeg of laat tegen een scheiding aankijken… en zo kun je oneindig verder blijven doorgaan.

Dus: conclusies die elke logisch denkende mens kan trekken. Niks geen ‘gave’. Alleen het vermogen om op een logische wijze de gevolgen uit een oorzaak te kunnen onttrekken.

En vanuit die conclusies doen die heren dan hun ‘voorspellingen’. Een makkie! Ik zou het zelf kunnen, maar het interesseert me niet om zoiets goedkoops te gelde te maken.

En toch denken die mensen net zoals ik doe: natuurwetten liggen vast en zijn onomkeerbaar. Wat je opgooit moet weer naar beneden komen, en dat geldt ook op emotioneel gebied. Dat is eigenlijk de enige regel die telt. Ze kijken gewoon wat je omhoog gooit en ‘voorspellen’ dan waar het neer zal komen. Een fluitje van een cent. Ze observeren ‘beroepsmatig’ ook heel goed je doen en laten en kunnen je van daaruit dan ‘wonderbaarlijk juist’ wat platte gegevens over jezelf vertellen. En eenmaal de geloofwaardigheid ‘gevestigd’ kunnen ze doorgaan. Het slachtoffer loopt erin. Met geloofwaardigheid hebben ze dus echt geen probleem. Maar de slachtoffers beseffen niet eens dat zijzelf hen de nodige middelen toereikten.

Want ja, omdat ze daar nu eenmaal een broodwinning van hebben gemaakt, gaan ze er een stuk verder in door dan de modale mens en merken inderdaad wel details op waar anderen niet eens bij stilstaan. Het is immers hun ‘beroep’ en ze worden er steeds beter in naar gelang ze meer mensen hebben leren kennen. Vooral dan mensen die al eens wat meer aan een waarzegger zouden gaan vertellen dan aan de buren. Zéker eenmaal dat ze die vertrouwensband hebben weten te installeren.

Het enige verschil tussen die mensen en mij is dat ik er niet zou kunnen aan dénken uit die wetenschap munt te gaan slaan. Zij wel! En door zich daarin te specialiseren worden ze er steeds handiger in en lijkt het op de duur inderdaad dat ze wonderbaarlijke voorspellingen doen die nog blijken uit te komen ook.

Maar zelfs als bepaalde voorspellingen eigenlijk een verkeerde gok zijn, kunnen ze toch nog uitkomen omdat het ‘slachtoffer’ ze zélf doet uitkomen, de voorspelling indachtig en ernaar handelend.

Of die charlatans dan wel nuttig zijn in de maatschappij? Misschien wel! Ze kunnen je immers leren wat je zelf zou behoren te weten maar er blijkbaar niet voldoende toe komt in jezelf te kijken. Daarom ook bestaat hun voornaamste cliënteel uit mensen die niet willen of durven kijken in zichzelf! Mensen die zichzelf nooit in vraag stellen, omdat het antwoord op die vraag hen telkens weer een minderwaardigheidscomplex zou bezorgen.

Toch kunnen ze met dergelijke vergissingen ook veel kwaad aanrichten bij simpele zielen. Zielen die er dan zelf voor zorgen dat die voorspellingen uitkomen door onder invloed daarvan verkeerde keuzes te maken, terwijl het leven eigenlijk iets heel anders, en misschien beters, voor hen in petto had.

Gelukkig voor mij heb ik altijd alleen maar naar die éne glazen bol binnen in mezelf gekeken en zeepbellen van buitenaf nooit een kans gegeven!

Willy.

23-05-2012 om 09:10 geschreven door Willy


» Reageer (1)
22-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De voetzoeker.

Vanaf de eerste dag dat we de piepkleine puppy Chico in huis haalden, hij woog toen amper 1,3 kilo, zocht hij mijn voeten op en voelde zich pas helemaal veilig als hij erop lag.

We zijn nu bijna een jaar verder, zijn gewicht blijft nu rond de drie kilo schommelen, en nog steeds is zijn geliefkoosde plaats voor een dutje overdag: bovenop mijn voeten. Daar pas voelt hij zich veilig en kan rustig gaan liggen dromen. Zolang mijn voeten niet bewegen weet hij dat hem niets kan overkomen. Maar de minste beweging van mijn landingsgestel doet hem opschrikken en me vragend aankijken:

- Je gaat toch niet weg hé baasje? Want dan wil ik mee hoor!

En als het loos alarm blijkt vleit hij zich weer lekker neer en droomt verder van leuke Chihuahuawijfjes.

Jawel, slapen als de muizen in het meel noemen ze dat. En neen, hij kan niet spreken. Maar hij communiceert wel hoor als je hem leert begrijpen! Hij heeft wel honderd manieren om je recht in de ogen te kijken, en elke blik is weer heel anders. Zo heeft hij ook zijn manier om, als we na een wandeling terugkomen en hij heeft nog geen goesting om binnen te gaan, bij een bankje te blijven staan en me op een heel aparte manier, bijna smekend, aan te kijken. En ik weet ondertussen al wat dat betekent:

- Kom baasje, zet je hier wat neer en laat ons nog wat genieten van de buitenlucht!

Even terzijde: op 17 mei is hij één jaar oud geworden. De foto hierboven is op die dag genomen. Onder een stoel. Een van zijn ‘schuilplaatsen’ waar hij zich veilig voelt! Veilig waarvoor? Voor de camera! Want hij haat het om gefotografeerd te worden en je moet al van goeden huize zijn om hem in een leuke pose te kunnen ‘pakken’! Misschien vanwege de flits? De inzet in de foto dateert van 27 augustus 2011, de dag dat we hem kochten. Op beide foto’s komt zijn van nature hoogglanzende vacht duidelijk tot uiting. Soms vragen mensen me of ik hem misschien met brillantine insmeer. Ik antwoord dan: “Neen hoor! Met schoensmeer”.

En de verveelde blik die hij heeft op die foto? Wel, die betekent: “Wil je het nu maar eens stoppen met die ellendige camera? Ik baal ervan!” Wie zei daar ook weer dat honden niet kunnen praten?

En zonder me te willen schuldig maken aan ‘mijn kind schoon kind’, moet ik toch toegeven: nog nooit zag ik een hond die, net als Chico, volgroeid nog schattiger is dan als puppy! En die mening wordt zowat door de hele buurt gedeeld. Met hem heb ik echt wel de hond die me perfect past. Hopelijk kunnen we nog heel lang van elkaar genieten.

Terug naar het onderwerp nu: zijn communicatie is lang geen eenrichtingsverkeer hoor! Hij luistert ook en begrijpt blijkbaar al heel veel van onze mensentaal! Als mijn vrouw me bijvoorbeeld vraagt of hij nog niet buiten moet, veert hij recht en blijft nieuwsgierig staan kijken of ik al dan niet uit mijn zetel kom.

Vraagt ze ’s morgens of ik nog niet zou stofzuigen, dan vliegt hij naar de deur waarachter de stofzuiger staat. Want dat is ook ZIJN kamer. Daar staat zijn bench en in die bench ligt een leuk knuffeltje van hem. En dat zou hij er snel willen uitgraaien terwijl ik de stofzuiger haal! Maar helaas voor hem, sluit ik de bench altijd nadat ik hem er heb uitgehaald en kan hij er dan niet meer bij. Maar toch denkt hij blijkbaar dat ik het wel eens ooit zou kunnen vergeten.

Hij heeft knuffels en speeltjes genoeg in huis, en dat ene knuffeltje moet blijven dienen om hem zich lekker thuis te laten voelen in zijn eigen gezellige holletje.

En dan ’s avonds weer een andere communicatieblik! Om negen uur maken we onze laatste wandeling. Dan speelt hij nog wat in de woonkamer en komt dan zo rond kwart voor tien ‘vragen met de ogen’ om naar zijn bench te mogen! Ongelooflijk intelligent beest!

Ik heb al dikwijls gehoord: “Ze hebben enkel maar de spraak tekort”. Ik heb daar nooit bij stilgestaan, maar dat kun je wel rustig letterlijk opvatten! Ze begrijpen ons volkomen. Alles wat we zeggen! Net als een kind dat spelenderwijze de moedertaal leert. Ze kunnen alleen maar niet terugpraten!

“Menos mal”, zouden ze in Spanje zeggen. (Maar best ook).

En kijk, onbewust heb ik hier weer zo’n veelgebruikte Spaanse uitdrukking gebruikt die linguïsten in de gordijnen zou doen vliegen! Want letterlijk vertaald betekent het: ‘minder slecht’!Wat in wezen wel ongeveer hetzelfde is, maar als je de taal niet gewoon bent struikel je daar wel even over voordat ‘je frank valt’.

Willy.

22-05-2012 om 09:55 geschreven door Willy


Categorie:Chico2
» Reageer (0)
21-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De haan op de toren.

Bij een interview van Jean Luc Dehaene naar aanleiding van zijn memoires, viel me één fragment sterk op, en dat klonk ongeveer zo:

- Je moet een visie hebben, een doel nastreven, en dat uitvoeren als een geleidelijk stappenplan. Anders kun je de bevolking niet motiveren.

Hij heeft gelijk. Zo werkt het inderdaad… bij een kudde schapen!
Of in een gekkenhuis!
Wat dan weer bewijst dat onze samenleving door de politici als een gekkenhuis vol schapen wordt aanzien en dat, juist dank zij diezelfde politici, eigenlijk ook is!

In gekkenhuizen moeten de patiënten wekenlang op voorhand emotioneel worden voorbereid op een bepaalde gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld een uitstapje. Met kinderen doe je dat best ook. Maar dat zoiets ook met volwassenen moet gebeuren shockeerde me toch. Want hoewel ik wel wist hoe het werkt in deze samenleving die zich volwassen noemt, viel die uitspraak toch een beetje op me neer als een koude douche. Als je het namelijk hoort van een ander dringt het nog beter door!

Ik ben geen tjeef, maar vind Dehaene geen slechte politicus. En inderdaad was hij goed op weg toen hij premier was. Hij stak niet onder stoelen of banken dat er bezuinigd moest worden om de schatkist gezond te houden en was dat de bevolking bezig aan het verstand brengen in kleine stapjes.

Zoals psychiatrische verplegers moeten doen met hun prettig gestoorden.

Ik ben ervan overtuigd dat het hem ook zou gelukt zijn, maar toen kwam Piet Konijn een stokje in de wielen steken met een sterk opgeblazen dioxineverhaal. De haan werd van de toren gestoten en zijn doelstellingen vielen in elkaar als een kaartenhuisje, want de nieuwe machthebbers schakelden over naar het cadeautjestijdperk en speelden de wilde weldoeners. Binnen de kortste tijd waren alle besparingen van de regering Dehaene teniet gedaan en dreef het land naar waar we nu staan! Maar geen nood: dank zij dat verspilbewind kon Piet Konijn op twee ambtstermijnen bogen! En daarop kwam het voor hem tenslotte neer!

Hoe kun je dan in een land als het onze een stappenplan gaan uitvoeren?

Of ik dan een fan ben van Dehaene? Helemaal niet! Graaiers zijn het allemaal, maar dié vond tenminste nog dat hij naast eigen belang ook nog een verantwoordelijkheid ten opzichte van het land had. En dat is al meer dan dat je van de doorsnee politicus kunt verwachten.

Zijn rol in de Dexia-affaire kan ik niet beoordelen. Daarvoor moet je insider zijn. Ik kan wél aannemen dat het is zoals hij zegt: het was een mission impossible voor een zaak die zo grondig naar de bliksem was geholpen dat er niets meer te redden viel.

Maar ik wou hier vooral even stilstaan bij dat kinderlijke fenomeen: in stapjes moeten werken om de bevolking niet te erg op de teentjes te trappen. Want zelfs als iedereen weet dat het land in geldnood zit, zal iedereen er toch ook voor zorgen nog zoveel mogelijk te kunnen profiteren van de staatskas. Een collectief bewustzijn is er namelijk al lang niet meer. Het is elk voor zich! En dat is een filosofie die enkel naar de ondergang kan leiden.

In stapjes werken, de gevoelige teentjes indachtig, zou wel kunnen, maar daarvoor is een mandaat van 4 jaar veel te kort! Niet eens de moeite er aan te beginnen, want die vier jaar zijn zó om. En die termijn wordt zelfs in veel gevallen nog korter, want een van de hobby’s van onze regeringen is zich te laten vallen zodra er ook maar iets spaak loopt.

Of… tot vallen gedwongen worden! En daar gaat dan je stappenplan. Kun je beter meteen aan een opstappenplan werken, want dat zul je vroeg of laat zéker nodig hebben!

De schuld aan ‘onze’ financiële crisis wil ik zeker ook niet rechtstreeks in de schoenen van de Moslims schuiven, al hebben ze, flink geholpen door onze politici, er wel aan meegewerkt. Zo ook de luigemaakte Belgen.

Maar het is een wereldwijde crisis, ontstaan in de USA. En als het in de USA regent, dan druppelt het hier. Ik wil ze dus ook niet op de regering afschuiven. Die kon er weinig meer aan doen dan toekijken. Maar wat ze wél hadden kunnen doen, was voorzorgen nemen toen het nog goed ging. Zorgen voor een appeltje voor de dorst. Anticiperen op ‘mogelijke’ tegenslagen, zoals elke goede huisvader zou moeten doen. Maar daar hebben ze nu juist omgekeerd gewerkt: torenhoge schulden gemaakt, zodat bij de minste tegenslag het land in nauwe schoentjes komt te staan, en er niet de minste reserve is om enig tegengewicht te bieden.

Ze hebben het allemaal weggegeven om stemmen te ronselen! En daar zijn ze drommels goed in geslaagd! En nu?

Willy.





21-05-2012 om 00:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
20-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbespreekbaar.

Het multicultureel probleem blijkt onbespreekbaar. Wordt er gefluisterd.

Omdat er, volgens de geldende, maar sterk gemanipuleerde normen, geen probleem is!

Er is alleen maar een probleem van onveiligheid, terrorisme, ramkraken, verloedering, diefstallen, hold-ups, car- en homejackings en inbraken. Niks om je ongerust over te maken dus! Het loopt allemaal heel gesmeerd. En een multicultureel probleem is er al helemaal niet. Neen hoor! Die problemen hebben helemaal niets met multicultuur te maken! En dus is het onbestaande probleem onbespreekbaar! En dus blijven de misdaadstatistieken maar de pan uitvliegen!

Onbespreekbaar vooral omdat diegenen die er verantwoordelijk voor zijn nu hun verantwoordelijkheid zouden moeten opnemen en het een halt toeroepen. Niet met een vermanend vingertje, maar manu military. Eindelijk eens de tanden van de leeuw laten voelen. Maar die verantwoordelijken zijn liever lui dan moe en maken van die leeuw maar liever een mak lammetje! Voor hen staat ‘het probleem oplossen’ gelijk aan ‘het probleem negeren’. Op de lange baan schuiven. Doen alsof het er niet is. En ondertussen gewoon vet betaald worden om ergens ‘niets’ aan te doen. Alleen maar betuttelende wetjes uit de duim zuigen als alibi om het grote, door iedereen gekend probleem, voor zich uit te kunnen schuiven wegens ‘tijdgebrek’. Net zoals ze jarenlang deden met BHV!

Want zodra ze er ‘iets’ aan doen gaan ze stemmenverlies vrezen! Stemmenverlies door diezelfde meerderheid die ze zelf jarenlang een rad voor ogen hebben gedraaid! En zelfs als er géén stemmenverlies komt omdat die meerderheid toch ook ogen in de kop zou moeten hebben, dan nog riskeren ze een cordon sanitaire!!! Een ‘piespaaltje’ om op de kop van de Vlamingen te wateren, voor wie soms nog niet wist waar een cordon sanitaire voor staat!

Eigenlijk handelen ze net zoals een (slechte) straatveger zou doen als hij een torenhoge hoop drek voor zich uit op straat ziet liggen: ijverig met een tandenborsteltje de laatste stofjes van een straatsteen vegen tot zijn tijd er op zit en het opscheppen van die drol voor zijn opvolgers is.

Wat mogen we ons gelukkig prijzen dat onze politici niet voor het beroep van straatveger hebben gekozen! De straten zouden niet om aan te zien zijn!

Het probleem is vooral ook onbespreekbaar ‘gemaakt’ door zij die er liever niét over reppen: namelijk de politici. En ze beveiligden zichzelf met een resem wetten voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding. Met andere woorden: wetten om te zwijgen en hen dus gerust te laten! Want zodra je de mond opent om je vaderland te redden van een catastrofe ben je racist! En ben je illegaler bezig dan een illegaal!

Voilà! Nu zaten ze veilig in een ondoordringbaar fort. Het blinde volk is geïndoctrineerd, en wie nog ogen in de kop heeft is gemuilkorfd. De pret kan niet op.

Verdorie! Wat is het beroep van politicus toch leuk hé? Alles wat je niet kunt of niet graag doet moet je dan maar verbieden en alles wat je leuk vindt verplichten! En dan hebben ze al de tijd van de wereld om te bedenken hoe ze het volk nog meer volksheid kunnen ontnemen en nog meer zaken failliet te laten gaan.

Of ze daar wakker van liggen? Helemaal niet! Het enige waar ze van wakker liggen is om toch maar voldoende stemmen te kunnen behalen. Daar hebben ze ware nachtmerries van! De rest is een ver van hun bed show.

Willy.

20-05-2012 om 09:07 geschreven door Willy


» Reageer (1)
19-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UFO of zo.

Na op History Channel een massa documentaires over UFO’s te hebben kunnen bekijken, verwondert het me nog altijd dat de regeringen alles wat in die richting wijst doodverven, maar dat verschillende wetenschappers er toch al heel anders tegenaan kijken dan vijftig jaar geleden.

Want vijftig jaar geleden, was er een Zwitserse kelner die zich in geschiedenis en archeologie interesseerde, maar nooit de kans had gekregen om hogere studies te doen. Toch, en wie weet juist dààrdoor, kon hij niet zomaar klakkeloos aannemen wat hij allemaal las over archeologische vondsten, de piramides, wie ze had gebouwd en hoé. Hij stelde het allemaal heel erg ‘im frage’, en ging daar zover in, die vindplaatsen dan maar persoonlijk te gaan opzoeken met zijn spaarcenten.

Om de uitleg van de archeologen te onderzoeken en er zich zijn eigen, meer op logisch denken gerichte mening over te vormen.

Het resultaat was het boek ‘Waren de goden kosmonauten?’ en zijn naam was Erich Von Däniken. Ik kocht het boek in de late jaren vijftig en was onmiddellijk onder de indruk van de logische benadering van honderd en een zaken waarvan wetenschappers ons al jarenlang hun eigen ‘onweerlegbare’ maar erg gratuite mening voorschotelden. Als ze iets vonden dat niet in de hén aangeleerde context paste, werd het doodgezwegen, of zodanig verdraaid tot het er wél ging in passen voor wie niet verder nadacht en er de onlogische speculaties maar bijnam.

Maar Von däniken werd door die geleerde heren uitgelachen en beschimpt! Wat zou dat stomme kelnertje daar nu van weten? We zijn vijftig jaar verder, en nu moeten ook wetenschappers en archeologen toegeven dat een en ander toch wel in vraag mag worden gesteld. Is het toeval dat weeral een leek daar aanleiding moest toe geven? Zouden die wetenschappers ook dát toegeven?

Want er volgden nog vele reizen en boeken van Von Däniken. Een voor een maakte hij brandhout van de gevestigde wetenschappelijke uitleg en gaf het allemaal een veel logischere verklaring. Bekeken vanuit het standpunt van de mens van de twintigste eeuw, en niét uit de overleveringen van de late middeleeuwers.

Dat bewijst dan maar weer dat wetenschappers helemaal niet die genieën zijn die we denken dat ze zijn. Hun klinkende titels halen ze gewoon uit de mogelijkheden tot studeren die hen ooit werden geboden. Wetenschappen studeren die eigenlijk noch min noch meer waren dan overleveringen die van generatie op generatie profs werden doorgegeven zonder ooit ook maar iéts in vraag te stellen. Maar echte doorbraken blijken toch altijd weer van leken te moeten komen! Waaruit ik dan weer de conclusie moet trekken dat leken er nodig zijn in de maatschappij. Leken, tenminste als ze voldoende intelligent zijn, staan immers open voor alles en zijn nog niet gebrainwashed door de ‘onfeilbaren’.

Ik heb zo mijn eigen ideeën over UFO’s. Ze zijn er wel hoor! En ze blijken ook heel erg geïnteresseerd in ons. Maar ze willen zoveel als mogelijk elk contact met ons, barbaren, vermijden. Wachten tot we voldoende geëvolueerd zijn. En als ik de tegenwoordige neerwaartse evolutie van het mensdom bekijk, zullen ze nog wel een paar duizend jaar mogen wachten!

Of anders zijn ze helemaal niet geïnteresseerd in een intergalactische multicultuur. Hebben misschien in hun ‘primatenstadium’ hetzelfde meegemaakt als wij nu, en gezien wat de gevolgen ervan waren. En, anders dan wij, de nodige lessen getrokken uit hun verleden. Bijgevolg hoeven we ons geen illusies te maken over ‘close encounters’. Daar hebben ze voorlopig heus geen behoefte aan!

Voor het feit dat ze hier zomaar lijken te komen en te gaan kan ik maar een paar redenen bedenken:

1. Op militair gebied: Ons in de gaten houden, zodat we geen stommiteiten uithalen die het hele universum in gevaar zouden kunnen brengen.

2. Op toeristisch gebied: Misschien hebben ze ook reisbureaus zoals wij, en brengen ze toeristen die eens goed willen lachen naar onze contreien. Om te kijken hoe dom wij wel kunnen doen. Om zich te pletter te lachen met de charlatans die we zélf steeds weer als leiders kiezen. Of om te gruwelen met de wreedheid waarmee we oorlogen voeren. Als het zo is komen ze goed aan hun trekken, want we hebben het allemaal in de aanbieding op ons kleine planeetje. Ze noemen onze aarde waarschijnlijk ‘De gekke planeet’. Het gekkenhuis van het heelal.

3. Of, en dat is heel waarschijnlijk: een combinatie van beide vormen van bezoek.

Dus, wat mij betreft: mijn interesse in UFO’s is over. Tenminste, toch mijn nieuwsgierigheid naar hoe het eventueel contact zou verlopen. Dat zal nog wel lang op zich laten wachten. Is niet meer voor mijn tijd noch voor die van mijn dichte nageslacht. Ik beschouw het fenomeen dan ook alleen maar als een interessante soort folklore. Maar dan een soort folklore waarin we nog lang geen toegang hebben. Omdat de dwazen onder ons steeds dwazer worden.

En dat regeringen het fenomeen doodzwijgen? Wat zou je anders verwachten van regeringen? Wat je doodzwijgt en negeert moet je niet onderzoeken en dus heb je er geen werk aan. Punt. Zo handelen regeringen nu eenmaal.

Wat me dan weer wél dwars zit is het feit dat ze het niet alleen maar doodzwijgen, maar er zich ook nog aan schuldig maken het weinige bewijsmateriaal dat soms per ongeluk wordt gevonden, als top secret te gaan verbergen en getuigen het zwijgen op te leggen.

Willen ze dan misschien de primeur voor het geval er soms ooit van enig contact sprake zou zijn? Uitzoeken of die lui soms geen wapens hebben die nog beter kunnen doden dan de onze?

Angst dat ‘de vijand’ die wapens als eerste te pakken zou krijgen?

Redeloze angst volgens mij. Als die aliens over de technologie beschikken om van waar ook uit het heelal tot hier te geraken zijn ze stukken intelligenter dan wij. En wie zo intelligent is zal zijn kennis niet verspillen aan het vervaardigen van moordwapens. Tenzij als zelfverdediging mocht dat ooit nodig blijken. Maar in dit geval zullen ze wel voldoende voorzorgen nemen om die wapens niet in handen van achterlijke primaten zoals wij te laten vallen!

Maar om terug te keren tot Von Däniken: logisch bekeken bestaat er geen twijfel over het feit dat de piramides met buitenaardse hulp zijn gebouwd, en dat er een tijd was dat die ‘goden’ het mensdom hielpen. De aarde bulkt van de bewijzen daarvan. En dan rijst de vraag:

- Waarom hebben ze zich plots teruggetrokken?

Antwoord: omdat ze uiteindelijk gingen inzien dat met het mensdom weinig positiefs aan te vangen viel. Dat al hun pogingen steeds weer mislukten omdat de mens niet snel genoeg evolueerde, en veel van hun technieken stiekem en achterbaks ging gebruiken tegen hun soortgenoten. Toen moeten ze hebben beseft dat ze dat hele zootje beter nog enkele duizenden eeuwen in eigen vet moesten laten stoven alvorens nog eens tussen te komen. Ook hebben beseft dat je de evolutie niet kunt forceren. Mensen moeten leren van hun eigen fouten. Met schade en schande. Met bloederige oorlogen, met religies die ze dom proberen te houden, en met alle ellende er op en er aan. En dan moet de mens zich maar gaan afvragen of hij lering wil trekken uit zijn fouten, of ze koppig blijven herhalen. En voor het ogenblik wordt steeds meer voor dat laatste gekozen. We vergeten de ellende, voortgebracht door onze eigen fouten, en zodra de tijden maar enigszins verbeteren gaan we die fouten herhalen! Om je dood te ergeren. En dat is dan ook wat die aliëns doen!

En gezien de eenentwintigste eeuw zich aanbiedt als de eeuw van de decadentie vraag ik me af of de mens wel ooit tot rede zal komen. Misschien… misschien ook niet. We hebben ons eigen lot in handen. Maar we hebben jammer genoeg ook de eigenschap om steeds weer naar de afgrond toe te willen sturen! En daarin worden we gretig gesteund door onze politici.

Maar ondertussen houden ze ons wél in de gaten hoor! Wees daar maar van overtuigd. Want een ras dat er voor kiest achterlijk te blijven is in staat vroeg of laat een enorme ramp in het heelal te veroorzaken, en dat is wel het laatste waar ze zitten op te wachten!

Waarschijnlijk ook kennen ze enorme krachten en energiebronnen die wij nog niet hebben ontdekt. En zolang we die niét ontdekken zijn ze veilig. Ontdekken we ze vóór we de rede ontdekken, dan zullen ze ons wel moéten vernietigen om erger kwaad te voorkomen. Een kind kun je nu eenmaal niet met hoog explosief springtuig laten spelen en de hele Melkweg op het spel zetten!

Want zeg nou zélf: van zowat alles wat we ooit ontdekten werd eerst en vooral de vraag gesteld hoe dood je er een medemens kunt mee krijgen! Vliegtuigen werden pas goed ontwikkeld toen we ontdekten dat we er bommen konden mee gooien op andermans kop. Nucleaire energie werd eerst en vooral ontwikkeld als superbom. Pas daarna gingen we schoorvoetend kerncentrales bouwen.

Hoe betrouwbaar is een dergelijk ras als je het op galactisch vlak bekijkt? Slechts één definitie is mogelijk: ‘Ontroerend kinderlijk… wreedaardig corrupt en egocentrisch… en levensgevaarlijk’! Met andere woorden: kinderen die je de rug niet kunt toedraaien als je niet wilt dat ze kattenkwaad uithalen!

Onze evolutie op positieve manier versnellen blijkt hen destijds niet te zijn gelukt. Nu kunnen ze alleen maar hopen dat we tenminste sneller moreel en bewust evolueren dan dat we de nog verborgen krachten in het heelal ontdekken. Gebeurt het omgekeerde, dan rest hen geen andere keuze dan ons te vernietigen!

En daarom alleen houden ze ons van dichtbij in het oog.

Willy.

19-05-2012 om 09:30 geschreven door Willy


» Reageer (2)
18-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La douce France!

Toen ik vrij regelmatig Frankrijk begon te bezoeken (ik zal toen zo’n 35 jaar geweest zijn), viel het me telkens weer op hoeveel vreemden, vooral Algerijnen, daar het straatbeeld ‘opfleurden’. Ik vond het wat exotisch en stelde me daar verder geen vragen bij. Het was trouwens ook ver van mijn bed. In onze contreien was er nog geen sprake van die evolutie.

Nu echter zie ik in dat Frankrijk veel eerder dan wij aan multicultuur ging doen! Logisch ook! Ik hou wel van de Franse mentaliteit, nonchalance en ‘savoir vivre’, maar weet ook dat de Fransman nu niet bepaald staat te springen om te ‘mogen’ werken! En dus waren ze er ook al heel vroeg bij om vreemden te importeren om de lastige karwijtjes op te knappen! Op multicultureel gebied zijn ze dan ook al veel verder gevorderd dan wij. En smaakten ook al eerder dan wij de gevolgen ervan! Gevolgen waaraan wij een voorbeeld zouden moeten nemen, maar dat natuurlijk niet doen.

Toen kwam Sarkozy en zou nu maar eens paal en perk stellen aan allochtone criminaliteit en vandalisme. Maar hij kwam te laat! De al grotendeels allochtone bevolking keerde zich tegen hem en na één ambtstermijn kon hij opstappen.

De reden is heel simpel: minderheden voelen zich altijd bedreigd. Meerderheden voelen zich comfortabel, hebben geen politieke voorkeur, en maken zomaar ergens een bolletje zwart in het kieshokje. Niét zo met minderheden hoor! Zodra zich ook maar iémand op de kiezerslijsten voorstelt als hun ‘maatje’, kiezen ze, als één blok, voor die paljas. Zo ook gebeurde het dan ook in Frankrijk. Bij de autochtone bevolking zat de voorkeur heel erg gespreid. Ongeïnteresseerd eigenlijk! Maar de allochtone bevolking had haar kans gezien en maakte die waar: als één blok voor Hollande stemmen… en winnen natuurlijk! Want Sarkozy, die lustten ze rauw. Die was véél te Frans!

Bekijk nu eens aandachtig deze fotoreeks en huiver. Want dit staat ons ook te wachten als we verder doen zoals we bezig zijn:

In normale omstandigheden zou je bij een meeting van een oud of nieuw staatshoofd toch de nationale vlaggen moeten zien wapperen!

Wel, hiernaast de meeting van Sarkozy op 1 mei 2012.

Het wemelt inderdaad van Franse vlaggen!

Het wemelt van vaderlandsliefde!

De Fransman op zijn best.

Frankrijk op zijn mooist!

En nu maken we maar even een vergelijking met het publiek van Hollande:

Hiernaast het publiek op de place de la Bastille bij de rede van Hollande toen hij het presidentschap op zich nam op 6 mei 2012.

Het wemelt ook van vlaggen!!!

Maar het zijn allemaal vreemde!

Waar zijn de Franse?

Nog meer bontgekleurd moois? Geen probleem!

Zie met eigen ogen wie voor hém kozen, en wie zich in Frankrijk de meerderen voelen! Je moet al héél goed kijken om ergens een Frans vlagje te ontwaren!

Laten wij het echt ook zover komen?

En we gaan maar door en zoomen even in!

Om het à la De Gaule te zeggen:

“Français… Françaises… oú êtes-vous donc passé?”

Een nieuwe bestorming van de Bastille… maar nu met een heel ander doel!

Vive la république! Vive les profiteurs!

En dit is wel de mooiste. Een kleine close-up van het soort mensen dat Hollande op de handen draagt!

Ziet hij dat zélf niet in?

Natuurlijk ziet hij dat in. Maar het zal hém worst wezen! Hij is toch maar lekker verkozen hé? En daar alleen komt het voor dit soort landverraders op aan!

En het verhaal is nog niet ten einde. Zo heb ik nog een aantal close-ups en details, maar ik kan niet blijven doorgaan. De vijf hierboven tonen trouwens duidelijk aan waar de wereld op aanstuurt: de totale vernietiging van het blanke ras met de hulp van… de blanken zelf. Van de anti-vaderlandse politici. Maar anti-patriotisme staat niet in het wetboek als ‘verboden’. Racisme wél!!! Verkozenen zijn daarom telkens weer:

Politici die spuwen op het vaderland.

Politici die de indringers in de watten leggen!

Politici die verkozen werden door het stomme, domgehouden volk!

Politici die hun land en hun ziel verkopen aan wie ook maar voor hen wilt stemmen! Als het maar stemmenwinst oplevert! Het vaderland en zijn volk kunnen de boom in!

Had ik deze beelden veertig jaar geleden gezien had ik me niet druk gemaakt: ze doen maar, daar in dat onnozele Frankrijk. Het is ver van mijn bed!

Maar anno 2012 is het, dank zij de Europese Unie, IN mijn bed geraakt! Want mijn eigen volk blijft maar verder kiezen voor de foute politici en blijft er maar naar streven in diezelfde schoentjes te geraken!

O N V O O R S T E L B A A R ! ! !

Zal ik even uitleggen hoe dat werkt? Kan ik heel goed, want bij de fusie van gemeenten in 1972 te Knokke-Heist zag ik net hetzelfde gebeuren: een grote gemeente fusioneerde met enkele kleinere. Toen kwamen de verkiezingen. De inwoners van de grootste gemeente dachten dat ze op rozen zaten en hadden bovendien, geïndoctrineerd door bepaalde heel negatieve kritieken tijdens de verkiezingscampagne, nog een appeltje te pellen met hun gemeentebestuur. Ze kozen dus heel gemengd. Méér nog: ze vonden dat er wel eens verandering in het bestuur mocht komen! Zo maar. Om even te kijken of het niet beter zou zijn.

De kleine gemeenten echter, stemden allemaal unaniem voor kandidaten uit hùn gemeente!

Resultaat: een kleinere gemeente zegevierde en mocht voor een ambtsperiode de burgemeester leveren. Nét hetzelfde is nu in Frankrijk gebeurd. Allochtonen hebben ‘en bloc’ voor Hollande gestemd. Een magistraal cadeau dat gewicht in de schaal legde. Autochtonen deden dat dan weer heel gemengd. En nét een beetje té gemengd om voldoende tegenwicht te kunnen bieden tegen die allochtone berg.

Willy.

18-05-2012 om 09:16 geschreven door Willy


» Reageer (0)
17-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Albanese stort.

Neen hoor, ons landje verloedert niet! Wat denk je wel?

Veel commentaar bij deze foto geef ik niet dit keer. Voor uitleg verwijs ik naar mijn column ‘Albanese achterburen’ van 16/1/12.

Voor wie toen misschien dacht dat ik overdreef legde ik maandag 14/5 om 20 uur dit opbeurend stukje verloedering vast van uit het zijraam van mijn slaapkamer.

En toen ik om 23 uur naar bed ging stelde ik vast dat de berg nog zowat verdubbeld was. Reikte nu tot halfweg het raam. Om 20 uur was de berg nog maar in wording! Maar om 23 uur kon ik geen foto meer nemen. En ik vroeg me af of de reinigingsdienst dit karweitje wel kon opknappen met één vrachtwagen. Zouden ze niet beter een containerschip sturen? En dat gebeurt zowat om de twee maand!

Noteer dat die straat ook pas werd heraangelegd! Om de buurt wat ‘op te smukken’!

Maar het zal wél netjes geregeld zijn hoor! Het Grof Huisvuil werd zéker wel opgebeld door de allochtone bewoners. MAAR:

1. Grof huisvuil mag pas de DAG VAN DE OPHALING vanaf 05 uur worden buitengezet.

2. Als de autochtone burger ook maar een afgedankt tapijtje de avond voordien buitenzet, riskeert hij een boete van 500 euro. En de pakkans is hier héél erg groot!

3. De ophaling is gratis. Dit wil zeggen: op kosten van de belastingbetaler!

4. Dit mooi opgeknapte huis lijkt wel grof huisvuil te genereren aan de lopende band! Het is gewoon… een grof huisvuilfabriek! Waarschijnlijk een winstgevend familiebedrijfje. Maar een bedrijfje dat zijn afvalproducten laat wegwerken door de gemeenschap.

Het positieve hieraan is dan weer dat ze zich hier al goed thuis voelen. Volledig geïntegreerd zijn. Of wij ons hier nog thuis voelen is dan weer een andere vraag! Een vraag die geen kat interesseert. Multicultuur weet je wel?

Willy.

17-05-2012 om 09:07 geschreven door Willy


» Reageer (0)
16-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader Abraham.

Ik heb Pierre Kartner (Vader Abraham) altijd al moeten bewonderen om de mooie muziek die hij ons bracht. Het kleine café aan de Haven bijvoorbeeld vond ik onovertrefbaar. En dan het smurfenlied! Wisten jullie trouwens dat de verhalen van die smurfjes aanvankelijk een flop leken te worden en op sterven na dood waren? Ze werden pas wereldberoemd NADAT Pierre Kartner er een lied over schreef! Prompt schoot de verkoop van de strips de hoogte in en was er geen houden meer aan! Uit bijgevoegde afbeelding blijken smurfen in Duitsland Schlümpfe te zijn! In Spanje zijn het dan weer Pitufas. In elk geval zijn ze mede dank zij Vader Abraham een succesverhaal geworden.

Maar mijn bewondering werd nog groter toe hij van zijn beroemd klein café aan de haven een remake maakte: Het rookvrij café op het pleintje! Ontroerende waarheid! Daarin spijkert hij alle azijnpissers en jankerds aan de muur in eenvoudige bewoordingen.

Niks geen verwijt aan de overheid te bespeuren, maar ‘het plakt wél aan de ribben’ zoals we in Vlaanderen zeggen!

Wie het niet kent kan het trouwens onder andere hier vinden:

http://www.youtube.com/watch?v=JyFA4fdRbbg

En dit is de tekst:

Vader Abraham
Daar In Dat Rookvrij Café (melodie: in het kleine café aan de haven)

De rook om je hoofd is verdwenen
Je kunt nu gewoon weer zien wie naast je staat
Je kijkt om je heen en het voelt toch wat vreemd
Nu het roken voorgoed overgaat
Je hoort ome Arie al zeggen: als ik niet mag paffen
Neem ik een kroket
Hij wordt sjaggerijnig, de weegschaal op tilt
Arie wordt op den duur moddervet

Refrein: Daar in dat rookvrij café op het pleintje
Daar zijn de mensen niet blij en niet tevree
Ze zitten daar nu met hun wijsvinger tegen de neus
Gebogen over een glasplaatje aan een wit lijntje
Waar is mijn geur, mijn rook, mijn ouderwets café?

Een klant wat gestresst gooit zijn dartpijltjes vrolijk in 't rond
Een beland in een oor
Een ander die springt door een ruit van 't café
Omdat hij steeds met pokeren verloor
De kastelein kijkt wat bedroefd in het rond
Door zijn eens zo gezellig café
Straks wordt ook nog ons kopje koffie verboden
Dan is d'r alleen nog maar thee

Refrein.

Niet roken maakt meer nog kapot dan je lief is
Toch slaan we er ons samen doorheen
Want zonder zo'n witblonde stengel in je mondhoek
Voel jij je toch maar heel alleen
Je mist nu nog erger die blauwgrijze wolken
Die stijgen tot aan het plafond
Ik kan me niet houwe, ik steek er een op
De kastelein krijgt toch de bon

Refrein (2X).

Tja… het zal je café maar wezen! Driewerf hoera voor Pierre Kartner, want waar de pers niet durft te spreken, blogs niet worden gelezen, en kettingmails de prullenmand in vliegen, zou zo’n simpel lied wel eens beter kunnen scoren dan wat dan ook.

Toch vind ik één minpuntje: de tekst had veel beter gekund. Lijkt inderhaast geschreven. Toch geef ik vader Abraham een negen op tien voor het idee alleen al! Spijtig dat het zo overhaast afgewerkt werd, en dat zal hij ondertussen zéker ook wel vinden van zijn werkstukje.

Willy.

16-05-2012 om 08:53 geschreven door Willy


Categorie:rokershoekje
» Reageer (0)
15-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheren (update)

Eigenlijk ben ik toch wel een veel te grote perfectionist in sommige zaken. Wil altijd alle mogelijkheden onderzoeken om dingen of methoden beter te maken. Behept met de onhebbelijke gewoonte altijd weer te zoeken tot ik het onderste uit de kan weet te halen! Het zal je maar overkomen zo’n karakter te hebben! En vermits ik me elke morgen moet scheren, kan het ook niet anders of ik stel de methode dagelijks weer in vraag. Zoekend naar eventuele betere mogelijkheden.

Nu. Gek zijn doet geen zeer zeggen ze, en ik heb er leren mee leven. Schuif het maar op mijn rusteloze geest.

Zo vraag ik me al tientallen jaren af waarom de markt overspoeld wordt door allerlei soorten ‘aftershave’, maar er weinig of niets te vinden is als ‘preshave’. O ja… als je zoekt vind je ze wel. Maar dan blijkt het telkens weer om een of ander gel- of cremezeepje te gaan om je gezicht te wassen vóór het scheren. Maar dat verzacht voor geen sikkepit je baard noch helpt het je gladder en comfortabeler te scheren. En dat moet toch kunnen?

En ja, sedert mijn ‘ontdekking’ van scheerolie ben ik niet meer gestopt met experimenteren (Zie ook mijn column ‘Scheer je glad’ van januari 2012 – staat nog in de lijst hiernaast).

Omdat mijn zelfgemaakte scheerolie toch spotgoedkoop te maken valt hoef ik er ook niet zuinig op te zijn, en vind (voorlopig?) de volgende methode het best:

- Gezicht wassen en vochtig laten.

- Tien druppels scheerolie in de handpalm druppelen en over de vochtige baard smeren.

- Daar bovenop scheerschuim (uit spuitbus) aanbrengen.

- Scheren.

Op die manier hoef ik geen tweede scheerbeurt voor hardnekkige plaatsen, want door eerst olie aan te brengen kun je bijna ongelimiteerd aandringen op die plaatsen, zonder dat irritatie optreedt.

Of het scheerschuim dan nog wel een functie heeft? Jawel! Een dubbele zelfs: ten eerste ondersteunt het de functie van de olie en ten tweede:als je alleen maar olie aanbrengt worden je mesjes kleverig en gaat er allerlei troep in plakken. Door bovenop de scheerolie scheerschuim aan te brengen gebeurt dit niét. Gelukkig maar!

Het resultaat is een ultra comfortabele scheerbeurt, waarbij de mesjes als ski’s over de sneeuw glijden, een extra glad resultaat garanderen, én een stuk langer meegaan. Met één enkel ‘Gilette Fusion’ mesje scheer ik me nu anderhalve tot twee maand ultra glad en voelt mijn gezicht aan als een babyhuidje!

Dan als finishing touch nog een lekker frisse aftershave er bovenop, en je voelt je dertig jaar jonger!

Waarom? Ijdelheid? Helemaal niet! Mannen weten wel waarom! Want niets voelt zaliger aan dan een frisse, gladgeschoren baard. En hoewel ik zelf ooit eens zo stom was om enkele jaren met baard te willen lopen (zie de ‘smerige’ foto hiernaast), heb ik toch medelijden met elke man die het nodig vindt een baard te laten groeien. Je voelt je vuil. Onverzorgd! Onfris (bijna had ik geschreven ‘onrein’, maar dat woordje laten we maar aan de Halal fanaten).

Dat was trouwens de enige reden dat ik er na een paar jaar de brui aangaf en het harige zootje maar uit mijn leven liet verdwijnen. En pas toen het laatste stoppeltje tot op de huid was afgeschoren wist ik weer wat ‘je fris voelen’ betekent voor een man. En dat goed gevoel… dat wil ik nooit meer kwijt! Vandaar dat ik zo veeleisend ben geworden voor scheersystemen.

En weet je, toch heb ik aan die foto nog een anecdotische herinnering! We kregen ooit een nieuwe hoofdcommissaris. Echt wel een geleerde bol in de meest gunstige zin van het woord. Hij liep nog een tijdje mee in burgerkledij met de vorige hoofdcommissaris alvorens die met pensioen ging. Na zowat een week hadden we al veel van elkaar gehoord, maar waren nog niet voorgesteld. Toen liep ik hem op het lijf. Ik vroeg hem of hij de nieuwe hoofdcommissaris was, en zei hem mijn naam. Hij verschoot en vroeg ‘Ben jij dan een…’, maar keek dan wat beter en zei “Oef! Even dacht ik dat je een noordafrikaan was!”

Twee jaar later liep ik, zo fier als een pauw dat ik mijn baard had verwijderd, zijn kantoor binnen. Hij was in gesprek met een vrouwelijke commissaris. Een kwartier lang bespraken we met zijn drieën bepaalde zaken. Geen reactie! Toen hield ik het niet meer uit en vroeg: “Maar zien jullie dan niets aan mij?”

Ze bekeken me van kop tot teen, maar zagen niets! Pas toen ik het ze vertelde merkten ze het op. Het gaf me stof tot nadenken. Blijkbaar ‘ervaren’ mensen elkaar meer dan dat ze elkaar echt bekijken. Wie dus denkt zich met een baard te kunnen ‘vermommen’ is er toch wel aan voor de moeite!

Willy.

15-05-2012 om 16:07 geschreven door Willy


» Reageer (0)
14-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moraalridders.

Jawel! Ik weet het! Ik ben, eigenlijk tegen wil en dank, een moraalridder. Een uitgestoten soort. Een soort dat niet meer past in deze moderne wereld. Een soort dat aan het uitsterven is. Gedoodverfd en belaagd. De wereld wilt geen moraal meer. Het maakt je leven alleen maar moeilijker. Het drukt je met de neus op verantwoordelijkheden. Verantwoordelijkheden die we liefst vergeten en ontlopen!

Want zeg nou zelf: een leven zonder zorgen, in harmonie met de openbare opinie, moet toch heerlijk zijn? Dat dit leven niet kan blijven duren omdat het elke vorm van logica mist? Zal ons een zorg wezen! Vandaag schijnt de zon en morgen is er weer een andere dag!

En daarom, eerlijk gezegd, zou ik graag van dat imago van moraalridder af geraken! Mijn lezers zullen me op de duur een ouwe zaag vinden en dat wil ik nu juist niet zijn! En nu weet ik wel dat er maar één manier is om niet voor clown te worden aanzien: ‘De clown niet uithangen’!

Maar helaas… ik kan het niet laten de moraalridder uit te hangen! Omdat moraal stilaan verdwijnt uit onze cultuur! Omdat ik daarmee een zwart gat probeer op te vullen! Omdat ik het wel moét van me af schrijven. En toch is het een schoentje dat me niet echt past. Zou veel liever meeloper zijn! Een goede pint drinken en de wereldproblemen laten oplossen aan de toog. Maar ja, waar vindt je nog zulke togen sedert het kleine café aan de haven een rookvrij café werd, bevolkt door azijnpissers?

En dus, hoewel de teloorgang van mijn vaderland me hoog zit, kan ik er toch niet blijven over zagen hé? Of toch? Want waar moét je dan over schrijven…

- Als je geen straat kunt inwandelen zonder dat indringers je voor de voeten lopen?

- Als eigen volk die indringers niet eens lijkt te zién, lijkt te horen, laat staan er zich een eigen mening over te vormen?

- Als de regering niet eens weet dat een der grootste oorlogen woedt die de wereld ooit heeft gekend? Een geniepige, vermomde oorlog! Verscholen achter terrorisme. Vermomd onder ramkraken. Maar geprezen als humane multicultuur!!!

- Als ’s lands grenzen zijn afgeschaft?

- Als ’s lands cultuur steeds verder vervaagt?

- Als ’s lands volk totaal niet reageert? Integendeel, steeds weer voor hetzelfde soort paljassen blijft stemmen?

Wat doe je dan als rechtgeaarde Vlaming? Moraliseren? Maar moraal is een vies woord geworden! Ooit zal het ook wel verboden worden, net als het roken op café en het benaderen van vrouwen.

Waarmee ik maar zeggen wil, voor wie het nog niet heeft begrepen, dat mijn inspiratie voorlopig nog maar eens in een dipje zit en ik vind dat ik het maar wat rustiger aan moet gaan doen, en hopelijk lukt me dat. Zoniet worden mijn schrijfsels te eentonig en wordt de kwaliteit ingehaald door de kwantiteit.

En dus ga ik maar eens op zoek naar andere inspiratie, en loop desnoods maar met een blinddoek voor ogen de straat op.

Waarbij Chico dan maar als blindengeleidehond moet fungeren.

Dan pas kan ik me één voelen met mijn volk: als blinde onder de blinden!

En vooral: mét muilkorf!

Willy.

14-05-2012 om 10:28 geschreven door Willy


» Reageer (2)
13-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor eigen deur.

In de loop der tijden heeft de wereld enorme evoluties meegemaakt. Sommige volkeren bleven steken in geïndoctrineerde religies en bleven bijgevolg dom, arm en onproductief. Initiatieven werden zoveel als niet genomen. Het succes van die religies stak hem vooral in het feit dat wie dom wordt gehouden niet weet dat hij dom is en alles beter denkt te weten dan anderen! Daardoor bléven ze dus maar dom en was er geen gevaar dat de geloofwaardigheid van de religie in het gedrang zou komen!

Weer andere volkeren dan, werden intelligent genoeg om zich van het juk der religies te bevrijden en een menswaardig bestaan op te bouwen. Een bestaan dat gebaseerd was op humanisme, wetenschap en technologie. Wie intelligent was, kreeg alle mogelijkheden om te ondernemen. Wie poten aan zijn lijf had, kon bij die ondernemers terecht voor het zwaardere werk. We veegden voor eigen deur, en dat was maar goed ook! Dat moesten de anderen ook maar doen en zo zou de hele wereld proper worden!

Helaas! Niet de hele wereld bleek het zo te zien! Meerdere volkeren bleven bij de pakken, en bij de ‘zaligmakende’ godsdiensten zitten! Wachtend op mirakels, verlangend naar de dood om eindelijk dat beloofde paradijs te vinden. En helaas, dat doen ze nog altijd! Onvoorstelbaar!

Maar hier werd gewerkt en gezwoegd voor een beter land. En het lukte! De welvaart steeg, de levensomstandigheden verbeterden. Kortom, we waren het aan het maken! En dan… kwamen plots al die vreemde volkeren toegestroomd die nooit voor eigen deur hadden geveegd. Nooit een poot hadden uitgestoken om te ondernemen. Maar nu wél jaloers waren op onze welvaart.

En de politici… dom als altijd… deelden gretig onze welvaart met die vreemden. Niet eens vermoedend dat als je iets deelt, het teveel al gauw overslaat naar tekort. Tekort voor eigen volk als het al eens iets minder goed gaat. En als hier en daar een klein Belgje durfde opstaan en fluisteren dat zoiets toch niet kon, werd hij maar snel de mond gesnoerd door antiracismewetten.

En tot overmaat van ramp werd ondertussen nog een ander mechanisme op gang gezet! Mensen kregen steeds meer vrije tijd, en die tijd gebruikten ze om hun kindjes nu eens lekker te gaan verwennen. Zijzelf hadden het nu immers beter, en dat gunden ze hun nageslacht ook. Dachten er niet bij na dat wat kinderen vanaf de prille jeugd wordt geleerd, bepalend zal zijn voor hun toekomst!

En wat vanaf de prille jeugd werd aangeleerd was verwenning! Steeds meer! En jong geleerd is oud gedaan natuurlijk. De gevolgen lieten zich raden: steeds meer luie generaties werden de wereld ingeschopt zonder enige voorbereiding op de vele moeilijkheden die het leven nu eenmaal genereert!

Ze hadden alleen maar verwenning geleerd. En ze bleven verwenning eisen. En dat kregen ze ook! In de vorm van dopgeld, leefloon en andere wansmakelijke dingen, in het leven geroepen door politici die ook al niet verder keken dan de neus lang was.

En het onvermijdelijke gebeurde: duizenden potentiële arbeidskrachten genoten van de dop omdat ze ‘geen werk vonden’, maar ook bleken er plots duizenden arbeidskrachten te weinig om de industrie op gang te houden! Toén al had de politiek een rekenoefeningetje moeten maken om de oorzaak van dit plotse tekort op te sporen. Was nochtans niet ver te zoeken! Een hond zou het ruiken! Gewoon het tekort aan de ene kant opvullen met het teveel aan de andere kant! De wet van de communicerende vaten, weet je wel? Neen! Dat weten ze niét in de Wetstraat!

Want rekenen en politiek gaan blijkbaar niet goed samen! Ze rekenden wel, maar hoe kan het ook anders, ze kwamen tot de verkeerde slotsom! In plaats van de luiaards uit bed te halen, importeerden ze nog meer vreemdelingen! Tja, hoe kan het ook anders als je geen verstand hebt van wiskunde! Niet vooruit kunt rekenen en bijgevolg maar blijft denken dat je oplossing de juiste is!

Waar ze al evenmin rekening mee hielden was dat die vreemden al gauw door zouden krijgen hoe het hier werkt, en alle trucjes zouden weten uit te vinden om zo kort mogelijk te werken en zoveel mogelijk steun te genieten! Het paard was dus nog maar eens achter de wagen gespannen! En ze zouden er nog veel gaan achter spannen om hun bekrompen ideeën toch maar een kans tot slagen te bieden!

Ja, die vreemden moeten ook al niks hebben van alle sinten in onze kerk. Maar van Sint Tikaat zijn ze wél helemaal niet vies! Want als je goed staat met dié worden al je financiële problemen in één klap opgelost, en wel uit de zak van die idiote blanke belastingsbetalers! En lachen dat ze met ons doen! Dommere regeringen hebben ze waarschijnlijk nog nooit ontmoet. Dommere kiezers nog minder.

Ze zullen hem wel temmen,
die fiere Vlaamse leeuw!
Werkers belasten, luiaards verwennen!
Is de leuze van de eeuw.

Een beetje geven en veel nemen,
En de Vlaming kruipt in ’t zand.
Nu de leeuw niet meer kan klauwen,
Nu zijn tanden zijn verpand.

Waar is de oude fierheid toch gebleven?
Waar is dat fiere Vlaamse bloed?
Het loopt gewoon te beven,
Verwend met suikergoed!

Willy.

13-05-2012 om 09:20 geschreven door Willy


» Reageer (0)
12-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitale fotografie.

Bij het opruimen van wat oude spullen stootte ik plots op een vergeten ‘organiser’zoals zo’n ding toen noemde. Een digitaal toestelletje waarmee je kon schrijven, rekenen, adres- of andere lijsten kon opslaan die je dan altijd op zak had, en zelfs kon je er fotootjes mee maken. Fotootjes van zero kwaliteit, niet eens één megapixel groot. Er zat zélfs een ‘pc link’ op om het ding met je pc te verbinden. Iemand had het me ooit gegeven als waardevol cadeau, want die dingen waren toen heel erg in. Hoe lang was dat ook weer geleden? Zeven jaar? Hoogstens tien? Ik weet wél dat ik toen nog werkte met Windows Millenium op mijn pc!

Nu bekijk ik het dingetje… hopeloos voorbijgestreefd en waardeloos geworden! Ingehaald door de voortschrijdende technologie. Ooit heb ik er één foto mee genomen: van mijn parkietje. Maar dat bleek een enorme teleurstelling want ocharme, het hemelsblauwe beestje zag er oranje en purper uit! Nooit nog een tweede foto genomen! Weg met dat ding dus!

Maar in amper een decennium heeft de digitale fotografie de markt nu toch wel helemaal veroverd. Van die oude, vakkundige fotograaf is nu een marginale figuur gemaakt. En niet zonder reden! Met alle respect voor de verdwenen stiel van fotograaf, het had vroeger toch heel wat voeten in de aarde alvorens je een kiekje gebruiksklaar in je fotoalbum kon plakken! En bovendien had je helemaal geen inbreng in het eindresultaat. De fotograaf ontwikkelde je filmpje naar eigen smaak en vakkennis en daar moest je maar genoegen mee nemen. Veel foto’s maken was trouwens ook een kostelijke aangelegenheid.

De meeste amateurs lieten het dan maar voor de moeite of beperkten zich tot echt belangrijke momenten:

- Annemie trouwt…

- Annemie is zwanger…

- Annemie op de eerste communie van zoonlief: zoontje wat schamel uitgedost, maar Annemie stal de show in de laatste nieuwe outfit.

- Annemie op de plechtige communie: zoontje in de allernieuwste outfit… Annemie met wat kilootjes meer in een voorbijgestreefd pakje.

- Annemie op zoontjes huwelijk: Annemie lijkt op een uitgezakte taart, maar is opgetuigd als een circuspaard.

En dat was het dan: alleen maar de hoogtepunten van het leven. Toen Annemie er nog wat meer kilootjes ging bijkrijgen hoefden foto’s al helemaal niet meer.

Nu echter wordt er maar op los gekiekt. Het is een fluitje van een cent geworden, er hoeft geen derde partij meer aan te pas te komen, en of je nu tien of duizend foto’s maakt, het kost je zoveel als niets!

En dat alles heeft zo zijn voor- en nadelen. Voordeel is dat de jongere generaties later op een enorm ‘grafisch gedocumenteerd’ leven zullen kunnen terugkijken, en niet enkel maar op een paar hoogtepunten.

Nadeel is dat we nu overspoeld worden met kiekjes die geen kat interesseren, tenzij de makers ervan. Maar nu komt het: de nieuwe digitale en virtuele technieken zetten die makers er toe aan al die kiekjes online te zetten, ze in hun blog te publiceren, ze in powerpoints te verwerken en ze op die manier via mail in ieders maag te rammen! En daar begint de ellende natuurlijk! De reisavonturen van Juul van de beenhouwer van Kommersbonten moeten nu persé de wereld rond gaan met:

- Annemie aan de toren van Pisa;

- Annemie aan het Louvre;

- Annemie aan het strand;

- Annemie in Bikini;

- Annemie zonder bikini…

En daar zijn we dan maar weer vertrokken voor een paar saaie uurtjes! Jawel, want als je vroeger persé je heldendaden op reis aan buurman wou tonen, kwam je af met een bescheiden envelopje van Kodak met een dertigtal kiekjes. Nu heb je niet genoeg aan een kruiwagen vol! Arme buurman!

En dan de bloemetjes en de bijtjes: de eerste roos in mijn tuin; de tweede roos in mijn tuin; de laatste roos in mijn tuin; mijn tuin zonder rozen; mijn tuin vol kabouters… Niks is nog te gek om er de wereld mee te vervelen!

En dan is er nog een ander nadeel: op de duur zit je met duizenden kiekjes opgescheept en weet je niet meer welke je wilt behouden en welke niet! Groot dilemma! Ze allemaal behouden geeft als resultaat alleen maar dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Ze wissen houdt dan weer het risico in dat het je ooit spijt!

Tja… dat zijn nu eenmaal de moderne tijden. Maar ik geef graag toe dat het stukken beter is dan vroeger. Maar om via al die foto’s een terugblik op ons leven te kunnen werpen, zouden we eigenlijk een tweede leven nodig hebben ! En dat hebben we nu eenmaal niet hé? En wie na ons komt zal wel maling hebben aan al die kiekjes en komen ze, mét de harde schijf en mét de afgedankte pc in de afvalcontainer terecht. Niemand wordt er beter van, maar we hebben ons toch geamuseerd.

Maar als ik dan plots vaststel dat ik ondertussen zelf al zowat vijfhonderd foto’s van Chico op mijn harde schijf heb staan in minder dan een jaar… dan ga ik me toch wel vragen stellen! Vooral de vraag: “Wat mot ik daar nou mee?” Niet dat ze in mijn weg zitten, ver vandaar! Niet dat ik vind dat ik ze niet moest gemaakt hebben. Alleen:

Wat voor de drommel
Nu aanvangen met die rommel?

Och ja… digitale fotografie hé? Het is allemaal zo mooi, zo simpel, zo goedkoop. Zo vanzelfsprekend. Maar we zijn er ook allemaal zo gauw op uitgekeken! En toch doen we tegen beter weten in verder. We zouden eens een uurtje van ons leven niét in beeld moeten gezet hebben! Hoe spijtig zou dat wel niet kunnen zijn?

Ik vind het toch allemaal de moeite waard om even bij stil te staan. We leven in het ‘druk op de knop’ tijdperk. Er zijn nog maar weinig dingen die je niet met een druk op de knop kunt verwezenlijken binnen de seconde. Maar dat schept verveling! Dat wiegt de hersenen in slaap! Ontneemt je de ontwikkeling van eigen initiatieven en denkwerk. Voor ons, oudjes, is dat minder erg. Maar ergens moet het toch wel invloed hebben op de verdere ontwikkeling van de jeugd denk ik. Alles is kant en klaar gemaakt. Enkel nog de druk op de knop is hun eigen inbreng. Niet echt veel hé?

Welk boeiend en lonend leven moet de fotograaf hebben gehad in de lang vervlogen tijden van de camera obscura? Een hele poespas om eerst het houten statief juist op te stellen, zwart doek over zijn kop, scherpte minutieus met de hand instellen, dàn op de knop drukken en dan maar snel naar de donkere kamer lopen, ontwikkelen en hopen dat er iets moois uit de bus komt.

De spanning moet te snijden zijn geweest voor die mensen. De arbeidsvreugde ook. Zou het soms dat niet zijn wat we nu allemaal zo missen? Al onze wensen gaan in vervulling met een druk op de knop of een klik van de muis. Alleen werden nog geen muizen uitgevonden die de daarop volgende vervelende leegte kunnen wegklikken!

Hetzelfde fenomeen doet zich voor in de muziek: als je vroeger puntzuivere muziek wilde horen zonder geruis of gekraak moest je je vinylplaten zorgvuldig onderhouden; je geluidsinstallatie goed uitkiezen, je luidsprekers juist opstellen… en dan pas kon je genieten.

Maar… was het eigenlijk wel genieten van de muziek? Of was het genieten van je eigen inbreng in het hele gebeuren? Ik denk dat het bij mij toch vooral dat laatste was.

Willy.

12-05-2012 om 09:35 geschreven door Willy


» Reageer (0)
11-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Startproblemen.

Dwalend door de virtuele labyrinten van internet….

Zoekend naar commentaren over het starterspakket voor migranten…

Stoot ik op veel meer startproblemen dan starterspakketten! En startkabels zullen hier niet helpen denk ik!

De Marokkaanse gemeenschap staat (nog maar eens) op zijn kop! De doelgroep van dit humane gebaar nog wel! ’t Is toch nooit goed voor die gasten hé?

De tekst zou denigrerend zijn. Onder andere omdat er in staat dat het veel regent in België en ze maar best een paraplu meenemen. Maar voor die lui is dat zoveel als zeggen: ‘Jullie zijn toch maar een stelletje achterlijken die dat niet weten!’

En daar gaat Geerts welgemeende initiatief! Zou hij nu nog altijd niet doorhebben dat je elke zin, elk woord, elke letter, tot op de gram moet afwegen alvorens je een tekst opstelt voor Moslims? Want die lézen niet. Die pluizen uit of ze toch maar niks kunnen terugvinden dat ook maar in het minst naar racisme ruikt. Of ze echt niets kunnen vinden waardoor ze zich op de teentjes getrapt kunnen voelen en luid kunnen gaan janken!

Verdorie! Wat hebben we die lui toch in de watten gelegd! Wat hebben we ervan gekweekt? Is dàt wat de regering ‘integratie’ noemt? Honderd keer je tong in je mond moeten omdraaien alvorens ook maar één woord te durven zeggen?

Wel Geert, zo gaat het nu zowat altijd met minderheden. Van welke planeet kom jij dat je dat niet lijkt te weten? Voelen zich altijd minderbedeeld. Met maar één doel: méérbedeeld te worden en de meerderheid de loef af te steken! Bij sommige vreemde minderheden gaan de belangen zelfs nog een heel stuk verder! Leg het stil, jongen! Gooi de riem er af! Daar valt toch niet mee te palaveren!

Ik hoop maar dat Meneer Bourgeois minder startproblemen heeft met zijn ministeriële wagen dan met zijn starterspakket. Anders zou hij ook wel voor een paraplu moeten zorgen om in zijn parlement te geraken.

Ben trouwens benieuwd of er ook een paraplu in dat starterspakket steekt. Voor zover ik weet steekt er onder andere een video in en een brochure. Maar ik maak me sterk dat er ook nog een hele zak Sinterklaaskoeken en een potje honing in steekt als lokkertje.

Lokkertje voor wat eigenlijk? Om het legertje ‘werkloosheidzoekenden’ in België te komen aandikken?

Enfin, er zijn nog maar eens een paar miljoentjes verspild aan dat pakketje.
En het is al gewraakt door de doelgroep zelf!
De Vlaming zal het gelag en gelach wel betalen!
Niks aan de hand. Dat zijn we toch al gewoon!

Willy.

11-05-2012 om 08:48 geschreven door Willy


» Reageer (0)
10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Starterspakket voor migranten.

Gepikt uit een artikel in De Standaard, over het debat met Minister Bourgois in Terzake op woensdag 9 mei, dat in de overdreven diplomatieke bewoording heel duidelijk de angst van de politieke wereld (en van de pers) weerspiegelt:

‘Het is de bedoeling dat de mensen met het pakket hier hun weg vinden’, klonk het nog. Bourgeois zegt niemand te willen stigmatiseren of af te willen schrikken, ‘maar de cijfers tonen dat het niet onnodig is. Er zijn een aantal rechten en vrijheden die men moet weten.’

Wel, onder de opsomming hierboven mis ik vooral één woordje. Een woordje dat blijkbaar niemand meer durft uit te spreken als het om migranten gaat: ‘Plichten’!

Rechten en vrijheden hoeft niemand hen te leren! Die kennen ze veel beter dan wij. Maar plichten? Dàt is andere koek! Dat is weer zoiets dat zij aan ons zullen uitleggen in plaats van wij aan hen!

Starterspakket voor parasitisme? Kom nou… Moeten we dààrmee dan maar Zonderhaatstraten aanleggen? Desondanks is dit toch een lovend initiatief, maar helaas genomen door mensen die niet weten waar ze mee bezig zijn.

Met dit pakket hun weg vinden? Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Een kaartje van België met alle OCMW kantoren en andere snoepwinkeltjes aangestipt?

Nog iemand iets aan toe te voegen? Neen? (Klop!) Dan verklaren we deze zitting voor gesloten.

Willy.

10-05-2012 om 09:05 geschreven door Willy


» Reageer (2)
09-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodzakelijk kwaad?

Men zegt dat oorlog een noodzakelijk kwaad is. Zonder oorlogen en massale moordpartijen wordt de wereld namelijk overbevolkt.

Klopt! Helaas!

Maar voor wie verder kijkt dan simpelweg het afslachten van het teveel, zijn er andere mogelijkheden dan geregulariseerde moord en doodslag. We moeten het alleen maar willen zien, en willen toepassen!

En met alle respect voor de miljoenen doden in wereldoorlog twee, moeten we ons toch ook afvragen hoe overbevolkt de wereld er nu zou uit zien als die oorlog er niet was geweest. Als die miljoenen doden zich ondertussen ook al hadden kunnen vermenigvuldigen tot… miljarden? Miljarden die uiteindelijk toch als overschot zouden moeten afgeslacht worden?

Hallucinant alweer! Geboren worden alleen maar om in een oorlog te moeten sterven als overschot! Als onkruid dat moet verdelgd worden, willen de juiste planten blijven leven!

Moeten we dan maar stellen dat de wereld het niet kan rooien zonder oorlog, moord en geweld?

Ja, als we onze oogkappen ophouden en maar één oplossing zien: het overtollige uitroeien.

Neen als we even naar een alternatief zoeken: het overtollige niet laten geboren worden!

De mens zou toch moeten begrijpen dat hij zich niet eindeloos kan blijven vermenigvuldigen en dat die ene kleine wereld niet helemaal kan worden uitgeput om die steeds groter wordende massa te voeden! Enerzijds uitgeput door massaproductie van voedsel, benodigdheden en gadgets, anderzijds door onvoorstelbare afvalbergen met nutteloos geworden spullen. Spullen die we teveel hadden. Spullen die we niet eens hadden moeten kopen.

Zelfs een verstokte moederkloek zou moeten begrijpen dat, als ze voortdoet zoals ze bezig is, ze alleen nog maar kanonnenvlees zal baren!

Dat de individuele menselijke natuur niet toelaat die ‘barenszucht’ te stoppen, kan ik begrijpen. Iedereen denkt veel te veel aan zichzelf en kijkt argwanend ‘naar de anderen’:

- Als dié er vijf hebben, mag ik er toch ook vijf hebben?

- Wat baat het als ik me beperk als die anderen er maar op los baren?

En in het allerergste geval:

- Mijn ras moet overheersen. En dat kan alleen maar door aan de lopende band kinderen te baren! Kinderen die ooit krijgers zullen worden. Kinderen die zullen vechten en moorden om ons ras te laten overheersen… kinderen die ooit gedood zullen moeten worden in de strijd!

Geen erg hoogstaande motieven dus, maar zo werkt het nu eenmaal. En aan de slogan ‘als elk voor eigen deur veegt…’ heeft niemand een boodschap, wetend of denkend dat anderen dat toch niet zullen doen. En dus veegt niemand voor eigen deur.

Wel, daarvoor juist hebben we wereldleiders nodig. Wereldleiders die niet terugdeinzen voor de onsympathieke maatregel tot strenge geboortebeperking. Als elk koppel maximaal één nieuw koppel, twee kinderen dus, op de wereld mag zetten, dan kàn de bevolking niet meer stijgen en zou oorlog helemaal overbodig worden.

Migreren zou ook niet meer noodzakelijk zijn, want wélke volkeren migreren? Zij die bandeloos en onverantwoord hun land volstouwden met nakomelingen. Tot dat land die nakomelingen niet meer kon voeden en het volk een andere uitweg zocht. En die was gauw gevonden: migreren naar landen waarvan de bewoners verstandiger waren in hun voortplantingsdrift. Dié moeten dan maar het gelag betalen!

Nou ja, zo werkt het nu eenmaal. Maar niemand blijkt het door te hebben. De Europese ‘Wetstraten’ al het allerminst. Of… zal het hun zorg niet wezen als weeral eens een bloedige oorlog losbreekt? Eigenlijk niet, want die zullen wel weer een veilige uitweg vinden om het vege lijf te redden en, ver van het strijdgeweld, de bevolking tot nog meer geweld op te roepen.

Tot hier de politieke kant van de zaak. Maar nu komt het: wat is de rol van de vrouw in dit alles? Beseft ze wel wat ze aanricht met haar barensdrift? Beseft ze wel dat ze de speelbal is van alle oorlogszuchtige staten en religies? Dat die vooral op hààr natuurlijke driften inwerken om de ‘noodzaak tot oorlog’ glansrijk gecreëerd te zien?

Een vijftiental eeuwen katholiek godsdienstonderricht hebben ook ons weten in te palmen: de vrouwelijke barensdrift werd de hemel in geprezen. De mannelijke driften daarentegen werden verwezen naar de hel, tenzij het, zuiver en heilig, om het verwekken van nakomelingen ging. Al de rest was taboe. Onthouding werd het toverwoord als het niet om voortplanten ging. Als voorbeeld moesten de dienaren van de kerk dan maar een kuis leven gaan leiden. Celibaat, noemden ze dat. We hebben ondertussen al ondervonden wat daarvan gekomen is!

Maar zo konden ze beide geslachten voor hun kar spannen: de vrouw hoéfde zich niet als speelbal van de man te laten gebruiken als het niet om nakomelingen ging! De man moest zich maar leren beheersen.

En die arme man… die moest maar een voorbeeld nemen aan de vrome priesters en paterkens. Zijn zware werkdagen doorkomen voor een mager loon, terwijl het enige gratis pleziertje dat de natuur hem had gegeven, hem prompt werd afgenomen door gewetenloze lieden die vooral inspeelden op de ziel van de vrouw. Is het verwonderlijk dat hij zijn pleziertjes dan maar in grote hoeveelheden alcohol ging zoeken?

Gelukkig! We hebben dit onnatuurlijke juk van onze schouders gegooid. Maar de nasleep blijft werken! Zéker in het hoofd van de vrouw. Veel vrouwen zijn nog altijd gecharmeerd door woorden als onthouding en zelfbeheersing. Het geeft haar de valse kick dat de man haar niet om de seks heeft gehuwd. Ze begrijpen niet eens dat de seksuele aantrekkingskracht juist het hoofdonderdeel is van de liefde van de man. Wat zou het! Seks kun je toch geen liefde noemen? Dat heeft de kerk toch al eeuwenlang gepredikt?

En ja, het blijft nawerken. Ik vrees voor nog héél erg lang! Zéker nog tot de volgende stap in onze evolutie. Maar wanneer die stap zal worden gezet kan niemand voorspellen. De religie heeft ons vele eeuwen laten verliezen door ons dom en onwetend te houden. Nu maar afwachten en zien hoeveel eeuwen er zullen nodig zijn om alles terug tot de natuurlijke en normale proporties te brengen.

En nu begrijp ik ook wel dat deze oplossing voorlopig nog een utopie is. Al hoeft het dit niet te zijn. Maar het is het toch, en wel om één enkele reden:

De meerderheid wil dom blijven! Vooral dan die meerderheid die zich, trouw aan de trend, zo graag 'humanist' noemt, zogenaamd humanistisch te werk gaat en daarmee regelrecht op nieuwe grote afslachtingen aanstuurt!

Willy.

09-05-2012 om 10:27 geschreven door Willy


» Reageer (0)
08-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen van de lente.

Dagenlang herfstweer in de lente. Je zou voor minder depressief raken! Grijze luchten, donkere wolken, een ijskoude, snijdende zeewind… bah! Ik ben wel geen pessimist, maar vind toch dat er voor alles een tijd is, en dat zouden ze hierboven toch ook moeten weten? Gelukkig dat Chico er was om mijn dagen wat zonniger te maken!

Maar dan op een morgen sta je op… en schijnt voorwaar de zon! En dat maakt het allemaal weer goed.

Na de ‘coffee black and cigarette’ snel Chico wakker schudden en naar buiten! De was- en scheerbeurt kan wachten! Trouwens, ik bén al half gewassen door de likkende tong van een weeral hyperactieve Chico!

Zodra ik de glazen voordeur open, wacht me een verrassing! Wat zeg ik? Een waar nasaal genot! De doordringende geur van verse bloemen dringt mijn neus binnen als een waar orkest van honderden violen!

- Meidoorn! Schiet het door mijn hoofd. En nu heb ik wel totaal geen groene vingers, en kan een roos maar moeilijk van een brandnetel onderscheiden, maar ik geloof wel dat ik dit keer juist ben: grote struiken met allemaal piepkleine witte bloempjes in trossen. Geurend als wàt. Nou ja, als het geen meidoorn is zal het wel iets anders zijn. Maart- of Aprildoorn, het zal me worst wezen. Het ruikt in elk geval heel lekker.

En die waren er gisteren nog niet. Of ik merkte ze gewoon niet op onder de grijze, koude lucht! En ruiken deden ze gisteren ook al helemaal niet.

Héérlijk, die lentegeur. En naar het voorbeeld, me aangeleerd door Chico, volg ik mijn neus. Alhoewel de neus van Chico altijd weer naar meer vieze dingen toe leidt! Maar toch… zelfs hij loopt nu feilloos op die welriekende struiken af, en deponeert er prompt het minder welriekend eindproduct van zijn spijsvertering onder. En nu is het plaatje helemaal af: het pakje onder de kerstboom. Maar dat kan het parfum van de natuur niet verminderen.

Even sta ik voor een dilemma: netjes oprapen en in een der vuilbakken deponeren? Maar dan slaat de bedwelmende geur van die bloempjes me weer in de neus en ik vind dat ze voor al hun werk toch wel een beetje meststof verdiend hebben. Laten liggen dus maar. Chico is blijkbaar van hetzelfde oordeel, want zijn achterpootjes beginnen al naarstig de drol te bedekken met tonnen aarde. Geen kat die dàt nog vindt!

En dan, na gedane arbeid, kijkt hij vragend achterom. “Zo goed?”

Natuurlijk is het goed. Weer een ‘poepzakje’ uitgespaard. Gerustgesteld trippelt hij door en zijn geluk kan niet meer op als hij ziet dat Toby net buitenkomt met zijn bazinnetje. Heftige begroeting! Chico verdwijnt helemaal onder de harige witte Toby. En dan weer verder.

In een warm en zonnig hoekje van een graspleintje liggen Romeo en Julia te genieten van de veelbelovende morgen. Romeo en Julia zijn twee wilde eenden die naar hier zijn overgewaaid en meestal wat rondzwemmen in een van de vele waterpartijen met fonteintjes. Hun naam weet ik persoonlijk uit de mond van de meter: ook een hondenbazinnetje, maar eentje dat aan alles wat in de natuur leeft een naam geeft. Romeo en Julia dus. Dag Romeo en Julia!

Chico bekijkt ze even likkebaardend, maar houdt zich toch in en laat de beestjes rustig liggen. Ze achten hem trouwens ook geen blik waardig. Niet eens een kwaak van hun grote bek! Vroeger was hij er op afgeschoten, maar leerde ondertussen al dat dit geen zin heeft en ik hem toch terugtrek met de lijn.

Oei! Nu wordt het even opletten, want weer op weg naar huis en net voor ik de straat over wil zie ik Lola lopen met haar baasje. In het park aan de andere kant van de straat, ‘mijn kant’. Lola is een lichtbruin chihuahua-buurmeisje en het favoriete liefje van Chico. Als de bliksem maak ik dat we de straat over zijn want bij ondervinding weet ik dat Lola zelden aangelijnd is. En beter nog weet ik dat, als ze Chico ziet, er geen houden meer aan is. Zou zó de drukke straat tussen de parkjes over rennen! Hoé baasje ook maar zou roepen.

Maar het loopt goed af. We zijn nét de straat over als Lola komt aangestormd als een pijl uit een boog, en geen oog meer heeft voor haar baasje. Nét op tijd. Oef! En dan volgt er nog een fikse stoeipartij tussen die twee geliefden. Hartverwarmend om aan te zien! Lola is een paar maand ouder dan Chico en moet dat ook altijd weer demonstreren. En Chico, dom kalf als hij is, legt zich dan op de rug om zich te laten belikken! Maar zij wil blijkbaar méér, en zodra hij weer op zijn poten staat bespringt ze hem, met haar voorpootjes stevig rond zijn lijf. Alsof ze hem wil tonen hoe het moet!

En ik word voorwaar jaloers! Waarom kunnen onze vrouwtjes ook niet zo zijn? Waarom moesten wij hoognodig ‘evolueren’? Ons gedragen naar de ‘geldende normen’ in plaats van naar onze natuur?

De rest van de dag? Er is geen rest, want kort nadien slopen de gluiperige wolken weer binnen, als het doek dat dichtschuift in de bioscoop, nét als de film mooi belooft te worden. Sik!

Maar al met al was ik toch blij tenminste een mooie morgen te hebben mogen meemaken, en éventjes te hebben kunnen dromen van de lente. Voor mooie dagen moeten we dan maar nog even wachten!

Willy.

08-05-2012 om 10:15 geschreven door Willy


» Reageer (0)
07-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh die vrouwtjes!

Oei! Nu heb ik me wel een heel explosieve titel op de hals gehaald!

Men zegt:

1. De vrouw komt van een andere planeet. Namelijk Venus (planeet van de liefde).

2. De vrouw heeft een heel hoge aaibaarheidsfactor!

3. De vrouw is geschapen voor de liefde.

4. De vrouw is het zwakke geslacht.

5. De man is de harde noot in de wereld. Komt van Mars, de oorlogsplaneet.

6. De man is het sterke geslacht.

7. De man heeft geen gevoelens. Aaibaarheidsfactor zero.

8. De man weet niet wat liefde is.

En dan, als jonge man, weet je maar al te goed dat die vier laatste eigenschappen klinkklare nonsens zijn. En met die vier eerste, zogenaamd vrouwelijke kwaliteiten in je achterhoofd, verlang je naar het moment dat je van al die ingebakken vrouwelijke gaven kunt gebruik maken. Want al die gunstige kwaliteiten van de vrouw trekken je van nature heel erg aan. Leve het vrouwelijke geslacht dat van het leven één groot feest weet te maken!

En dan komt de ontnuchtering. Meestal al bij de eerste ervaringen:

1. De vrouw? Van Venus? Ja… misschien voor een tijdje. Tot ze je liggen heeft!

2. De vrouw? Aaibaar? Misschien, als je je een proces wegens ongewenste intimiteiten op de hals wilt halen!

3. De vrouw? Geschapen voor de liefde? Ja… vooral dan voor wat ZIJ van ‘liefde’ verwacht, en er totaal anders uit ziet dan de mannelijke beleving ervan!

4. De vrouw? Zwak? Waarom moet de man dan altijd weer naar haar pijpen dansen?

5. De man? Hard? Ja… onder de hamer van de vrouw misschien wel!

6. De man? Sterk? Jawel! Als hij dat ‘moet’ zijn van de vrouw. Dikwijls tegen beter weten in, maar de vrouw heeft nu eenmaal niet genoeg lef om wat ZIJ wil (en meestal verkeerd is) zelf in de praktijk te brengen.

7. De man? Geen gevoelens? Veel meer dan de vrouw, maar de vrouw aanvaardt ze niet! Ze zijn niet vrouwelijk genoeg. Geen gevoel? Kom nou! Als vrouwen konden voelen zoals een man zou er geen sprake zijn van seksuele intimidatie en zou zo’n ‘intimidatie’ eerder heerlijk aanvoelen!

8. De man? Niet weten wat liefde is? Wijs kleuterspreukje: “Wat je zegt ben je zelf!”

Als je dit alles bedenkt, dan vraag je je af hoe ook maar één vrouw het waard kan zijn een man te vinden die van haar houdt! En toch… gelukkig voor haar is de mens nu eenmaal een sociaal wezen. Een wezen dat ‘iemand’ nodig heeft om lief en leed te delen. En helaas, dat lief en leed delen moet nu eenmaal met het andere geslacht! Zo zijn we geprogrammeerd en zo wil de natuur het. En ook gelukkig voor haar is de man een pak minder veeleisend dan zij.

En dus zit er voor de man niets anders op dan onder het zwakke geslacht het ‘minst kwade’ te proberen te vinden. Velen hebben daar de moed niet toe. Anderen denken dat vrouwen die ‘normaal’ reageren toch wel moeten bestaan en blijven maar zoeken. Het zijn de slechtsten nog niet en hopelijk vinden ze dat ooit. Maar het merendeel moet zich tevreden stellen met zware compromissen!

Maar ach, mits af en toe je mond dicht te plakken en een vuist in de zak te maken valt het allemaal nog wel mee hoor! We kunnen moeilijk zonder, we hebben ze nodig, en de scherpe stekels nemen we er dan maar bij. Er zit helaas weinig anders op! Het is dát of de eenzaamheid.

Maar dan komen we terecht bij de opvoeding. Ook daarin hebben beide ouders hun eigen specifieke taak. Taken die eigenlijk helemaal tegengesteld zijn. De vrouw is van nature uit gemaakt om haar kinderen lief te hebben, te voeden en te verwennen. De man heeft daar niets op tegen, maar daar is een tegengewicht voor nodig. Een tegengewicht dat er voor zorgt dat de kinderen ooit volwaardige volwassenen kunnen worden die tegen een stootje kunnen. Een man voelt die noodzaak perfect aan. Net zoals een vrouw de noodzaak voor liefde geven aanvoelt, of zou moeten aanvoelen. Maar helaas, daar loopt het heel dikwijls helemaal spaak!

Zelfs als de vrouw er al van overtuigd is dat zulk tegenwicht er moet zijn, dan zegt haar betweterige natuur al direct dat het ‘op haar manier’ moet! En dat fenomeen steekt meer en meer de kop op in onze samenleving. De man mag niet meer naar eigen oordeel handelen! Niet meer van meet af aan ZIJN taak en verantwoordelijkheid in de opvoeding opnemen. Neen. Hij moet wachten tot de vrouw het goed verprutst heeft en gaat beseffen dat ze nergens komt met enkel maar háár visie op opvoeden!

En dan pas mag hij proberen te genezen wat eigenlijk had moeten voorkomen worden! En dat moet hij dan nog doen volgens háár instructies! En zéker niet volgens zijn eigen mannelijke natuur! Hopeloos! Totaal hopeloos. Niemand kan tegen zijn natuur in reageren en ook nog geloofwaardig overkomen. En dus werkt die tussenkomst niet. Ten eerste is het er al telaat voor, ten tweede moét het op de vrouwelijke manier!

Hoé in ’s hemelsnaam kan zoiets werken? Een man die op een vrouwelijke manier orde op zaken moet stellen, en dan nog maar pas als alles al goed ontspoord is! Maar de nieuwe man doét het en stelt er zich geen vragen bij. Ik werd er ook ooit toe verplicht, maar stelde me er verdomd veel vragen bij en wist drommels goed dat het op die manier niet kon werken.

Het toverwoord hier is: evenwicht! Aanvaarden dat het andere geslacht andere gevoelens heeft, maar ook aanvaarden dat beide soorten gevoelens er nodig zijn om tot een evenwichtige opvoeding te komen. Niét vanaf de adolescentie, maar vanaf de wieg! De man beseft dat. De vrouw steeds minder naarmate ze zich meer geëmancipeerd voelt. En vooral… sedert ze zich vér boven de man verheven acht! En vrouwen die wél aanvoelen dat er discipline nodig is, proberen zich liever ‘om te scholen’ en het zelf te doen in plaats van de man zijn mannelijke rol te laten vervullen. Dat doen ze dan op ‘hun manier’! Wat natuurlijk helemààl tot mislukken gedoemd is.

In het beste geval kom je dan tot een halfslachtige oplossing door op de valreep toch nog een halfslachtige inbreng van de man.

In het ergste geval kweek je… hangjongeren!

Willy.

07-05-2012 om 09:36 geschreven door Willy


» Reageer (0)
06-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom? Daarom!.

Ik heb het al gezegd: in ‘mijn’ hoekje van België zaten, in mijn ‘politieperiode’ dan toch tenminste, maar weinig allochtonen. Waren er niet zo heel erg welkom. Beroepshalve heb ik er dan ook maar weinig mee te maken gehad. Alleen maar een paar keer. Maar dat was genoeg om me onmiddellijk te doen inzien welk vlees ik in de kuip had. En me nu gelukkig te achten dat ik er niets meer hoéf mee te maken te hebben als politieman.

Want daar valt geen zinnige discussie mee te voeren. Daar kun je niets aan uitleggen! Compleet verloren tijd. Ooit geprobeerd, met als enig resultaat dat ik me begon af te vragen of ik nu gek was, droomde, of met een gek had te maken.

Ik kan het maar op één manier, kort en goed, verwoorden:

Probeer iets dat min of meer ingewikkeld is uit te leggen aan een zinnige mens. Als hij het niet begrijpt zal hij je vragen:

- Ik begrijp je niet. Leg dat nog eens uit?

Probeer hetzelfde uit te leggen aan een Moslim. Als hij het niet begrijpt zal hij je zeggen:

- Je begrijpt me niet. Ik zal het je uitleggen.

En dat zegt alles! Laat dat doordenkertje maar even goed doordringen en dan zul je wel ‘begrijpen’ dat je je nooit moet laten verleiden tot een dergelijk gesprek! Je bent al verloren alvorens je ook nog maar één woord hebt gesproken.

Willy.

06-05-2012 om 09:13 geschreven door Willy


» Reageer (1)
05-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallucinant!

Het heeft me altijd al verwonderd hoe dom ‘ de ouden’ waren om zich door de eeuwen heen toch steeds weer in bloedige oorlogen te laten storten voor… niks eigenlijk! Voor sprookjes, onder het mom van een of andere god of afgod, hen ingelepeld door gewetenloze lieden die er voordeel wisten uit te halen! Sprookjes die de hemel op aarde beloofden. Als… áls je dát land maar bevrijde ‘van den kwade’ en dié of deze vijand maar doodde! Sprookjes die uitliepen op gruwelijke bloedbaden, aangericht door de hoop op een beter leven na de strijd. IJdele hoop natuurlijk, want na de strijd waren de rijken weer verrijkt en de armen verarmd.

Maar dat begrepen ze niet. De mensheid lijkt er ook niets van geleerd te hebben. Want nu is net hetzelfde aan het gebeuren! En ‘ze’ láten het maar gebeuren.

Toen ik voor het eerst over de kruistochten leerde op de lagere school, kwam de adrenaline naar boven en leefde ik helemaal mee met die heldhaftige voorvaderen die het heilig land wisten te veroveren.

Onze meester kon het dan ook zo boeiend vertellen. Je moést wel onder de indruk komen.

Maar na het heetst van de strijd ging ik toch een en ander assimileren en begon me vragen te stellen. Probeerde het vanuit de verschillende standpunten te bekijken, en plots leken die stoere krijgers me niet meer zo’n helden! Eerder grote stommelingen! Ik begon me af te vragen hoe die Moren, de zogenaamde ‘bezetters van het heilig land’, wel dachten over die wilde horden die plots hun vaderland in vuur en vlam kwamen zetten met het ‘heilig’ licht in de verwilderde blikken. En meer dan de aanvankelijke fierheid, kwam een diepe schaamte over me. Hoe is het mogelijk een mens zo ver te krijgen?

Enkele jaren later bezocht ik met mijn ouders het concentratiekamp Breendonk. Ik gruwelde! Hoe kunnen mensen dat elkaar aandoen? Vreselijk! Maar ik troostte me: dat was vroeger! En vroeger, voor mij destijds, dat was ‘vóór de beschaving’. Dus héél lang, wel een vijftal jaar, geleden… En enigszins gerustgesteld reed ik op de achterbank weer mee naar huis maar bleef nog heel lang onder de indruk. Ik had er ook een boekje gekocht, en heb dat waarschijnlijk wel tien maal gelezen en herlezen. Mezelf gelukkig achtend dat ik tenminste in een ‘beschaafdere’ tijd leefde.

Zestig jaren zijn daar overheen gegaan en ik bekijk de wereld om me heen. Beschaafd? ‘Ontdomd’? Genezen van fanatieke invloeden uit welke hoek ook? Genezen van klakkeloos geloof in despoten?

Totaal niet! Ondanks alle kansen die we kregen blijven mensen gewoon dom! Wélk diploma ze ook maar hebben weten te behalen. En als er ook maar iéts is dat ik heel erg vrees, dan is het domheid. Grenzeloze, blinde domheid! Want domme mensen zijn de gevaarlijkste soort homo sapiens. De soort die elke humane evolutie in de weg staat en telkens weer teniet weet te doen. Niét door het kwade in hun wezen, want dat is er niet. Wél door hun onuitroeibare neiging ‘mee te lopen’ met wie het luidste weet te roepen. En dat soort blijkt zich steeds meer te vermenigvuldigen. Gewoon hallucinant!

Diploma’s maken al lang geen indruk meer op mij. Omdat ik heb ervaren dat je intelligentie niet herkent aan een diploma, en dat het zéker geen bewijs levert dat de bezitter ervan geen ongelooflijke stommeling is!

We huiveren als we zien hoe in sommige landen kinderen worden geïndoctrineerd en opgeleid tot moordmachines. Maar dat zijn ‘maar’ kinderen met een blanco geest die door gelijk wie kan worden beïnvloed. Hen treft eigenlijk geen schuld.

Maar als ik zie dat ook volwassenen, en hier nog wel, zich op diezelfde manier laten meeslepen en vergeten welke ellende dat meelopen al heeft veroorzaakt op de wereld, dan begrijp ik het niet meer. Want dat soort mensen… dat zie ik dagelijks om me heen. Geïndoctrineerd door een ‘quasi humane’ samenleving en openbare opinie! Huilend en jankend voor een ingelepeld doel… dat enkel maar tot vernietiging van hun eigen ras kan leiden. Maar dat beseffen ze, gelukkig voor hen, helemaal niet. En dan moet ik ootmoedig toegeven:

- Moslims hebben een excuus! Ze worden nog altijd dom gehouden door hun religie en ze ‘geloven’ onvoorwaardelijk! Al is het maar in een sprookje.

- Welk excuus hebben wij om met een blinddoek rond te lopen en niet te zien wat aan het gebeuren is?

Neem nu de Holocaust en de concentratiekampen in wereldoorlog 2. Als je dan bedenkt dat een doodgewone brave schapenboer, beenhouwer of schoenmaker een regelrechte sadist werd eenmaal hij tot bewaker was benoemd! Mensen doodsloeg, doodfolterde, uithongerde… En dat allemaal door de luid roepende stem van slechts één enkel klein, miezerig onnozel mannetje: Hitler!

En dat mannetje had eigenlijk maar één troef: zich tot de domsten onder het volk richten. Die lopen altijd mee!

Hallucinant! Want de domme mens zorgt ervoor dat het zich telkens weer weet te herhalen! En het zàl zich herhalen. Wees daarvan maar overtuigd! Globalisten en vermeende humanisten zullen daar wel voor zorgen! Weliswaar onder een heel verschillend scenario, maar volgens hetzelfde principe: meedrijven met de stroom, waar vandaan die ook maar mag komen!

In horrorfilms zien we soms vreemde, wreedaardige wezens van allerlei gebroed, die de mensheid proberen uit te roeien. En we huiveren! Ja toch? Wel, eigenlijk kan ik me in het hele heelal maar één soort voorstellen waarvan we zouden moeten huiveren: de domme mens!

Kun je je, waar ook in de ruimte, een wreedaardiger wezen voorstellen dan een domme mens? Kijk naar Breendonk, Auschwits, Treblinka… Is een grotere gruwel mogelijk?

Kun je, als je zowel de oude als de heel recente geschiedenis bekijkt, nog geloven in het mensdom? Ik in elk geval niét! Ik kan me alleen maar gelukkig prijzen in een ‘interludium’ te leven. Een vredig interludium tussen twee bedrijven door. Een interludium dat ons kansen bood. Kansen die we hadden moeten aangrijpen. Maar kansen die we grandioos verspilden en nog aan het verspillen zijn! Omdat we weeral naar de domsten onder ons aan het luisteren zijn en onze leiders lijdzaam toekijken, voor zover ze niet zelf tot die domme categorie behoren!

En ik kan het niet laten… als ik naar de bakker, de beenhouwer of de viswinkel ga, dan zie ik voor me die vriendelijke lieve man die me bestelt en nog een babbeltje maakt. En vraag ik me af welk potentieel in die brave man huist. Hoe zou hij gereageerd hebben in een Hitler-Duitsland, als hij plots de kans kreeg om het front en het gevaar te ontlopen door bewaker te worden in een concentratiekamp? Als hij door het regime geïndoctrineerd werd tegen het ‘Joodse gebroed’ dat voor alle kwaad in de wereld verantwoordelijk was? Als hem ‘na de strijd’ de hemel op aarde werd beloofd?

Zou hij zich vragen stellen? Zou hij eerlijk genoeg blijven om te stellen dat Joden eigenlijk nooit iemand kwaad deden? Dat Joden leven en laten leven? Zich niet met politiek bemoeien? Hun gastlanden niet verloederen?

Of zou hij, net als die hele horde Hitleriaanse sadisten, mee gaan huilen met de wolven en zich tebuiten gaan aan de allerergste misdaden tegen de mensheid?

Ik vrees dat laatste!

Willy.

05-05-2012 om 09:36 geschreven door Willy


» Reageer (2)
04-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Johan.

Het is nu niet omdat het toevallig een Oostendenaar is, maar onze nieuwe Minister van Economie Johan Vande Lanotte lijkt er heel sterk tegenaan te gaan en zijn job naar behoren te vervullen! Lang geleden dat nog zoiets kon gezegd worden van een van die heren!

- Electrabel ter orde geroepen…

- De GSM maffia een hak gezet door de ‘boetes’ af te schaffen bij verandering van operator…

Jawadde! Een olifant in de porseleinwinkel! En dat al in die korte tijd dat hij zijn mandaat waarneemt! Dat kereltje lijkt er wél eentje waar we iets zullen aan hebben.

Zo gonst het in Oostende en ruist het in België. Bravo Johan!

Puntje puntje puntje… en nu gaan mijn wantrouwige hersenen eventjes aan het werk zie!

1. Minister van economie! Wat haalt onze economie omlaag? Dat moet hij zéker weten, want het slentert overal rond op straat! En ik heb het hier niet alleen over allochtonen, maar vooral ook over Belgen die niet meer willen werken en daarmee de hele economie ontwrichten.

2. Hij laat ons, dit keer uit de zak van de rijken, een paar honderd euro’s winst per jaar boeken. Mooi meegenomen natuurlijk, maar het ruikt een beetje naar nét het gepaste goedkope snoepje om kleutertjes zoet te houden en stemmenwinst te boeken.

3. Zou, als Minister van economie, moeten weten waar onze duizenden euro’s aan belastingsgeld voor gebruikt worden en dààr even zijn economische knobbel op loslaten.

4. Is een socialist, en bij mijn weten zijn sossen altijd al dikke maatjes geweest met onder andere vreemden. Zéker als die vreemden dank zij de snelbelgwet voor hen kunnen stemmen! Vooral ook dikke maatjes met het ‘werkvolk’, en daar heb ik helemaal niets tegen, ware het niet dat ze dit werkvolk veel te lui hebben gemaakt met al te veel toegevingen en toelagen. Ze hebben er op de duur een ‘lievergeenwerk’ volk van gemaakt. Volk dat dan maar liever leeft van het geld dat vadertje staat ze toestopt om in leven te blijven. Geld dat vadertje staat dan maar weeral moet gaan ophalen bij de wél werkende belastingbetaler!

Nu. Alle negativiteit even opzij:

Akkoord, het IS een hele prestatie van Johan om tegen de deur van een aantal heilige huisjes te hebben durven stampen. Het levert ons toch jaarlijks een klein bedragje op. Maar om de wijdopen poort, waar doorheen al ons belastingsgeld en onze inspanningen vloeien te sluiten… Neen! Daarvoor zie ik hem noch enig ander Wetstraat- of dagbladverschijnsel toe in staat! Of ik zou me heel erg moeten vergissen, en ik hoop van harte dat dit het geval is.

Want wat baat het als Johan ons jaarlijks enkele honderden euro’s kan doen uitsparen, als we met ons belastingsgeld een hele resem aanhangwagens moeten zien mee te trekken: kansarmen, leefloners, asielzoekers, doppers, OCMW’ers, ‘geenwerkzoekenden’, profiteurs, leeglopers en parasieten. De ene al beklagenswaardiger dan de andere volgens de openbare opinie, maar toch allemaal met één groot voordeel boven de rest van de mensheid: zij mogen in bed blijven, en noest werkende mensen zullen hen wel betalen via de belastingen!

Allemaal moderne ‘beroepen’ die ons belastingsaandeel de hoogte in jagen! Wat denk je, Johan? Is een gezond economisch beleid nog wel mogelijk onder dergelijke omstandigheden? Is het niet wat dweilen met de kraan wijd open? Moet het probleem niet bij de bron worden aangepakt? Bij die kraan die iedereen heel goed weet staan, maar waar niemand iets durft aan te doen? Socialisten nog wel het allerminst!

Alhoewel, je weet maar nooit! Zelfs een verstokte socialist zou toch vroeg of laat toch moeten beseffen dat, als hij voor zijn eigen volk sociaal wil zijn, hij vreemde volkeren maar naar de sociale instellingen van het land van herkomst moet verwijzen? En als dat daar niet lukt, dan is dat niet onze schuld of verantwoordelijkheid!

Conclusie: eindelijk eens een Minister die iets dúrft te ondernemen tegen heilige huisjes. Maar voor het échte en levensgroot dreigende probleem van onze economische toestand wacht ik toch angstvallig af. Angstvallig omdat het woordje ‘socialist’ ons in de laatste jaren toch heel goed heeft aangetoond tot welke wantoestanden het uiteindelijk leidt. Waarom zou Wallonië zo socialistisch zijn denk je? De partij lijkt hen zó op het luie lijf geschreven!

Een socialist zou, de naam zegt het zelf, de sociale, werkende mens moeten verdedigen. Maar helaas heeft de geschiedenis ons geleerd dat het nét omgekeerd werkt: steeds minder werkende mensen moeten steeds meer werken om steeds meer luilakken in leven te kunnen houden! En zo wordt socialisme langzaam maar zeker parasitisme.

Willy.

04-05-2012 om 09:11 geschreven door Willy


» Reageer (1)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!