Bewust_zijn
mijn levensvisie
07-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zie je wel?

Net het 19 uur journaal op VTM bekenen. De dader van het molesteren van die lerares was... wat anders? Een 'jongere'. Punt. Geen nationaliteit, geen huidskleur, geen religie vermeld. Niks van die aard. Wat zei ik vanmorgen ook?

LAFFE EN MISLEIDENDE VLAAMSE JOURNALISTIEK!!!

Willy.

07-05-2013 om 19:57 geschreven door Willy


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXTRAATJE!!!

Het is niet mijn gewoonte twee stukjes op één dag te publiceren, maar het volgende knipseltje, nét gelezen, is toch wel markant:

Zwangere lerares afgetuigd.
Telegraaf.nl - ‎46 minuten geleden

Een 16-jarige Belgische scholier heeft zijn vijf maanden zwangere lerares genadeloos afgetuigd. De jongen van Marokkaanse afkomst draaide naar verluidt door omdat hij van school was gestuurd.

Wat er markant aan is? Dat Nederlandse kranten, eerder dan Belgische, de afkomst van de dader duidelijk vermelden! Chapeau Noorderburen!!!

Willy.

07-05-2013 om 10:27 geschreven door Willy


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog over 1 mei.

Knipseltje:

Europese protesten tegen armoede

 

De Dag van de Arbeid wordt vooral in Spanje en Griekenland aangegrepen om te demonstreren tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering en de hoge werkloosheid. In Madrid liepen duizenden mensen mee in een mars door de winkelstraat Gran ...

Bron: NOS.

-o-o-o- 

Allemaal goed en wel, maar wie is hier verantwoordelijk voor?

Europa? Zéker niet. Wel integendeel! Ze kregen allemaal van ons.

De regeringen? Toch wel gedeeltelijk denk ik.

Het volk zelf? Jawél!!! Want als een volk niet in staat blijkt om zowel pientere ondernemers als werkwillige werknemers voort te brengen mogen de regeringen al op de kop gaan staan... geld als manna uit de hemel laten komen kunnen ze nu eenmaal niet!

Tegen wie protesteren die lui dan? Wel, eigenlijk vooral tegen zichzelf denk ik! Of minstens tegen onbekende vijanden onder de bevolking: snuggere zakenlui die zichzelf rijk spelen op de kop van de rest van de bevolking.

Het is namelijk mijn ervaring dat je in de armste landen altijd de rijkste happy few vindt! Zich verrijkend op de honger van de bevolking. De regeringen mogen zich zéker ook bij die laatste klasse rekenen.

Willy.

07-05-2013 om 06:38 geschreven door Willy


» Reageer (0)
06-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eenzame kok.

Koken is helemaal geen kunst vind ik!
Koken is een hobby en een liefde. Je hebt het of je hebt het niet.
Koken hoéft geen tientallen groenten en kruiden op je keukentafel om een lekkere maaltijd te bereiden.
Koken moet simpel zijn. Dàn pas is het lekker!

Zowel ik als mijn echtgenote hadden het. En dat gaf soms problemen: ik wilde dolgraag koken, maar zij ook! En ja, wat doe je dan als rechtgeaarde man? Je laat hààr maar doen hé? En gelukkig, ze deed het ook voortreffelijk. Ik at dagelijks als in een driesterrenrestaurant. Ze had mijn smaak ondervonden, mijn manier van koken gezien, bijgebeend en zelfs sterk overtroffen!

Maar nu ik alleen ben, moet ik het koken weer een beetje in de vingers krijgen, en dat lukt me steeds beter!

Ik kijk wel eens naar kookprogrammas, maar volg nooit klakkeloos de recepten! Wél leer ik er bepaalde trucjes door die soms wel nuttig kunnen zijn. En voor de rest kijk ik gewoon naar wat ik in de vriezer heb zitten aan groenten, maak een keuze, en begin eraan: verse soep? Die heb ik zowat altijd in huis als tussendoortje, als maagvuller of als wat dan ook. Momenteel staat een soepje op van diepvriesspruitjes en ajuin plus een massa kruiden en bouillon. Ruikt al heerlijk, en zal zéker ook goed smaken!

En zo geniet ik ook drie keer van mijn maaltijden:
Eén keer van het bedenken en uitkiezen van de ingredienten,
Eén keer van het kokkerellen,
En één keer van het te eten! Of moet ik degusteren zeggen?

Het voordeel van zelf koken is dat je ook zelf kiest en het precies maakt zoals je het wilt en volgens je goesting van de dag. Alhoewel, gespannen wachten op wat de pot vandaag zal schaffen heeft ook wel zijn charme. Maar ja, het is het een of het ander.

Versierseltjes en fantasietjes hoeven niet voor mij. Ingewikkelde gerechten met vele tientallen ingrediënten ook al niet. Als het maar lekker smaakt! Wie zei daar ook dat je maaltijd niet smaakt als je het zelf moet bereiden? Dikke zever voor wie graag kookt! Het enige minpuntje bij mij is dat ik nu helemaal alleen moet dineren!

En elke morgen is het nu, daar waar ik vroeger nooit ontbeet, een vers pistoleeke! Nou ja, vers is veel gezegd. Elke morgen één pistolee halen bij de bakker doe ik niet. Ik koop er een zestal en bewaar ze in de vriezer. Wisten jullie trouwens dat ze uit de vriezer net zo vers smaken als recht van de bakker? Gewoon een uur op voorhand eentje uithalen, en zonder verder iets te doen ontdooit hij in dat uurtje tot zijn verse, krokante en smakelijke staat. Natuurlijk moet je ze dan wél 's morgens vroeg bij de bakker halen, want tegen de middag is het krokante er wel af. Dan komen ze natuurlijk ook verslensd uit de vriezer.

Als kersvers alleenstaande heb ik zo vanalles moeten uitdenken om mijn leven zo normaal als mogelijk te houden. Ook brood bewaar ik per twee sneetjes in plasticfolie in de vriezer. Zo heb je altijd wat in huis en hoef je geen halve broden weg te gooien.

Inventief in materiële zaken ben ik dus blijkbaar wel. Maar nét niet inventief genoeg om er iets op te vinden om me ook emotioneel al echt helemaal prettig te voelen alleen.. En toch ken ik mensen in mijn omgeving die zich wél prettig voelen alleen. Die niets liever hebben dan alleen zijn. En daar ben ik jaloers op! Maar ja, ik denk dat alles zijn tijd nodig heeft. Meer tijd dan ik, met mijn karakter van einzelganger, had gedacht. Of ben ik helemaal geen einzelganger? Ik vrees van niet. Ik vrees dat ik iemand ben die snakt naar een bepaald soort babbel of mail met anderen. Maar dan anderen die gelijkgestemd zijn, en daar vind ik er verdorie niet zoveel van! Dat krijg je er nu eenmaal gratis bijgeleverd als je een beetje apart bent!

Maar al met al, mijn maag heeft tenminste niet te lijden onder het verlies van mijn echtgenote!

Willy.

06-05-2013 om 11:24 geschreven door Willy


» Reageer (0)
05-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de fles?

Soms vraag ik me af waarom ik zo graag mijn biertje uit een fles drink! Niet normaal hé? Toch wel, want:

Ten eerste blijft je biertje langer koud door het dikke glas!

Ten tweede ontsnapt er minder gas.

Ten derde geniet je er langer van omdat de slokjes automatisch kleiner zijn.

Ten vierde vind ik het gewoon gezelliger!

Natuurlijk zou ik nooit uit de fles drinken in een horecazaak. Maar toch vind ik het jammer dat die gewoonte geen ingang vindt in kroegen of op terrasjes.

Want neem nou, om iéts te zeggen, een Leffe of beter nog, een kasteelbiertje. Dat krijg je geserveerd in een brede 'kuip', waarvan je zonder nadenken ook brede slokken neemt. Het peil vermindert zienderogen met als gevolg dat je veel sneller teleurgesteld op een leeg glas zit te staren! Neem daarbij nog het genoemde sneller afkoelen en het gasverlies over een grote oppervlakte, en waarom zou je eigenlijk niet uit de fles drinken? Misschien speelt in het genot van uit de fles drinken ook het Oedipuscomplex mee. Ik zou het niet weten maar ik drink dolgraag uit de fles.

Alleen echter... mijn écht favoriete drankje, Gordon Scotch, heeft een zó charmant en geschikt glas dat ik het zonde zou vinden het uit de fles te drinken. Maar dit verwennerijtje dan ook in hoofdzaak voorbehoud aan terrasjes. En vandaag lijkt dat er nét de dag voor!

Willy.

05-05-2013 om 06:52 geschreven door Willy


» Reageer (1)
04-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veranderde seizoenen?

Op 1 mei 2011 nam ik vanuit mijn venster een foto van het muziekkorps toen dit zich hier kwam opstellen voor de 1 meistoet.

Op 1 mei 2013 bekeek ik die foto nog eens, en stelde vast dat de bomen in 2011 toch al veel groener waren op die datum. Meteen nam ik een nieuwe foto van ditzelfde korps dit jaar, en had ik stof voor een nieuw stukje op mijn blog. Zie het verschil in groen op beide foto's:

   
 1 Mei 2011.  1 Mei 2013.

Gek hé? In 2011 stond alles al vrolijk in bloei. Nu is er amper ergens een enkel boompje met wat groen! Voor de rest grijs en deprimerend. Wat is er aan de hand met de natuur? Gevolg van een te lange winter? Een aantal bomen lijkt zelfs helemaal niet van plan om nog bladeren te krijgen dit jaar! En toch was er, toen ik dit jaar de foto nam, volop zon. Op 1 mei 2011 viel zelfs een spatje regen op dit ogenblik en was het licht bewolkt.

Willy.

04-05-2013 om 07:09 geschreven door Willy


» Reageer (2)
03-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 mei!

Droevige herinneringen uit 1971!

 

Neergemaaid door een UZI machinegeweer.

De nederlandse dader kwam er (in Nederland) met een lichte straf vanaf

en leeft nog steeds als een respectabele burger!

In een normale buurt ergens in Nederland.

Incognito!!!

Maar wij?

Neen! Wij vergeten het nooit!

-o-o-o-

Het zou een goed idee zijn om 3 mei uit te roepen als dag tegen zinloos geweld!

Willy.

03-05-2013 om 06:59 geschreven door Willy


» Reageer (4)
02-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Mei!

Feest van de socialisten gisteren. Van tien uur af stroomden mensen, meestal in rode kledij en met rode vlaggen, toe aan de pleintjes waaraan mijn woning is gelegen. Omdat daar ook  het hoofdkwartier van de Bond Moyson is gelegen. Van daaruit wordt dan een 1 meistoet gevormd die door heel Oostende trekt.

Socialisme! Wat een mooi woord! Ik zou het ook wel graag in mijn vaandel dragen. Geen wonder dat het vele jaren geleden zoveel aanhangers kreeg. Elkaar helpen. Elkaar uit de miserie halen. Strijden voor de minstbedeelden. Strijden voor betere werkomstandigheden voor arbeiders. Maar ook... strijden voor sociale hangmatten! Voor mij niet gelaten... als het dan ook om mensen gaat die écht noodlijdend zijn en niet gewoonweg lui. Want juist dààr wringt het schoentje!

Maar in de jaren zestig en zeventig werkte het allemaal perfect en konden arbeiders tevreden zijn met de behaalde resultaten. Maar toen ging het verwateren! Werd nepsocialisme. Ze gingen zich vooral richten op het gelukkig maken en verwennen van vreemden. (met 'vreemden' bedoel ik toch wel 'héél vreemd' qua waarden, religie en instelling). Maakten die vreemden in één adem door ook maar snel Belg. Waarom hoef je je niet af te vragen als je meer dan één hersencel hebt: om ook voor hen te kunnen stemmen natuurlijk!

Als ik die mensenmassa daar zo zie samentroepen met vlaggen en wimpels, dan denk ik: "naïevelingen toch! Denken jullie heus dat je ook maar iéts van voordeel hebt gehaald van deze partij? Beseffen jullie niet dat ze voor een groot deel verantwoordelijk is voor de werkloosheid, door de werkgevers bijna letterlijk te wurgen?"

Ooit waren de sossen toch wel een héél faire partij, en dat moet ik grif toegeven. Maar ook aan socialisme zijn grenzen!

Ja, diegenen die werk hebben verdienen (schijnbaar) méér dank zij de sossen. Diegenen die niet willen werken of geen werk vinden, krijgen méér genadegeld van vadertje staat dan ooit voorheen in de geschiedenis. Maar dat is allemaal voorlopig! Want waar komt dat geld vandaan? Van welke schuldenberg? Van welke zoveelste uitgezogen werkgever die het niet meer ziet zitten en dan maar naar het buitenland vertrekt met zijn hele zaak? Uiteindelijk zijn de sossen de stichters van werkloosheid gebleken, en dat blijven ze ook doen! Langetermijndenken zit er blijkbaar niet meer in! Ook wordt niet ingecalculeerd dat hogere lonen automatisch tot duurdere producten leiden, zodat die hogere lonen eigenlijk een zeepbel zijn! Wat je méér verdient in de fabriek betaal je terug in de winkel!

Ons sociaal stelsel, verstandig opgericht door de 'oude socialisten' is aan het afbrokkelen door het 'oversocialisme' van de nieuwe generaties sossen. Denken jullie heus dat dit alles zomaar kan blijven duren? Dat de staatskas een ijsjeskar is die nooit zal leegraken? Tja, dan zijn jullie toch wel héél erg naïef bezig!

En moet ik besluiten met de conclusie dat het menselijk ras toch niet dat verstandige ras is waarvan ik vroeger dacht dat het was! Zouden sommige mensen misschien écht geen hersenen hebben? En zich dan maar moeten laten meesleuren door mensen die er blijkbaar wél hebben, maar dan wél schaamteloos profiteren van de hersenloze massa? Zoals de slimme boer destijds profiteerde van zijn hersenloos werkpaard? En zijn hersenloze koe uitmolk?

Ja... kiesvee! Een betere benaming kan daar niet worden voor gevonden! De boer zit in de Wetstraat, en zijn vee loopt over alle straten van België. Dat zou nog niet echt een probleem zijn als er, net als vroeger, sprake zou zijn van een 'slimme' boer! Maar de Wetstraatboer is al lang niet slim meer! Hij keldert zijn volk ten gunste van vreemdelingen en beseft niet dat hij daar zelf vroeg of laat het slachtoffer zal van worden! Want ook die fel begeerde zitjes in parlementen en gemeenteraden gaan meer en meer naar vreemdelingen!!!

Willy.

02-05-2013 om 07:02 geschreven door Willy


» Reageer (0)
01-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volwassenenpolitiek.

Laat ons eens, in aansluiting van mijn stukje van gisteren, de tijd terugdraaien tot even vóór die hele wansmakelijke politieke landverraderij begon. Toen politici nog niet de onvolwassenheid vertoonden van de huidige regeringen. Hoe had het dan wél moeten zijn om ons vredig landje intact te houden?

1. Geen vreemde arbeidskrachten binnenhalen zolang er voldoende Belgen 'werkbekwaam' zijn, al zwaaien ze dan ook met een doktersbriefje 'onbekwaam'. Strenge controle in plaats van sociale hangmatten, gebreid door de sossen!

2. Zéker geen vreemde en/of vijandige volkeren of religies binnenhalen. Grenzen in stand houden en  voldoende laten bewaken door het voltallige douanierkorps dat we toen hadden. De Belg, en dan vooral de Vlaming, heeft in het verleden al voldoende bewezen perfect zijn eigen boontjes te kunnen doppen zolang dit niet wordt ontmoedigd door een te verwennende sociale wetgeving.

3. Weigeren in de Eurozone te stappen en mee te betalen aan landen die het minder goed of helemaal slecht doen. Daar moeten ze zelf maar voor knokken, zoals wij dat destijds deden. Maar meeprofiteren van ónze werklust tart elke logica. Toch?

4. Op de valreep van de aansluiting met Europa om één groot (en 'machtig?') geheel te vormen, nog snel ons eigen landje gaan verdelen in een federale en een aantal regionale regeringen? Dat was voor de bevolking een nuloperatie, want Vlaams geld bleef naar Wallonië stromen en niets veranderde ten goede. De onlogica droop er trouwens af, want weet je dan nog wel wat je wilt? Enerzijds het eigen land verdelen, en anderzijds dat land juist integreren in een groter geheel!

Het is delen(omdat je het kleiner wilt)  of vermenigvuldigen (omdat je het groter wilt). Het een of het ander! Maar allebei tegelijk? De enigen die hier nut van hadden waren weeral... de bedenkers. De Politici. Er kwamen wéér een heleboel  zitjes vrij. Zowel voor Europa als voor de (piepkleine) gewesten. Hoe in 's hemelsnaam is het mogelijk dat de bevolking dat niet snapte?

Jawel hoor, de heren politici creëren banen. Voor zichzelf! Betaald door de bevolking! Moet er nog zand zijn? Eigenlijk niét, want er is al genoeg zand in de ogen van de bevolking gestrooid.

- Als we nu alle besparingen die hadden voortgevloeid uit het niét begaan van al die stommiteiten, is het helemaal niet moeilijk meer je in te beelden in welk landje we nu zouden hebben geleefd:

1. Verstoken van terrorisme.
2. Ons eigen zelf kunnen zijn.
3. Terug zonder vrees bij valavond of nacht op straat kunnen wandelen.
4. Niets dan de landstalen horen spreken in je omgeving.
5. Niet met lede ogen naar een file asielzoekers staren waar wij weer voor zullen mogen opdraaien. Want zélfs als ze uitgewezen worden, wordt de peperdure administratieve rekening via ONZE belastingbrief betaald!
6. Een ijzersterk sociaal stelsel, bedoeld voor de échte noodlijdenden ONDER ONS!
7. Een sterk gereduceerd belastingstarief!

Maar helaas, dit alles is onomkeerbaar tenietgedaan door een stelletje hopeloze prutsers dat zich politici noemt!

Willy.

01-05-2013 om 06:33 geschreven door Willy


» Reageer (1)
30-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuterpolitiek.

Als ik terugdenk aan wat onze vuile politiek de laatste decennia heeft aangericht in ons landje, word ik woedend en moet ik het van me af schrijven:

1. Importeren van vreemde arbeidskrachten. Zo lang het om 'geloofsgenoten' ging, was er qua integratie niet echt een vuiltje aan de lucht, alhoewel het niet de religie, maar de daaraan samenhangende waarden waren die de hoofdrol speelden en integratie zondermeer mogelijk maakten! Die mensen schiepen dan ook helemaal geen problemen... tenzij dat we ze tot op heden nog altijd pensioen moeten betalen, ook al zijn ze al lang terug naar het moederland. Hun werk hier had makkelijk door Belgen kunnen worden gedaan... als die maar wat minder lui waren geworden door de overmaat aan sociale hangmatten!

2. Toen kwam een nieuwe politieke generatie op het lumineuze idee om ook vreemde, en heel andersoortige religies te gaan importeren. Religies die niet liefde, maar haat predikten voor allen die  de religie niet aanhangen.

3. Toen, hoe kan het ook anders, een en ander ging spaaklopen en de plaatselijke bevolking het superioriteitsgevoel van die nieuwelingen niet pikte, heerste er even paniek in de Wetstraat. Wat nu?

4. Een oplossing was gauw gevonden: als ze het niet konden klaarspelen om integratie op te dringen aan vreemden, dan moesten ze dat maar met eigen volk doen. Een antiracistische wet was gauw gestemd als gemaksoplossing. Onder het motto: 'de slimste moet maar het meeste verstand gebruiken' (een makkelijke remedie die ouders gebruiken als hun kinderen ruziemaken).  Maar voor de Wetstraat was de kous af. Of toch niet? Neen! De bevolking, tenminste toch de verstandigsten daaronder,  ging morren om die omgekeerde integratie! Nieuw probleem en...

5. ...nieuwe oplossing: de snelbelg wet. Kunnen Belgen niet overweg met Marokkanen en Turken? Dan maken we die mensen toch snel Belg? En de snelbelgwet werd ons door de strot gedrukt! De vreemden waren (administratief) niet langer vreemd, maar Belg. En nu zal het wel opgelost zijn zeker? Hm. Dat is de redenering van kleuters! Want of ze nu Belg zijn, van de maan komen of groene Marsmannetjes zijn, het gaat niet om het ras maar om de waarden en cultuur die totaal tegengesteld zijn! Die lijnrecht tegenover elkaar staan en dus wel moéten botsen. Maar dat snapt de Wetstraat blijkbaar niet.

6. De snelbelg wet bracht dus geen verbetering in de toestand. De gebrekkige hersencellen in de Wetstraat gingen overuren draaien en vonden een oplossing: waar de ouden het niet pikten, moesten ze de jeugd maar gaan bewerken. Indoctrineren in een 'humane en globalistische'  instelling. Alle mogelijke media werden opgetrommeld om daar aan mee te werken. Tja... ze konden ook niet anders, want de antiracismewet verbood hen om 'racistisch' te schrijven. Een eerste zware inbreuk op de persvrijheid, ooit ingesteld door  een politieke generatie die stukken verstandiger was dan de huidige, werd schaamteloos gepleegd... en door de kiezer onbestraft gelaten!!!

7. Nu de pers aan handen en voeten was gebonden en zich aan de nieuwe wettelijke bepalingen moest houden, was het hek van de dam. De jeugd las noch zag ergens nog enige kritiek op het vreemdenbeleid. En naïef als de jeugd nu eenmaal is, liep ze erin! Liet zich de kop opmaken door de media, die het steeds bruiner gingen bakken. En zo zijn we tot een generatie gekomen die het allemaal maar laat gebeuren, zich van geen kwaad bewust is, maar integendeel meehuilt met de wolven in het bos. En in dit geval zijn de wolven in het bos de Wetstraat en de media. Wat de ouders vertellen telt niet. De media zeggen het heel anders, en de media zijn onfeilbaar!

- Zie ik hier enige gelijkenis met het nazisme vóór wereldoorlog twee? Toen ouders ook niks meer te zeggen hadden aan hun kinderen die geïndoctrineerd waren door de Hitlerjugend? Al is er wel een groot verschil: Hitler wist verdomd goed waar hij mee bezig was en waar hij wilde geraken. Dat kunnen we de Wetstraat niet verwijten. Wat kunnen we die dan wél verwijten?

- Wel, als ik even het optelsommetje maak van de zeven hierboven genoemde punten, dan kan ik niet onder één sleutelwoord uit: GEMAKZUCHT. Ingegeven door onkunde en paniek. Fouten niet willen toegeven, maar bedekken met nog grotere fouten. En zo blijft het gehele zaakje zich maar opstapelen tot... het barst?

Willy.

30-04-2013 om 11:12 geschreven door Willy


» Reageer (0)
29-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verleden tijd.

Soms vraag ik me af of zowel de nieuwe generatie Vlamingen als de aangespoelde allochtonen er ook maar énig idee van hebben in welk leuk landje we leefden in de jaren 60 - 70. En hoe die leuke tijd gemakkelijk had kunnen worden verdergezet als we geen rekening hadden moeten houden met zowel binnengevallen vreemden als met verwende eigen jeugd!

Neen! Daar hebben ze geen enkel idee van.

Voor veel jonge Vlamingen ziet de wereld er uit zoals ze opgevoed en verwend werden door de ouders: één groot pretpark!

Voor de allochtonen is het natuurlijk een 'andere en betere' wereld, maar vooral een wereld die onwaarschijnlijk  veel is veranderd sedert hun komst. Dat 'betere' is er echter al lang af, nét door hun komst en door hun anders zijn. Ze weten echt niet wat ze missen, door eigen schuld en door hun eigen cultuur en religie mee te hebben geïmporteerd.

Ze denken zelfs dat ze hier enige verbetering hebben gebracht. Sommigen vinden zelfs al dat ZIJ ons land groot hebben gemaakt! Je moet het maar durven zeggen! En om dat nóg beter te doen zouden ze niets liever doen dan ons, en dan vooral onze meisjes, tot de Islam te bekeren! Zodat ook wij van een prettige 'na-de-dood-verzekering' zouden kunnen genieten! Wel jongens, dit na de dood zal mij voorlopig worst wezen. Dat zal ik zelf wel zien als het zover is gekomen. Als een van jullie afgestorvenen het mij zou kunnen komen zeggen zou ik wél overtuigd Moslim worden. Maar dat heeft er nooit geen eentje gedaan hé? Ook geen eentje van onze eigen religie. Raar hé? Volgens alle religies is er na de dood zoveel moois te beleven, maar niet één dode is ooit teruggekomen om het te bevestigen. Waar haalden de bedenkers van die religies dan hun informatie vandaan? Uit dagdromen? Uit nachtmerries? Omdat ze ze niet allemaal op een rijtje hadden in hun bovenkamer, of... uit eigenbelang en zucht naar macht over het gepeupel?

Hoedanook,  als zowel de eigen verwende generatie als de allochtonen de tijd een veertigtal  jaar konden terugdraaien zouden ze wel zien welke schade hun nefaste opvoeding of komst hier écht heeft aangericht! En in welk paradijsje we hier door noest werken wel woonden.

Ook onze politici lijken die tijd te zijn vergeten! Niet als gevolg van Altzheimer, maar als gevolg van hebzucht en eigenbelang! Verkozen worden. Méér telt voor die kerels niet. En word je dat, in onze verpamperde samenleving, beter door humaniteit voor alle volkeren in je vaandel te plaatsen, dan doé je dat toch? De kip met gouden eieren ga je toch niet slachten hé? Dat die eieren de staatskas leegzuigen doet er niet toe. Zolang ze je eigen kas maar onberoerd laten!

Ach ja, wat doen we eraan hé? Ons hart eens luchten op een blog en voor de rest lijdzaam toezien en hopen dat we de ultieme catastrofe niet meer moeten meemaken?

Willy.

29-04-2013 om 06:46 geschreven door Willy


» Reageer (1)
27-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws!!!

Krantenknipsel uit hln:

Royal Park, de 'bad bank' van Fortis die in de handen was van Ageas, BNP Paribas en de Belgische staat, is verkocht aan het Amerikaanse investeringsfonds Lone Star en Crédit Suisse. Voor de federale regering brengt dat een miljard euro op, dat rechtstreeks in de staatskas terechtkomt.

-o-o-o-

 

Hoera! Weer wat reserve waarmee ons vaderland nog wat bruiner kan gebakken worden! Niemand denkt toch dat die vermindering van de staatsschuld ten goede zal komen van de eigen bevolking hé?

Er zullen door de regering weer wat asielcentra uit de grond kunnen worden gestampt, het OCMW zal wat meer ademruimte krijgen, in het buitenland zal weer wat meer publiciteit kunnen worden gemaakt voor dat leuke landje van melk en honing, en de burger? Die zal gewoon blijven zwoegen om dit alles te betalen!

Ter inlichting: die 'bad bank' Royal Park was een constructie waarin de bestaande rommelkredieten  werden ondergebracht, maar die het nu wat beter lijkt te doen. Vandaar de interesse van de koper.

Ondanks het feit dat dit miljard spijtig genoeg weer in handen van snotapen en kleuters komt, gaat ons landje toch weer een stap vooruit. Om morgen twee stappen achteruit te kunnen zetten door de vele 'aanhangwagens' die we moeten meeslepen?

Willy.

27-04-2013 om 10:41 geschreven door Willy


» Reageer (1)
26-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterkledij.

Wel al tien keer heb ik mijn winterkledij opgeborgen, en ze evenveel keer terug moeten bovenhalen!!! Wat is er toch met de natuur dit jaar? Gisteren was weer zo'n zeldzame prachtdag waarop je volop van de zon kon genieten (in zomerkledij); voor vandaag en de komende dagen echter wordt alweer weinig goeds voorspeld! Natter, en vooral weer veel kouder! Opnieuw winterkledij dan maar! Grrr!

Met het bed is het al niet beter gesteld: je ligt te zweten onder een dik winterdonsdeken. Je vervangt het dan maar door je zomerdons en bergt het netjes op voor volgende winter. Lap! Twee dagen later lig je te bibberen in bed!

Om dan nog maar niet over die zuinige zon te spreken!

Enfin, heel veel zon heb ik nou ook niet nodig om wat kleur, en vooral heel veel energie op te doen. Daar zul je me niet horen over klagen. Wél over die enorme wisselingen in temperatuur! Dié zorgen er net voor dat je drommels goed moet opletten niet weer een verkoudheid op te doen, want dat kan ik missen als de pest. Zal dit jaar ooit nog normaal worden? Staat ons volgende winter hetzelfde te wachten?

Zouden we dan niet beter met zijn allen naar Zuid Frankrijk of Spanje migreren als zon- euh asielzoekers? Zou dat daar pakken? Zou hals over kop naar opvang voor ons worden gezocht zoals dat hier gebeurt? Indien zo ben ik morgen al weg!

Volgens wetenschappers komt die koude door de opwarming van de aarde! Rare uitleg vind ik, maar er zou toch wel een zekere logica kunnen insteken! Het smelten van het poolijs zou voor veranderde luchtstromingen en zo zorgen...

Tja... mogelijk! Maar om het onvoorwaardelijk te geloven zou ik toch meer bewijs moeten horen! Voor elk soort weer hebben wetenschappers altijd al een 'wetenschappelijke' verklaring weten te vinden. Een verklaring ook die meestal geen steek hield omdat de veranderingen in het weer achteraf gezien gewoon toeval bleken.

En dus hoop ik maar dat ze er ook dit keer enkele straten naast zitten! Anders staat ons de komende jaren nog wel een en ander te wachten!

En trouwens, enige tijd geleden kwam alweer zo'n wetenschapper op TV doodleuk verklaren dat de opwarming van de aarde in 1992 al gestopt is en ze niet verder opwarmt! Zo zie je maar... wetenschappers moet je niet zo gauw geloven.

Willy.

26-04-2013 om 06:17 geschreven door Willy


» Reageer (0)
25-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persoonsveranderingen!

In mijn vorig stukje had ik het even over fysieke veranderingen die je ondergaat na partnerverlies. Maar er is veel meer dan ik opsomde, en dat is niet altijd goed te begrijpen. Schijnbaar totaal naast de kwestie, maar toch tengevolge van...

En als je probeert het toch te begrijpen, kom je tot de vaststelling dat je nu eigenlijk een andere persoon bent geworden. En dat begrip helpt enorm om een en ander te verwerken! Want zo lang als je de persoon blijft die vroeger als 'paar' leefde, is verwerking niet mogelijk! Je blijft maar terugdenken aan de tijd van vroeger. En niets is meer funest in een rouwproces.

Wat die veranderingen dan wel inhouden?

Wel, zo heb ik in mijn hele leven nooit een ontbijt kunnen binnenkrijgen. Walgde 's morgens van eten! En nu... begint mijn maag al te rammelen nadat ik een half uurtje op ben.

Vroeger hield ik ook helemaal niet van brood! Stond totaal niet op mijn voedingslijst. Vandaar ook dat ik nooit ontbeet. 's Middags warm eten, en dan 's avonds: ofwel helemaal niéts, ofwel iets dat ik zelf in elkaar flanste met restjes en pasta. Weer warm dus. Maar mijn meeste dagen bestonden uit slecht één enkele maaltijd, en wel 's middags. En hoé mijn omgeving ook aandrong, het had geen zin.

Nu, ongelooflijk, smaakt warm eten me niet meer 's avonds en eet ik brood met beleg. Of een halfbakken piccolo van Carrefour of Aldi, die ik dan in tien minuutjes afbak in de halogeenoven! Smaakt me onvermoed héérlijk!

Alleen mijn middagmaal is gelijk gebleven: vers warm eten. Dat zou ik sowieso niet kunnen missen, en heb met het bereiden ervan geen enkel probleem.

Onder 'veranderingen' ressorteert ook nog een ander gevoel: verantwoordelijkheid voor je omgeving. Mijn vrouw was ontzettend proper, maar zelf bekeek ik het niet zo nauw. Nu wél!!! En ben pas helemaal op mijn gemak als alles kraaknet is! Moeten muren worden afgewassen? Dan doe ik dat! Waarom? Omdat ik het nu zié. Vroeger zag ik dat helemaal niét. Raar hé? Ik ben verdorie nog netter geworden dan mijn vrouw was! Ook heb ik bepaald meubilair herschikt. Lijkt op het eerste gezicht gezelliger, maar dat zal wel een illusie zijn. Hoofdzaak is dat ik nu in 'mijn' omgeving leef!

Allemaal heel kleine zaken, maar ze doen heel veel om het rouwproces sneller te verwerken, het 'individugevoel'  te verwezenlijken en er aldus vrede mee te nemen dat je leven nu enigszins anders zal verlopen.

En dan is er ook een soort persoonlijkheidsverandering komen opdagen! Je raakt het ondefinieerbare gevoel kwijt dat je deel uitmaakt van een team. Je gaat meer en meer beseffen dat je nu een volledige individuele persoon bent. Jawel, ondefinieerbaar! Want als je met zijn tweeën bent besef je dat totaal niet. Je leeft gewoon met twee en vóór twee. Heel normaal vind je. En dat gevoel is bij mij nog enige tijd nagebleven, en was ook verantwoordelijk voor het feit dat ik het er moeilijk mee had. Nu dat gevoel grotendeels is verdwenen en ik meer en meer tot het besef kom dat ik uiteindelijk een zelfstandige eenheid ben, is het makkelijker om me daar ook bij neer te leggen.

Wat nou niet direct betekent dat ik geen nood heb aan sociale contacten. En gelukkig, die héb ik ondertussen ook wel, zij het mondjesmaat. Niet bepaald dat mijn deur wordt platgelopen. Wel integendeel. Maar de contacten die ik héb zijn contacten naar mijn zin. Mensen die ik begrijp en die mij begrijpen. Veel zijn dat er niet want ik ben nou niet bepaald een doorsneemens. Maar voor diegenen die er zijn: chapeau om met iemand als ik te kunnen communiceren! Daar moet je toch een bepaald niveau voor hebben dat je niet zo gauw vindt!

En met niveau bedoel ik helemaal geen intelligentie hoor! Ik ben gewoon een puzzelstukje waar niet zoveel andere stukjes op passen!

Door mijn van de massa afwijkend denkpatroon;
Door mijn persoonlijke kijk op de zaken;
Door het feit dat ik geen blad voor de mond neem maar gewoon zeg waar het op aankomt;
Door het feit dat ik soms saai overkom omdat ik maar moeilijk over banale zaken kan praten!
Omdat een babbel vóór de babbel me noch interesseert noch ligt.
Graag zou ik anders zijn, maar zo ben ik nu eenmaal!

Enfin, momenteel vind ik mezelf een interessant studieobject om gade te slaan, te analyseren, de veranderingen waar ik geen vat op heb te zien gebeuren, en af te wachten waar dit uiteindelijk allemaal zal toe leiden. Wie zal ik binnen een jaar zijn? Hoogst interessante vraag!

Willy.

25-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


Categorie:Kroniek van een overlijden2
» Reageer (1)
24-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partnerverlies.

Bijna 2 maanden zijn verlopen sedert het overlijden van mijn echtgenote op 26 februari. Twee maanden waarvan ik toch even een analyse wil maken. Omdat  het twee maanden waren van sterk veranderende emoties. Emoties waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde! Twee maanden van wisselende gevoelens waar je totaal geen vat op hebt. Twee maanden die een filosofische en analyserende mens als ik er toe aanzetten pen en papier (hm... pc en toetsenbord) boven te halen en te proberen te beschrijven hoe die emoties dan wel evolueerden. Kwestie van het voor mezelf allemaal op een rijtje te zetten. Want er gebeuren echt wel onvermoede dingen in dergelijke omstandigheden.

Eerst was er de schok. Je brein wordt door elkaar gehaald. Je weet niet wat eerst doen. Er vallen gaten in je hersenen. Je krijgt het niet meer allemaal op een rijtje! En al probeer je logisch te denken in de trend van 'first things first', je vergeet wat je vijf minuten geleden vond dat je eerst moest doen! Je leert stylo en papier bij de hand te hebben om dingen te noteren omdat je het anders gegarandeerd vergeet. Je gaat zweven... je bent niet langer de persoon die je was. want die persoon maakte deel uit van een paar. Je weet dat je nu alleen moet doorgaan, je ziet dat wel ergens zitten, maar je hersenen aanvaarden het niet echt, hoé je ze ook dwingt! Ze gaan je parten spelen. Zorgen voor een zware baksteen in je maag.

Komt dan de administratieve rompslomp! Wie doet wàt, waar moet ik zijn voor dàt?

Dan de begrafenis. Het ergste moment! Daarna een 'gezellig' samenzijn met familie en vrienden. Eerst twee Scotchen na elkaar gedronken, wat gebabbeld, wat gegeten, en dan... niets meer. Alleen thuis. Je probeert spookbeelden en herinneringen te verdringen, maar dat lukt gewoon niet! De dagen kruipen traag voorbij. Je bent dankbaar voor elk bezoekje en elk babbeltje. Iets waar je vroeger niet echt behoefte aan had. Maar in dié periode kijk je er echt wel naar uit. Veert blij op met elk klopje op de deur. Elke dingdong van de bel. Elk mailtje in je mailbox.

Tot overmaat van ramp bleef die ellendige winter maar voortduren, en raakte ik op de valreep ook nog maar eens zwaar verkouden! Vijf jaar geleden dat ik nog een verkoudheid had, en juist dàn moest die toeslaan en nog maar eens wat me aan energie restte aan mijn lichaam onttrekken! Voelde me helemaal een vod!

Maar een vernieuwde vriendschap, samen met een geheel nieuwe vriendschap, brachten wat licht in dit sombere bestaan. Alsof er aan mijn horizon plots toch wel een paar sterretjes gingen fonkelen. Alsof de baksteen in mijn maag plots een heel stuk lichter werd. Wat die nieuwe vriendschap zal brengen weet ik niet. Heb helemaal geen hooggespannen verwachtingen. Verwacht eigenlijk helemaal niks. Laat het gewoon over me heen lopen en onderga het. Want het doet me goed en voelt goed aan. En dat is nét wat ik nu nodig heb.

En eindelijk... is daar ook weer de zon! Eén enkel uurtje in de zon, en ik voel weer de energie binnenstromen in mijn lichaam! Het leven lokt weer en is het leven waard.

En dan ook... onderging ik eigenaardige fysieke veranderingen. Niet te geloven! Vroeger ging ik slapen tussen 23 en 24 uur. Stond op om 7.30 uur. Nu word ik rond 5.30 uur al wakker, kan niet in bed blijven en sta op. Maar omdat de dag dan zo lang duurt en niets op TV me echt interesseert ga ik nu rond 21.30 uur al slapen... Ook dié toestand wil ik veranderen, maar dat lukt me gewoon nog niet.

Eigenlijk begon dat omdat ik de meeste huishoudelijke taken zwaar heb overschat en vond dat ik maar enkele uren vroeger moest opstaan om daar komaf mee te maken. En toen bleek dat dit nergens voor nodig was, had de gewoonte zich al in mijn lijf genesteld.

En natuurlijk is er ook... mijn trouwe Chico, die fantastische Chihuahua. Die lijkt het verlies van zijn bazinnetje ondertussen ook al verwerkt te hebben, maar ik heb hem wél moeten leren alleen thuis te blijven als ik boodschappen doe. Telkens wat langer. Dat was helemaal nieuw voor hem!

Maar ook dàt probleem is nu van de baan, ik hoef me niet te haasten en hij gedraagt zich heel braaf en netjes als hij alleen thuis is. Geen enkel probleem. Buurvrouw hoort hem ook niet blaffen. Had ik eigenlijk niet verwacht, want zijn bazinnetje wilde hem nooit, en onder geen enkele voorwaarde, alleen laten. Ik had grote problemen verwacht daarmee, maar die kwamen er gelukkig niet. Ik zeg hem gewoon dat ik eventjes alleen om boodschappen ga, en dat lijkt hij te begrijpen. Dankjewel, brave Chico! Ik bracht zijn alleen-zijn al tot één uur zonder probleem. Méér, indien nodig, zal dus ook wel lukken.

Hoe ik me nu zelf voel? Zondermeer goed. Nog niet honderd procent, en die twee maanden duurden ellendig lang. Maar ze zijn gelukkig voorbij, ik wens ze niemand toe, maar inderdaad... de tijd heelt alle wonden... zéker met de hulp van enkele vrienden. Ik heb hier ooit geschreven dat je in een rouwproces alles zelf in de hand hebt, maar moest tot mijn schade en schande inzien dat dit niet klopt. Zéker niet als het een huisgenoot en partner betreft. Met logisch denken kun je de rouwtijd wel beperken, maar ze helemaal uitsluiten kun je niet! Enkel de tijd die er overheen loopt kan dat.

Maar uiteindelijk neem je er vrede mee nu alleen te zijn en alle taken van de partner aan te leren en over te nemen. Niet meer achteruit, maar vóóruit kijken! Af en toe een drankje helpt ook wel, maar daar moet ik toch echt wel voorzichtig mee blijven.

Willy

24-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


Categorie:Kroniek van een overlijden2
» Reageer (0)
23-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurrijk Vlaanderen.

Telkens als de lente in het land komt en de zon haar eerste warme stralen naar moeder aarde stuurt, komen ze buiten en gaan alle pleintjes en parkjes bevolken. Net zoals de vlinders en de rupsen. Van licht tot donkerbruin en in alle tussenliggende schakeringen. Alleen, in groepjes, of met de hele kinderschare. Genietend van de zon. Genietend van de gastvrije opvang door de betalende Vlaming via het OCMW. Overtuigd van hun superioriteit op de autochtonen, dankzij onder andere de bemoeienissen van het CGKR.

En elke lente stel ik weer vast dat hun aantal nog maar eens flink is toegenomen. Zelfs verdubbeld lijkt het soms! In de winter valt dat minder op, want dan komen ze niet zo graag buiten. Dat is trouwens de beste tijd om 'binnen te komen' en opvang te genereren door medelijden op te wekken. Koud voor de kindjes, weetjewel? Pas als de lente weer in het land komt gaat het opvallen dat het er wéér zoveel meer zijn! Zo snel als de straatmussen uit onze leefwereld verdwijnen groeit de allochtone heilschare aan.

Nu. Geen paniek! Ze zijn nog lang geen meerderheid in ons landje en we hoeven ons dus geen zorgen te maken. Er lopen ook veel werkloze maar steuntrekkende blanken van de eerste voorjaarszon te genieten, en dat geeft dan toch weer een beetje een warm gevoel. Je voelt je weer een beetje minder een vreemde vogel in je eigen land. Tot je dichterbij komt en je ze hoort praten! Russisch, Pools, Oekraïens... Ja, het zijn blanken, maar al even grote parasieten als die anderen! Officieel zijn ze van ons ras, en dus is het woord racisme hier niet van toepassing. Zouden de politici dat ook al in hun brein hebben kunnen laten doordringen? Zouden ze er niet stilletjes beginnen aan denken om het woord racisme door parasitisme te vervangen in hun landverradende wetten? En ons dus verbieden antiparasitisch te zijn? Dat zou namelijk al een stuk dichter in de buurt komen! Want de meerderheid van de bevolking is helemaal niet racistisch. Wél verdraagt ze geen parasieten. Meteen kan dan ook, parallel aan het CGKR een centrum ter bescherming van parasieten worden opgericht.

Volgens media en politici zouden we blij moeten zijn met die migratie, want ze komen hier werken voor ons! Helpen mee om onze welvaartstaat in stand te houden. Oh ja? Waarom verhuist dan de ene industrie na de andere naar lageloonlanden? Hier IS niet langer voldoende werkgelegenheid voor al die binnenvallers. Die werkgelegenheid is naar HUN land verhuisd of aan het verhuizen. Maar daar worden ze weinig betaald om veel te werken. Hier moeten ze weinig of niet werken om veel uitkeringen, en vooral 'opvang'  te krijgen. Zou je dat verdorie ook niet doen als je in hun plaats was, als het allemaal zo gemakkelijk gemaakt wordt door onze heren politici? Als die maar wetten blijven uitvaardigen om eventueel tegenstribbelende administraties schaakmat te zetten? Om de bevolking monddood te maken? Als die politici maar moskeeën uit de grond helpen stampen om het een oorlogszuchtige religie mogelijk te maken in ons land een middeleeuws en strijdlustig geloof te prediken? Als niet ZIJ maar WIJ ons moeten integreren in ons eigen vaderland? Als de regering hen aanmoedigt om van ONS vaderland HUN vaderland te maken, ONS brood te eten en ons toch als ongelovige parias te blijven zien? Ongewenste parias die ooit zullen moeten vernietigd worden! Tenzij ze vanzelf uit het Vlaamse straatbeeld verdwijnen zoals de mussen. Want Allah is groot, weet je wel? En die nepfiguur lijkt niet te zullen rusten vóór de hele wereld in zijn handen is!

En ondertussen biedt Europa die parasieten toch maar humane opvang!

Je mag drie keer raden wie opdraait voor die opvang! En wie het dan nog niet geraden heeft moet hoogdringend zijn hersenen eens een goede onderhoudsbeurt geven.

Arme, domme Vlaming!
Arme, domme Belg!
Arme, domme Europeaan!

Ik weet het wel, jullie begrijpen ook wel dat een dergelijke 'migratie' (lees: 'inval') niet kan! Maar waarom verdomme stemmen jullie dan telkens weer voor leiders die dat wél mogelijk maken?

Willy.

23-04-2013 om 07:17 geschreven door Willy


» Reageer (2)
22-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet aanvaard?

Knipseltje uit de Gazet van Antwerpen van 19 april:

17:23Update Meir en Mekka.
Jonge moslims voelen zich net zo min aanvaard door onze maatschappij als acht jaar geleden. En ook het gevoel gediscrimineerd te worden is net zo groot als in 2005.

Dat zijn twee van de in het oog springende resultaten van een enquête die Gazet van Antwerpen uitvoerde onder jongeren in de Antwerpse regio. Vijfhonderd moslims en tweehonderd niet-moslimjongeren tussen 15 en 25 jaar, evenveel jongens als meisjes, werden in de periode tussen 9 maart en 7 april op individuele basis door onderzoeksbureau InSites Consulting ondervraagd. De enquête werd uitgevoerd in Antwerpen, Mechelen, Turnhout en Sint-Niklaas.

-o-o-o-o-

Hoe zou dàt nu komen?

Door het toenemend geweld en terrorisme uit die groep?
Door de onveiligheid die op die manier wordt geschapen?
Door een radicale minderheid uit die groep?
Of moeten we het eerder over een radicale groeiende meerderheid hebben?

Hoe het ook zij en wat er in de toekomst ook staat te gebeuren, het zal wel onze schuld zijn! Door de afwijkende instelling van die kerels met argusogen te bekijken hebben we hen de kans niet gegeven zich te integreren en zijn ze dan maar de criminele toer opgegaan.

Zo kun je dus alles goedpraten en blijft de vraag open of  de kip of het ei er eerst was.

Maar op de keper beschouwd bewijst dit artikel nogmaals dat die groep vooral verwend wordt door de overheid, die een kleine minderheid is. De gewone mensen, de grote meerderheid dus, zijn al die ondankbare capriolen al lang kotsbeu en vinden de door de overheid getroffen maatregelen schandalig.

En toch blijven ze voor dit soort politici stemmen? Begrijpe wie kan, maar ik... ik kan dat niet! Dagdagelijks hoor je Vlamingen klagen over de migratie die uit de pan swingt... en dan zie je na de verkiezingen monsterscores voor het soort politici die dat allemaal op zijn geweten heeft? Waar is het verstand van de Vlaming? Waar is het geweten van de Vlaming? Ook al in slaap gewiegd door de cadeautjes van onverantwoordelijke politici? Zien ze dan écht niet in hoe de schuldenberg maar groeit? Zowel door de luigekweekte Vaming als door de onbeschaamde migrant?

En nu nog even naar het bloedbad in Boston voor enkele foto's die de pers niet haalden!

 

Dat is dus nog maar eens het werk van die lieverdjes! Hoe zou het toch komen dat Moslims zo slecht aanvaard worden door weldenkende mensen in verstandige maatschappijen? Nuance: niet alle Moslims zijn terroristen, maar alle terroristen zijn wél Moslims! Hoe het kaf van het koren scheiden? Tenminste... àls er koren is? Ik zou het niet weten!

En de wereld? Kijkt toe. Reageert even, maar valt dan weer in slaap tot het volgende bloedbad! Maar echt en blijvend reageren tegen die terreur? Begrijpen dat die terreur uiteindelijk van een religie uitgaat? Die religie streng controleren in plaats van te sponsoren? Grenzen bewaken? Neen hoor! Integendeel.

Willy.

22-04-2013 om 06:42 geschreven door Willy


» Reageer (1)
21-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drama Boston.

Ze zijn toch zo lief, meneer!
Moslims? De vreedzaamste mensen op aarde!
Moslims? Parasiteren op verstandigere volkeren? Maar nee gij! Wat denk je wel?
Moslims? Terrorisme? Waar hààl je het?

Dat het in Boston wééral Moslims waren die voor zinloos geweld zorgden? Voor laf terrorisme? Voor onnoemelijk leed? Dat heeft niets met hun religie te maken! Dat komt gewoon omdat ze zich een beetje buitengesloten voelen in verstandige samenlevingen! Uit verveling, weetjewel?

Onschuldige slachtoffers? Ach meneer, daar stonden die brave jongens niet bij stil! Ze wilden gewoon ook eens hun pleziertje! Oók eens meetellen in een hogere beschaving. Moet toch kunnen, niet?

Trouwens, het was ook héél toevallig dat die jongens Tsjetsjeense Moslims waren! Ze hadden net zo goed van elk ander geloof kunnen zijn. Je moet het zó zien weetjewel: jongeren die zich gefrustreerd voelen omdat ze niet meekunnen in de verstandelijke maatschappij waar ze voor kozen, doen domme dingen! Als die verstandelijke maatschappij zich dan ook niet wil aanpassen aan hun verstandelijk peil voelen ze zich ook nog eens buitengesloten en kan gebeuren wat in Boston gebeurde.

Zie je wel dat de leiders van Europa gelijk hebben dat ze de bevolking met wetten en reglementen dwingen een paar stappen af te dalen en zich te integreren in de leefwereld van die arme sukkelaars? Dat is de enige mogelijkheid om dergelijke drama's te vermijden.

Slachtoffers zei u?

Eigenlijk zijn die jongens zélf wel de grootste slachtoffers! Arme schaapjes!

Willy.

21-04-2013 om 06:37 geschreven door Willy


» Reageer (0)
20-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambtenarij doorgelicht.

Ik heb stellig de indruk, terugdenkend aan het uittrekseltje uit De Morgen waarvan ik gisteren niet kon laten het even te publiceren, dat heel ons land, ja, heel Europa, wordt gedomineerd door een stelletje onnozele kinderen! Een grote minderheid eigenlijk. Niet eens een intelligente minderheid. Maar wél een minderheid die door een bepaald soort charme of uitstraling door de kiezer werd verkozen en zich dan plots buitensporige machten toegeëigend ziet. Machten die tot desastreuze resultaten voor het land kunnen leiden. Machten die nooit in handen van dergelijke kleuters zouden mogen worden gegeven! Gevaarlijke wapens geef je kleuters toch niet in handen? Wat hebben we nou?

En natúúrlijk gaan ze die machten onmiddellijk misbruiken om hun onvolwassen ideeën over de samenleving vorm te geven en op te dringen aan de massa.

Steeds meer nieuwe administraties zoals Fedasil, CGKR en tientallen andere schieten als paddenstoelen uit de grond, en deze die voorheen al bestonden, zoals het OCMW, wenden nu het roer af van eigen volk en gaan zich vooral focussen op vreemden. Allemaal 'schijnbaar' tot meerdere glorie van binnenvallende asielzoekers, maar in werkelijkheid tot eigen glorie. Want ze hebben ontdekt dat ze hun bazen heel erg kunnen plezieren door het spelletje van de onnozele kinderen mee te spelen! Door te doen alsof ze helemaal achter hen staan! Want wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Het knipseltje van gisteren bewees nog maar eens dat de weldenkende ambtenaren die op deze administraties werken, maar al te goed weten waar ze mee bezig zijn: hun land helpen verraden! En dat doen ze waarschijnlijk met heel weinig animo, maar om den brode. Een verwaarloosbaar aantal uitschieters uitgezonderd.

En juist over die uitschieters wou ik het even hebben. Dat zijn dan de strebertjes die in de gratie van de bazen willen komen te staan om omhoog te geraken. Omdat ze uit zichzelf niet intelligent genoeg zijn om dat zonder hulp van hogerhand te kunnen! En om domme bazen te plezieren moet je met domme voorstellen afkomen!

Eenmaal hun strategie op die manier vruchten heeft afgeworpen en ze in de hoogste toppen van de administratie zijn geraakt, beginnen ze waarschijnlijk hun eigen leugens te geloven. Met andere woorden: ze geraken ervan overtuigd goed bezig te zijn. Het CGKR met zijn illustere chef is daar een sprekend voorbeeld van. Die zit zó verstrikt in zijn eigen spelletje dat niemand hem waarschijnlijk kan aantonen hoe verkeerd hij bezig is en hoe hij zijn vaderland verraadt.

En de brave burger? Die is gewoon het slachtoffer van de doctrine die uitgaat van in de eerste plaats de verkozenen, in de tweede plaats van de strebertjes onder de ambtenaren, en in de derde plaats van de media, die alle zotheid die de bovengenoemde categorieën uitkramen, in een helder, maar toch heel erg verbloemd daglicht plaatsen. Weeral om dezelfde reden: uitblinken in hun vak. Opvallen bij de bazen. Zélfs als die bazen kleuters zijn!

Ik weet niet hoe het er in andere regio's aan toegaat, maar als je hier over het migratiebeleid begint gaan de haren van verstandig denkende mensen rechtop staan en vinden ze het schandalig zoals ze ons laten opdraaien voor mensen waar we geen uitstaans mee hebben. Mensen die ons niet eens respecteren; niet eens dankjewel zeggen. Maar ons integendeel wél belonen door ons landje hoogst onveilig te maken!

Waar halen die kleuters dan hun stemmen? Hoe komt het dan dat het VB zoveel stemmen verloor? Dàt is dan weer iets dat ik niet begrijp zie!

Komt het door de rol van de media? Door de onzekerheid van de massa? Denkt die massa dat voor gematigde partijen stemmen veiliger is?

Veiliger? Mijn voeten!!! De lont wordt steeds korter! Wacht maar tot hij het kruit helemààl bereikt! Dan zijn we nog niet aan de nieuwe patatjes!

Willy.

20-04-2013 om 06:59 geschreven door Willy


» Reageer (0)
19-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurgende wetten.

Alsof de brave Belgische burger nog niet genoeg belastingen te betalen heeft, blijken sommige door de kiezer gekozen fantasten toch altijd weer in staat om wetten te maken die de wurggreep op de belastingbetaler nog maar eens moeten versterken. Zijn die mensen dààrvoor verkozen? En worden ze ondanks dergelijke stommiteiten ook nog herkozen?

-o-o-o-o-

Fedasil weigerde in 2012 opvang aan 1.056 families door de verzadiging van het opvangnetwerk. Het ging om 4.314 personen, waarvan 1.036 meerderjarigen en 2.378 kinderen. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block op een schriftelijke vraag van Bert Anciaux (sp.a). Uit cijfers die Anciaux vermeldt in zijn vraag betrof het in 2011 553 gezinnen (2.143 personen waarvan 901 meerderjarigen en 1242 minderjarigen).

Vorig jaar werden omwille van het niet verlenen van opvang in totaal 805 juridische procedures ingesteld tegen Fedasil. Na een veroordeling op basis van het KB van 24 juni 2004 werd aan 127 illegale familie toch opvang geboden. Fedasil ontving daarnaast 18 officiële aanbevelingen van de federale ombudsman tot opvang van illegale families. In 15 gevallen werd hierop ingegaan

Bron: De Morgen.

-o-o-o-o-

Ja hoor! We zijn goed bezig! Waar ooit wetten werden gemaakt om het land en zijn brave burgers te beschermen, worden ze nu gemaakt om de invallers verplicht 'op te vangen'. Waar vochten onze voorvaders dan eigenlijk voor toen de Duitsers hier tot twee keer toe binnenvielen? Hadden ze er ook niet beter aan gedaan ze om humanitaire redenen 'op te vangen'? Dan had veel bloedvergieten vermeden kunnen worden!

Maar neen, dat konden ze toen nog niet. Ze zouden als landverraders zijn terechtgesteld! Nu is je land verraden blijkbaar een heldendaad geworden. En dat doe je niet meer met de vuist of met de wapens, maar door het maken van een wet! Enkele woordjes op een stukje papier, en voilà. Je heldendaad is verricht. Tot grote vreugde van al wie hier wil binnenvallen! Fedasil staat schaakmat!

Nog maar eens: lof der zotheid.

Willy.

19-04-2013 om 06:38 geschreven door Willy


» Reageer (0)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!