bloguez.com












Klik op het hoofdje
voor  blog El Symphatico
te bekijken

Bizare toestanden en
nog veel meer



Je vind mij ook op
nr.020 bij de
Vrolijke Bloggers




Inhoud blog
  • Onze Aarde wordt elk jaar 50.000 ton lichter
  • Dolly-wetenschappers maken hersenweefsel van huidcellen
  • Sony maakt kerstkaart die stroom haalt uit papier
  • Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
  • Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand








































    .













    .





















































































    Zoeken in blog
































    .



    .



    .



    .



    .







    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .



    .

    El Sympathico
    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U




    .





    .








    .







    .

    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe dodelijke drug is nog legaal in Engeland

    Nieuwe dodelijke drug is nog legaal in Engeland

    Indien de Britse conservatieven aan de macht komen, zal ze een topprioriteit maken van het verbod op een nieuwe, vooralsnog legale drug. Mephedrone is een designerdrug die in Groot-Brittannië als plantengroeimiddel te koop is. Het witte poeder, dat ook in pillen te koop is, wordt gelinkt aan twee tienerdoden deze week. Het schaduwkabinet van de Tories wil dergelijke legale drugs op de lijst van verboden substanties. Onafhankelijke drugexperts en leraren delen die bezorgdheid.


    De drug, die in het milieu bekendstaat als 'meow meow', wordt gelinkt aan de dood van twee tieners de voorbije week. Agenten zijn van oordeel dat de dood van twee tieners op maandag aan de legale drug te wijten zijn.

    Dringend onderzoek

    Chris Gayling, conservatief parlementslid en hoofd van het schaduwkabinet Binnenlandse Zaken: "We menen dat er een gegronde reden is om mephedrone en andere zogenaamde 'legale drugs' te bannen. De bewijzen dat deze drugs zware schade aan de gezondheid toebrengt, stapelen zich op. Een nieuwe conservatieve regering zal een dringend onderzoek van deze substanties bevelen met het doel ze op de lijst van verboden drugs op te nemen".

    Vergelijkbaar met coke en speed

    Mephedrone is een wit poeder dat gesnoven wordt of in een pil of capsule ingeslikt. De effecten zijn dezelfde als die van cocaïne of speed. De neveneffecten zijn naar verluidt hoofdpijn, misselijkheid, verhoogde bloeddruk, een branderig gevoel in de keel, bloedneuzen en paarse gewrichten. Daarnaast zou het middel ook psychosen, gewichtsverlies en slapeloosheid veroorzaken.

    Ook in Nederland
    In Nederland valt het middel onder de geneesmiddelenwet en is het ook legaal verkrijgbaar.

    De onafhankelijke Britse denktank DrugScope schaarde zich vandaag achter een algemene waarschuwing voor de schadelijke effecten van de drug. Woordvoerder Harry Shapiro zei dat hij hoopt dat de publieke opinie het parlement tot maatregelen dwingt.

    "Ga naar de dokter"

    Naar aanleiding van de twee dodelijke gevallen beveelt de politie iedereen die de drug heeft gebruikt aan dringend een dokter te raadplegen. Vier personen worden ondervraagd over de vermoedelijke drugdoden. (lb)

    18-03-2010 om 11:31 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Onder hoogspanningslijnen wonen gevaarlijk"

    "Onder hoogspanningslijnen wonen gevaarlijk"

    De Vlaamse minister van Welzijn, Jo Vandeurzen (CD&V), waarschuwt voor de gezondheidsrisico's die hoogspanningslijnen inhouden. Dat melden de Corelio-kranten.

    Volgens Vandeurzen voorkomt men best dat kinderen "langdurig worden blootgesteld aan de magnetische velden van bovengrondse hoogspanningslijnen". Dat antwoordde hij op een parlementaire vraag van Valerie Taeldeman (eveneens CD&V).

    Geen zekerheid
    "Het is niet zeker dat er een gezondheidsrisico is, maar je kunt het maar beter vermijden", verduidelijkt Vandeurzen. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie adviseerde al om woningen, scholen en crèches niet in de buurt van dergelijke magnetische velden te plaatsen. (belga/kve)

    18-03-2010 om 11:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rimeur: Mannelijke olifantentweeling geboren in Thailand

    Primeur: Mannelijke olifantentweeling geboren in Thailand




    In Thailand is de olifant Phang Thong Khun vanmorgen bevallen van twee mannetjes. Het is naar verluidt de allereerste keer dat een mannelijke olifantentweeling het licht ziet. Dat melden lokale media. Voorlopig kregen de olifantjes nog geen naam.

    Zowat vijftien jaar geleden zagen in Thailand al eens twee vrouwelijke baby-olifantjes het licht. Volgens kenners is het uiterst zeldzaam dat olifanten bevallen van tweelingen. Hun overlevingskans is ook erg laag. (belga/edp)

    17-03-2010 om 20:01 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bombardement op Dresden in 1945 eiste 25.000 doden

    Bombardement op Dresden in 1945 eiste 25.000 doden


    Bij de Britse en Amerikaanse bombardementen op de Duitse stad Dresden in 1945 hebben mensen uit twintig verschillende landen het leven verloren. Onder de slachtoffers bevonden zich ook dwangarbeiders en krijgsgevangenen, zo deelde de Historische Commissie van de stad vandaag mee.
     
    Het onderzoek van de historici bevestigt ook dat tijdens de luchtaanval ongeveer 25.000 doden vielen.
     
    Volgens nazipropaganda werden er tijdens de bombardementen, die plaatsvonden van 13 tot 15 februari 1945, 200.000 mensen gedood. Het omstreden bombardement op de Duitse stad wordt in sommige extreem-rechtse kringen dan ook vaak aangehaald als argument om de oorlogsmisdaden van nazi-Duitsland te relativeren. (dpa/sps)

    17-03-2010 om 19:55 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese onderzoekers ontdekken nieuwe planeet

    Europese onderzoekers ontdekken nieuwe planeet


    Een Europees team van een zestigtal astrofysici, onder wie een wetenschapper van de Luikse universiteit ULg, heeft een "bijzonder interessante" nieuwe planeet ontdekt nadat de onderzoekers 145 dagen lang metingen uitgevoerd hebben in 2008. De onderzoekers, doopten hun vondst CoRoT-9b.
     
    Jupiter
    De planeet lijkt qua afmetingen op Jupiter, draait om een ster, vergelijkbaar met de Zon, in het sterrenbeeld Serpens en bevindt zich op zo'n 1.500 lichtjaar van de Aarde. De oppervlaktetemperatuur van de planeet draait rond 100 graden Celsius. Dat biedt volgens de onderzoekers opportuniteiten om een nieuw meteorologisch systeem te bestuderen.

    Kennis verbeteren
    De wetenschappers baseerden zich op gegevens aangeleverd door de Europese satelliet CoRoT en de spectograaf HARPS van het Europese observatorium ESO in Chili. "We zullen onze kennis over grote en koude planeten gevoelig verbeteren, niet alleen over hun structuur, maar ook over hun atmosferische kenmerken", zegt Michaël Gillon, onderzoeker van de Luikse universiteit en lid van het team rond CoRoT waarin België een grote inbreng heeft. (belga/gb)

    17-03-2010 om 19:53 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lipstick toont wanneer vrouw zin heeft in seks

    Lipstick toont wanneer vrouw zin heeft in seks




    Een nieuwe lipstick verandert van kleur wanneer de vrouw die het draagt meer en meer opgewonden raakt.

    Emoties prijsgeven

    De lipstick, The Mood Swing Emotionally Activated Lip Gloss, geeft je emoties prijs door te reageren op de chemische stoffen in je lichaam. Je betaalt ongeveer 13 euro voor een tube. Daarbij krijg je een kleurenkaart, zodat mannen kunnen ontcijferen hoe opgewonden een vrouw zich voelt. Het Californische beautymerk Too Faced vond het product uit.

    Gênant
    Verschillende celebs, waaronder zangeres Katy Perry, zijn alvast fan van de lipstick. Datingexperte Lorraine Adams: "Het kan de ultieme ijsbreker zijn op een date. Als je het echter dagelijks gaat gebruiken, kan het gênant worden. Wil je echt dat de man naast je op de bus weet hoe opgewonden je bent?" (ep)

    17-03-2010 om 17:35 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb je al gehoord van seksuele anorexie?

    Heb je al gehoord van seksuele anorexie?

    De laatste tijd komt seksverslaving nog al eens in het nieuws, denken we maar aan de felbelaagde Tiger Woods, die ervoor in therapie moest. Verrassend genoeg bestaat er ook een aandoening die compleet tegengesteld is, namelijk seksuele anorexie.

    Volgens experten is het een conditie waarbij men seks te allen prijze  wil vermijden. De seksuele onthouding beheerst het leven van de 'patiënt' op een obsessieve manier. Net zoals mensen met anorexia nervosa zichzelf uithongeren, zullen personen met seksuele anorexie zich elke vorm van rampetampen ontzeggen. Ze willen zich in geen geval bloot geven of zich kwetsbaar opstellen.

    Zelfdestructie
    Psycholoog Patrick J. Carnes beweert dat het obsessioneel bezig zijn met seksuele onthouding een manier is voor patiënten om andere problemen naar het tweede plan te verdringen. Maar net zoals met andere verslavingen of dwangmatige handelingen is de prijs die je ervoor betaalt, erg hoog. Door seks te beschouwen als de vijand nummer één, ontkennen personen een belangrijk stuk van hun eigenheid en dit komt overeen met zelfdestructie. (hlnsydney/kve)

    17-03-2010 om 17:30 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Groene' mensen zijn vaker gemeen en egoïstisch

    'Groene' mensen zijn vaker gemeen en egoïstisch


    Ecologisch bewuste mensen zijn vaker gemeen, egoïstisch en oneerlijk, dat beweren Canadese psychologen althans.

    Liegen en stelen
    De wetenschappers ontdekten dat mensen die bijvoorbeeld biologische voeding kopen, dit compenseren met egoïstisch en dubieus moreel gedrag. De onderzoekers lieten de proefpersonen een test met geld doen, daaruit bleek dat groene consumenten minder snel hun geld delen dan degenen die 'gewone' producten kopen. Bij een andere proef konden de deelnemers hun geldsom verhogen door vals te spelen en te liegen, daaruit bleek dat de ecologisch bewuste mensen hier vaker op in gaan dan de anderen. Als laatste toonde de studie aan dat milieuvriendelijke shoppers zes keer zo vaak stelen dan anderen. 

    Sociaal psycholoog Dieter Frey is niet verrast door de resultaten van dit onderzoek. "Van zodra mensen goed gedrag publiekelijk kunnen tentoonspreiden, compenseren ze dit op andere vlakken." (ep)

    17-03-2010 om 17:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ouder, hoe meer last van slaapproblemen

    Hoe ouder, hoe meer last van slaapproblemen


    Slaapproblemen nemen toe met de leeftijd, 1 oudere op de 3 ligt zelfs 's nachts wakker. Dat blijkt uit een studie van de 'Belgian Association for Sleep Research and Sleep Medicine' (BASS) bij 1.000 Belgen.

    Nachtelijk ontwaken
    "Slapeloosheid treft ongeveer 1 persoon op de 5 jonger dan 35 jaar en 1 persoon op de 3 ouder dan 35", aldus de BASS. Volgens de associatie is slapeloosheid de belangrijkste slaapstoornis. Het gaat over problemen om in slaap te raken of moeilijkheden om in een ruk door te slapen. "Nachtelijk ontwaken kwam duidelijk meer voor bij de deelnemers ouder dan 65 jaar (35 procent) dan bij personen van 65 en jonger (18 procent)."

    Pillen
    Heel weinig mensen jonger dan 35 jaar nemen geneesmiddelen tegen hun slaapproblemen (2 procent). Dat cijfer neemt toe in de groep 35-44 jaar (6 procent) en stijgt verder in de groep vanaf 45 (10 procent). Op korte termijn kunnen geneesmiddelen een oplossing bieden voor slaapstoornissen, zegt de BASS, bijvoorbeeld als iemand een moeilijke periode doormaakt. Op lange termijn zouden gedragsmatige behandelingen, zoals cognitieve gedragstherapie, voordeliger zijn.

    De website ikwilslapen.be geeft overigens tips en nuttige informatie voor slaapjes van goede kwaliteit. (belga/ep)

    17-03-2010 om 17:25 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische restaurants gaan zeehondenjacht boycotten

    Belgische restaurants gaan zeehondenjacht boycotten






    38 Belgische restaurants weigeren zeeproducten uit Canada




    Zeehondenvlees in een Canadees restaurant. De Belgische restaurants zullen bijvoorbeeld ook kreeft boycotten.

    Achtendertig Belgische restaurants hebben beslist om Canadese zeeproducten te boycotten uit protest tegen de zeehondenjacht. Dat gebeurde op initiatief van dierenrechtenorganisatie GAIA, in ons land de drijvende kracht achter de internationale boycot.




    Het zeehondenjachtseizoen begint in maart, de Canadese regering besliste om de quota voor de jacht in 2010 op te trekken. Ter gelegenheid van de internationale dag tegen de zeehondenjacht op 15 maart lanceerde GAIA een oproep om Canadese zeeproducten te boycotten. De Belgische restaurateurs die deelnemen aan de boycot hingen deze week het logo uit waarmee ze aangeven dat ze de boycot steunen.

    Canadese kreeft
    Het gaat om een sterk signaal, zei GAIA, omdat België de grootste importeur is van Canadese kreeften in Europa. Ieder jaar worden meer dan een miljoen kilo kreeften uit Canada ingevoerd. In de hele wereld weigeren nu al 5.500 restaurants en etablissementen zeeproducten uit Canada. In de loop van dit jaar treedt ook het verbod in werking van de Europese Unie op de handel in producten die afkomstig zijn van de commerciële zeehondenjacht.

    Gruwelijke daden
    Desondanks besliste de Canadese regering maandag dat 330.000 dieren in 2010 mogen geslacht worden, 55.000 meer dan vorig jaar. Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA, is niet te spreken over de "puur politieke beslissing, die ecologisch absurd is en geen gehoor geeft aan de oproepen van de internationale gemeenschap om definitief te stoppen met deze gruwelijke daden". (belga/gb)




    17-03-2010 om 17:20 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quick maakt menukaarten in braille

    Quick maakt menukaarten in braille



    Vanaf nu beschikken de Quick-restaurants in België en Luxemburg over nieuwe menukaarten, bestemd voor personen met een visuele handicap. De menukaarten worden in grote letters afgedrukt en in braille omgezet. Dat laat de vzw Federaal Werk De Vrienden Der Blinden, die meehielp aan de realisatie, dinsdag weten.
     
    "Voor Quick was het belangrijk om aan blinden en slechtzienden menukaarten ter beschikking te stellen die hun bestelling zullen vergemakkelijken, waardoor hun bezoek aan onze restaurants meteen een stuk aangenamer wordt", aldus Rudy Hulsman, algemeen directeur van Quick BeLux.
     
    Met dit initiatief onderneemt Quick Restaurants actie ten voordele van deze specifieke bevolkingsgroep, die ongeveer 40.000 personen telt. (belga/mvdb)

    17-03-2010 om 14:48 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek op één cel beter voor implantatie embryo

    Onderzoek op één cel beter voor implantatie embryo


    Wanneer na in-vitro-behandeling slechts één in plaats van twee cellen van een menselijk embryo worden weggenomen voor onderzoek, neemt de kans op een geslaagde implantatie met de helft toe. Dat heeft Anick De Vos en haar team van het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (VUB) ontdekt.
     
    Onder meer om erfelijke ziektes te voorkomen, wordt de genetische samenstelling van een embryo onderzocht nog voor het teruggeplaatst wordt in de baarmoeder.

    Voor het onderzoek worden meestal één of twee cellen weggenomen op de derde dag van de in-vitro-ontwikkeling, wanneer embryo's in het achtcellige stadium zitten. Dankzij recente technische ontwikkelingen zijn sommige tests nu even accuraat op één cel als voorheen op twee cellen.
     
    Van de embryo's waarbij twee cellen werden weggenomen, groeide slechts 22,4 procent uit tot een levend geboren kind, terwijl dat bij embryo's na ééncelbiopsie 37,4 procent was. Het laatste percentage leunt erg dicht aan tegen de groep zonder biopsie (35 procent). (belga/edp)

    17-03-2010 om 14:37 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse chirurgen lieten op 1 jaar tijd 722 voorwerpen in patiënten zitten

    Britse chirurgen lieten op 1 jaar tijd 722 voorwerpen in patiënten zitten

    Britse chirurgen lieten alleen al in 2008 722 voorwerpen in hun patiënten achter, die daar niet thuishoorden. Het gaat dan om tangen, scalpels, spiraaltjes en propjes. 11 patiënten werden daarbij "ernstig beschadigd". Dat staat in een rapport dat The Sun zelf samenstelde.

    The Sun ondervroeg alle NHS-ziekenhuizen (van de National Health Service) in het Verenigd Koninkrijk over medische blunders van de voorbije twee jaar. De tabloid botste zo onder meer op - o ironie - verpleegster Donna Bowett (39). De chirurgen hadden een metalen tang vergeten te verwijderen uit haar lichaam na een operatie aan de galblaas. Bowett lijdt vandaag nog altijd veel pijn, omdat de tang onherstelbare schade aanrichtte aan haar organen.

    Verkeerde teelbal

    The Sun kon naast de 'verloren voorwerpen' onder meer het geval blootleggen van een man die onvruchtbaar uit een operatie kwam, nadat de chirurg een deel van de verkeerde teelbal had verwijderd. Een jongen van acht liep hersenschade op na een 'gewone' neus-keel-oor-operatie door een medische fout.

    Eén patiënt werd in de wc's van het ziekenhuis gedumpt omdat er geen opvangkamers meer vrij waren. Een vrouw moest een routineuze borstkankeroperatie ondergaan maar verbleef 15 uur in de operatiekamer door "personeels- en materiaalproblemen". Heel wat vasectomieën lopen ook fout.

    Materiaal niet gesteriliseerd

    The Sun wijst bovendien op het nalaten van het gebruik van gesteriliseerd materiaal. Zo kunnen supervirussen als MRSA en C.diff zich veel sneller verspreiden. Verplegers en dokters dienen ook geregeld verkeerde medicatie toe aan de patiënten en gaven ook vaak het verkeerde bloedtype.

    De cijfers slaan enkel op het jaar 2008 omdat die van vorig jaar nog niet afgerond zijn. (jv)

    17-03-2010 om 11:44 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat heroïne en vis op uw bord met elkaar gemeen hebben

    Wat heroïne en vis op uw bord met elkaar gemeen hebben

    Wat hebben harddrugs in godsnaam te maken met de teloorgang van de oceanen? Veel zo blijkt. Eén van de grote drama's in heel de problematiek van overbevissing is het feit dat we een erg romantisch beeld hebben van de zee en in het bijzonder van vissers. In realiteit is de grens tussen de commerciële visserij en de wereld van de drugshandel en georganiseerde mensensmokkel in toenemende mate erg vaag. Het drugs-en alcoholmisbruik is ook een struikelblok bij reconversieprogramma's waarin vissers zouden kunnen omschakelen naar bijvoorbeeld de toeristische sector.

     Dat de krabvisserij dubieuze werknemers in de rangen heeft is niks nieuws. Op 4 januari van dit jaar werd één van de sterren van The Deadliest Catch, de 23-jarige 'greenhorn' (groentje) Josh Warner, ingerekend voor het plegen van minstens drie gewapende bankovervallen.  
     Een combinatie van werken waar geen vragen worden gesteld, het vooruitzicht op snel veel geld verdienen en het zogenaamde 'lottery syndrome', een psychologisch trekje dat we ontdekten bij zowat elke visser waar we voor deze reeks de wereld rond mee praatten. 'Lottery syndrome' is zoals goudkoorts; het idee dat met het volgende net de jackpot wordt binnengehaald.  
     "Er zijn in mijn ogen twee soorten vissers op dit moment. Er zijn echte vissers en dan zijn er steeds meer mensen die om de zes maanden een paar weken op een boot kruipen zodat ze de rest van het jaar high kunnen worden."  
    Debby Shrader van Shore Support
     Bij het aantal slachtoffers van overdosissen in Amerika en Europa zijn er dubbel zoveel vissers als mensen met andere beroepen. Gebruik van harddrugs ligt 62 procent hoger in vissersmilieus. Aids komt wereldwijd drie keer meer voor bij vissers, iets dat vooral met vuile naalden te maken heeft.  
     Het drugsgebruik beperkt zich overigens niet tot de tijden aan wal. Ook aan boord wordt er gesnoven, geslikt en gespoten dat het een leve lust is. Onze nationale visserijaalmoezenier, Dirk Demaeght, trok niet zo lang geleden nog aan de alarmbel. 15 procent van de bemanning aan boord van Belgische vissersvaartuigen kampt met alcohol- en drugsproblemen zei de man bij de lancering van het 'Clean ship, No shit'-campagne.  
     Veel reders kunnen het zich nu niet permitteren om probleemvissers te weren of te ontslaan en doen dat ook niet", aldus de aalmoezenier. "Waar gaan ze immers iemand anders vinden?  
     Het Office on Drugs and Crime (UNODC) van de Verenigde Naties schat dat op z'n minst één vierde van de drugs wereldwijd gesmokkeld worden via vissersboten.  

    De romantisering van het beroep van zeeman en visser is van alle tijden. En laat er geen twijfel over bestaan: het is een harde, gevaarlijke stiel. Als u bijvoorbeeld The Deadliest Catch hebt gevolgd op Discovery of 2BE kan u daar over meepraten. In het programma worden een aantal vissersboten gevolgd tijdens het krabseizoen op de Beringzee. Telkens worden acht tot tien boten tegelijk gevolgd tijdens het gevaarlijke krabseizoen van oktober en dat van januari.

    Dark side of the crab
    Het is een hit, een knap staaltje televisie, toe aan een zesde seizoen en al vier keer genomineerd voor een Emmy. Maar de serie blinkt ook uit in het niet laten zien van een duistere kant van de krabvisserij in de Beringzee. Officieel heerst er bij de reders in Alaska een zero tolerance rond drugs- en alcoholgebruik. "Maar daar kan je eigenlijk alleen maar eens goed mee lachen", aldus John Gruver. Gruver is een voormalige kapitein die in Alaska op krabben en koolvis viste en nu in Seattle bij een United Catcher Boats werkt, een soort coöperatieve van kleine, zelfstandige vissers. "Als ze daar bloedtests gaan doen zoals het hoort dan vaart er geen enkel schip meer uit, want ze gebruiken allemaal."

    Van de boot naar de bankoverval
    Allemaal is misschien wat overdreven, maar dat de krabvisserij dubieuze werknemers in de rangen heeft is niks nieuws. Op 4 januari van dit jaar werd één van de sterren van de show, de 23-jarige 'greenhorn' (groentje) Josh Warner, ingerekend voor het plegen van minstens drie gewapende bankovervallen. Zijn vader en broer zijn ook te zien in de reeks.

    Lottery syndrome
    "Je vraagt niet echt naar het verleden van je crew als je die aanwerft", zegt Gruver, "want ze hebben allemaal wel iets op hun kerfstok. Wie denkt dat die kerels in Alaska aanbelanden omdat ze op zoek zijn naar avontuur en graag in de frisse zeelucht vertoeven is een naïeve kloot."

    Wat is het dan wel? Een combinatie van werken waar geen vragen worden gesteld, het vooruitzicht op snel veel geld verdienen en het zogenaamde 'lottery syndrome', een psychologisch trekje dat we ontdekten bij zowat elke visser waar we voor deze reeks de wereld rond mee praatten. 'Lottery syndrome' is zoals goudkoorts; het idee dat met het volgende net de jackpot wordt binnengehaald.

    750 euro per dag
    Op een krabboot in de Beringzee kan iemand makkelijk 750 euro per dag verdienen. Een gewone visser op een goeie krabboot verdient al snel tussen 25.000 en 40.000 euro in vier à zes weken. Vier weken achter kabeljauw gaan in Alaska levert ook al snel 15.000 euro op. Het punt is niet dat dat te veel is voor het geleverde werk, integendeel. Terwijl het risco dat je dit jaar overlijdt bij het uitoefenen van je job gemiddeld op 4 per 100.000 ligt, is dat voor vissers in de noordelijke zeeën 112 op 100.000. Alleen houthakkers komen enigszins in de buurt, met 87 op 100.000.

    Twee soorten vissers
    Het probleem is verstandig met de jackpot omgaan. Debby Shrader van Shore Support, een organisatie die vissers met problemen bijstaat, en zelf echtgenote van een visser, omschreef het ons zo: "Er zijn in mijn ogen twee soorten vissers op dit moment. Er zijn echte vissers en dan zijn er steeds meer mensen die om de zes maanden een paar weken op een boot kruipen zodat ze de rest van het jaar high kunnen worden."

    Een glaasje helpt
    Echt nieuw is dat niet. Alcohol is altijd al een gigantisch probleem geweest in vissersmilieus. Het is koud en het is soms lang varen naar de visgronden. Een glaasje helpt de tijd te doden en zorgt voor wat gezelligheid, heette dat dan. En eenmaal aan wal was er blijkbaar niet veel anders te doen om de tijd te doden tot de volgende afvaart.

    Er zijn cijfers over drugs. Bij het aantal slachtoffers van overdosissen in Amerika en Europa zijn er dubbel zoveel vissers als mensen met andere beroepen. Gebruik van harddrugs ligt 62 procent hoger in vissersmilieus. Aids komt wereldwijd drie keer meer voor bij vissers, iets dat vooral met vuile naalden te maken heeft.

    Junks à gogo
    Op Cape Ann in Massachusetts in de Verenigde Staten, zijn er bij de politie 600 junks bekend op 30.273 inwoners van de  vissersgemeenschap. In 1982 telde het stadje amper 50 drugsverslaafden.

    De drug bij voorkeur is heroïne. "Twee weken aan boord, twee weken aan wal, dat ritme stimuleert drugsgebruik", zegt politiechef Michael Laine. Het straffe is dat de heroïne niet echt de bijhorende zware misdaad met zich heeft meegebracht. "Omdat de gebruikers gewoon het hart van de gemeenschap zijn. Het zijn vaders, zonen, collega's.
    Erg, maar het maakt ondertussen deel uit van het leven hier."

    Ondertussen, aan onze kust
    Het drugsgebruik beperkt zich overigens niet tot de tijden aan wal. Ook aan boord wordt er gesnoven, geslikt en gespoten dat het een lieve lust is. Onze nationale visserijaalmoezenier, Dirk Demaeght, trok niet zo lang geleden nog aan de alarmbel. 15 procent van de bemanning aan boord van Belgische vissersvaartuigen kampt met alcohol- en drugsproblemen zei de man bij de lancering van de 'Clean ship, No shit'-campagne.

    "Drugscocktails waarin verschillende producten zijn verwerkt, vormen geen uitzondering. Ik heb trouwens enkele vissers begraven die door een ongeval het leven verloren en waarvan bij de autopsie bleek dat het gebruik van alcohol of drugs aan de basis lag", aldus Demaeght. "Veel reders kunnen het zich nu niet permitteren om probleemvissers te weren of te ontslaan en doen dat ook niet", aldus de aalmoezenier. "Waar gaan ze immers iemand anders vinden?"

    Smokkel
    Verslaving is één ding, drugssmokkel een ander. Het Office on Drugs and Crime (UNODC) van de Verenigde Naties schat dat op z'n minst één vierde van de drugs wereldwijd gesmokkeld worden via
    vissersboten. "Vissers smokkelen drugs omdat ze daar veel geld mee kunnen verdienen", zegt Mody Ndiaye. Hij geeft een voorbeeld uit zijn thuisland, Guinee-Bissau, een land in West-Afrika dat grenst aan Guinee en Senegal. Het heeft een kustlijn van 350 kilometer.

    Coke-highway
    "De drugs komen via grote vissersboten, die tot vier maanden vissen in de Atlantische Oceaan, van Zuid-Amerika. Wanneer ze in de buurt zijn van de Bijagos-eilanden, een archipel van 90 eilanden op 60 kilometer voor de kust van Guinee-Bissau, worden ze overgeladen op kleine vissersboten. Die zetten ze af aan de kust in Gambia, Senegal and Guinea-Conakry. Van daar gaat het met door Europa gesubsideerde vissersboten die vissen voor de kust van West-Afrika naar jullie." Volgens de VN gaat het om minstens een ton cocaïne per week, alleen al via die route. En van die coke-highways zijn er wereldwijd tientallen.

    Reconversie
    Dat zoveel vissers een drugsprobleem hebben, en dat ze een pak poen kunnen verdienen met de smokkel ervan, is een essentieel obstakel in één van de oplossingen voor de overbevissing en de
    vernieling van de oceanen volgens haaienresearcher Richard Fitzpatrick. Tijdens onze expeditie om haaien te taggen in de Coral Sea zaten we op een avond op het achterdek te praten bij een biertje over mogelijke oplossingen. Promoot eco-toerisme en stel vissers te werk in die sector was het uitgangspunt.

    Haaien, wapens, drugs en mensen

    "Een deel van de vissers is gewoonweg niet bekwaam daarvoor, want het zijn junkies", redeneert Fitzpatrick. "En een ander deel verdient gewoonweg te veel geld met alles behalve vissen. Het
    aantal vissers hier in Queensland met een strafblad is enorm. Hun visvergunningen zijn gewoon een 'front' voor illegale activiteiten gaande van het vermoorden van haaien voor hun vinnen, tot de smokkel van drugs, wapens en mensen." (mvl)

    17-03-2010 om 11:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik van zware drugs door jongeren stijgt explosief

    Gebruik van zware drugs door jongeren stijgt explosief

    Het aantal jongeren dat zware drugs gebruikt, is spectaculair gestegen tegenover twee jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Onderzoek- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO). In 2009 had al 5,8 procent van de jongeren middelen als ketamine, heroïne, XTC en cocaïne/crack gebruikt. In 2007 bedroeg dat percentage nog 2,8 procent.

    Opvallend is dat het bij een groot deel van die gebruikers niet bij één keer blijft, en dat de drug meermaals gebruikt wordt. In 2009 heeft de meerderheid al enkele keren zware drugs gebruikt.
     
    Drempel verlaagd
    Drugs worden vaak gebanaliseerd, weet het OIVO. Het gebruik wordt gerelativeerd en de gezondheidsrisico's worden vergeten. Ook het gevoel dat "iedereen" het doet, heeft een drempelverlagende werking. Het OIVO wijst er ook op dat jongeren zich dikwijls aan hun idolen spiegelen. Door het onverantwoord voorbeeldgedrag van die iconen worden jongeren ook meer aangezet tot gebruik.
     
    Cannabis
    In maart 2009 werden 2.630 jongeren tussen 12 en 17 ondervraagd in de Belgische scholen. Er werd ook gepeild naar het cannabisgebruik. Meer dan een op vier geeft toe al cannabis te hebben geprobeerd. Jongeren beginnen al vanaf hun twaalf jaar met cannabis, en bij 16-jarigen is het gebruik het hoogst. Veertien procent van hen is gebruiker. Tegenover vorig onderzoek in 2007 is de frequentie van het cannabisgebruik fors gestegen. Per week gaven de jongeren toen aan dat ze gemiddeld 5,5 keer cannabis gebruikten. Nu is dat bijna het dubbele: 10,1 keer. (belga/kh)

    17-03-2010 om 11:34 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Overbeschermende ouders beschadigen de kinderhersenen"

    "Overbeschermende ouders beschadigen de kinderhersenen"

    Ouders die hun kinderen te veel afschermen, nemen meer weg dan enkel hun vrijheid en ondernemingszin. Ook hun hersenen groeien trager, en dan vooral het gebied gelinkt aan mentale stoornissen. Dit zou betekenen dat deze kinderen meer kans hebben op psychiatrische stoornissen. Ook verwaarlozing door de vader heeft hetzelfde effect. Australische wetenschappers nuanceren de verbanden.

    Het verband is aan het licht gekomen na Japans onderzoek bij 50 twintigers. Kosuke Narita nam hersenscans en vroeg de jongeren naar de relatie met hun ouders volgens het 'parental bonding instrument', een internationaal erkende manier om de relatie tussen ouder en kind te meten, zo schrijft New Scientist. Wie een lage socio-economische status had of ouders die niet gestudeerd hadden, werd evenwel uitgesloten.

    Prefrontale cortex
    Twintigers met overbeschermende ouders hadden minder grijze materie in de prefrontale cortex dan twintiger met een gezonde relatie. Wie verwaarloosd werd door zijn vader had ook minder grijze cellen, verwaarlozing door de moeder had geen effect. Wie mentaal ziek is, vertoont vaak afwijkingen in de prefrontale cortex.

    Cortisol en dopamine
    Het Japanse team vermoedt dat overdreven blootstelling aan het stresshormoon cortisol, door verwaarlozing of te veel aandacht, en een verminderde productie van dopamine, door slechte opvoeding, resulteert in minder grijze massa.

    Blijvend effect?
    Toch moeten de resultaten genuanceerd worden. De Australiër Anthony Harris vindt de studie erg belangrijk om duidelijk te maken dat opvoeding wel degelijk een lange termijneffect kan hebben op de kinderen. "Maar", zo waarschuwt hij, "dat betekent niet dat de 'schade' aan de hersenen blijvend is. Mensen zijn heel soepel en kunnen van veel herstellen.

    Aangeboren?
    Zijn collega-wetenschapper, Stephen Wood, nuanceert dat niet elke psychiatrische stoornis is terug te brengen tot de ouders en de relatie tussen ouders en kinderen. "We kunnen niet weten hoeveel van de onderzochte Japanners geboren is van een afwijking in de grijze massa. Misschien is dat wel de reden dat ze niet goed opschieten met hun ouders in plaats van andersom."

    Uitsluiting
    Wood stelt zich ook vragen bij het uitsluiten van personen met een lage socio-economische status en ouders die geen diploma hebben. "Dat zijn twee factoren die bijdragen tot een slechte prestatie op cognitieve testen. Het verband dat ze vonden is misschien echt, maar waarom concentreren ze zich enkel op de ouders als er veel belangrijkere factoren zijn?" (edp)

    17-03-2010 om 11:33 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 dingen die elke vrouw zou moeten kunnen

    10 dingen die elke vrouw zou moeten kunnen

    Vrouwen kunnen heel veel, zoniet bijna alles. We kunnen sowieso alles dat we willen kunnen. En toch... toch zijn er een paar dingen waar vrouwen niet sterk in zijn, waar we steken laten vallen of die we gewoonweg niet kunnen. Daar is niets mis mee, maar sommige dingen zou je wel moeten kunnen, of je zou tenminste moeten weten hoe. Zoals...

    1) Een platte band vervangen
    Iedereen die met de auto rijdt heeft het wel eens voor, vrouwen dus ook. Meestal kunnen ze alleen hulpeloos naar hun man/vader/vriend bellen of meteen de wegenwacht inschakelen. Makkelijk is het niet, maar onmogelijk is het ook niet.

    Trek eerst je fluovestje aan, plaats de gevarendriehoek en gebruik je knipperlichten. Check of je een reserveband bijhebt, die geschikt is om mee te rijden. Draai de bouten los (meestal het moeilijkste stuk), installeer de krik, en krik de auto op. Neem de bouten en de band van de as, zet de nieuwe erop en draai de bouten (niet te strak) aan. Laat de auto weer zakken, en draai de bouten strak aan (je kan eventueel op de sleutel gaan staan).

    Je houdt er vuile handen en een goed gevoel aan over. Let wel: een reserveband is niet geschikt om lange afstanden mee te rijden, zeker niet als de band kleiner is dan je andere. Ga dus zo snel mogelijk naar een garage.

    2) Bedankbriefjes
    Een bedankbriefje is  niet echt meer van deze tijd. Maar een mailtje, sms'je of muurberichtje om iemand te bedanken voor een heerlijk maal of een toffe babbel, dat is toch niet teveel gevraagd?

    3) Accepteer een compliment
    Gedaan met de valse bescheidenheid, vrouwen moeten leren een compliment te aanvaarden. Doe dit met een stralende glimlach en een gemeend dank je wel, meer hoeft dat niet te zijn. Neen, je moet jezelf niet verklaren of uitleggen of verklappen hoe weinig die mooie schonene maar gekost hebben. Zeg gewoon dank je, met de glimlach en meen het. Simpel, toch?

    4) Ongelijk toegeven

    Niemand is perfect, ook jij niet. Je ongelijk toegeven, je veronstchuldigen voor een gemene opmerking, een venijnige grap of een beledigende toon, dat is maar zo beleefd. Doe het zo snel mogelijk, en doe het oprecht, anders telt het niet.

    5) Iets koken dat mannen lekker vinden

    Een maaltijd kunnen koken die een man imponeert én smaakt: het klinkt gemakkelijker dan het is. Toch hoef je het daarom niet heel moeilijk (of te simpel) te maken, less is more (behalve wat de porties betreft dan).

    6) Een cadeautje inpakken

    Okee, het papiertje er min of meer netjes rond doen, dat lukt nog wel. Maar je kan het cadeautje ook pimpen, met een mooie strik en een bloemetje of lolly.

    7) Van seks genieten

    Elke vrouw zou moeten weten wat haar bevredigt en wat ze leuk vindt, en, belangrijker, hoe dit aan haar partner duidelijk te maken. Seks hebben zonder dat je er van geniet, dat is tijdverlies.

    8) Een knop naaien

    Natuurlijk verliest je favoriete bloes wel eens een knopje op de foute plek. Dit terug aannaaien kan niet zo moeilijk zijn, maar hoeveel jonge vrouwen kunnen en doen het nog? Leer het van je moeder, je zal er geen spijt van krijgen.

    9) Een lief dumpen

    Geen leuke bezigheid, en het moet ook geen hobby worden, maar soms is het de enige juiste beslissing. Waarom? Omdat iemand aan het lijntje houden niet beleefd en redelijk egoïstisch is. Je wil hem niet kwetsen, maar toch is de korte pijn te verkiezen boven een verzurende relatie waarin je hem gebruikt en zijn kansen op geluk verkleint. Hij verdient iemand die hem wel graag ziet, dus het is beter voor jullie beiden om het uit te maken.

    10) Nieuwe vrienden maken

    Het wordt minder gemakkelijk als je ouder wordt: vrienden maken. Daar moet je tijd en energie in investeren. Stel vragen, plan activiteiten samen en ga niet in een hoekje zitten! (edp)


    Zijn we iets vergeten dat vrouwen zeker zouden moeten kunnen? Laat het ons weten via een reactie!

    17-03-2010 om 11:28 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen worden steeds dikker

    Belgen worden steeds dikker

    De Belgen worden steeds dikker. Dat blijkt uit de jongste, vierjaarlijkse enquête van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV). Het gemiddelde van de Body Mass Index (BMI), de verhouding tussen lengte en gewicht, steeg vorig jaar tot 25,3. Alles boven de 25 wordt als overgewicht bestempeld.

    "In 1997 hebben we vastgesteld dat 41 procent van de bevolking aan overgewicht leed. In 2008 was dat opgelopen tot 47 procent en dat is een zeer significante stijging", zegt Johan Van der Heyden, dokter bij het WIV. Ook het overgewicht neemt in omvang toe. Veertien procent is zelfs echt zwaarlijvig. Bovendien doet het probleem zich ook bij minderjarigen voor. Daar zou 18 procent met overgewicht kampen.

    Die cijfers zijn ook zorgwekkend, omdat uit overgewicht verschillende ziektes kunnen voortkomen. "Het percentage van Belgen met diabetes bijvoorbeeld neemt sterk toe en het verband met overgewicht is toch zeer duidelijk", aldus Van der Heyden.

    Uit de enquête blijkt ook dat bijna een kwart van de Belgen (23 procent) zegt in slechte gezondheid te verkeren, een cijfer dat de voorbije tien jaar min of meer stabiel is gebleven.

    Chronische aandoeningen
    Het aantal chronische aandoeningen neemt echter wel toe. Volgens de enquête heeft nu al 31% van de Belgen daar last van. Daarbij wordt vooral melding gemaakt van lage rugproblemen (15% van de mannen en 19% van de vrouwen), artrose (17% van de vrouwen, 9% van de mannen), allergieën (14% van de vrouwen, 12% van de mannen), hoge bloeddruk (14% van de vrouwen, 11% van de mannen) en nekproblemen (12% van de vrouwen, 7% van de mannen). De stijging wordt deels verklaard door de veroudering van de bevolking.

    Voorts blijven ook de psychische problemen zich regelmatig voordoen. Veertien procent van de bevolking geeft aan daardoor getergd te worden.

    Tot slot is er ook goed nieuws te vinden in de gezondheidsenquête. Zo zou vooral de mondhygiëne er de voorbij tien jaar duidelijk op vooruit zijn gegaan.

    Voor de vierde gezondheidsenquête werden tussen mei 2008 en juni 2009 meer dan 11.000 mensen ondervraagd. (sps/belga)

    16-03-2010 om 22:21 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexico beducht voor nieuwe griepopstoot

    Mexico beducht voor nieuwe griepopstoot

    Er zijn al 1.093 Mexicanen gestorven aan het nieuwe griepvirus dat één jaar geleden opdook in Mexico. De aanvankelijke paniek bleek overdreven, maar Mexico blijft op grote schaal mensen vaccineren.

    Wereldwijd zijn er volgens de laatste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie 16.455 mensen gestorven aan het A/H1N1-virus. Het dook in maart vorig jaar op in Mexico en verspreidde zich daarna over de rest van de wereld. Tussen 19 april 2009 en 20 februari van dit jaar raakten ruim 400.000 mensen besmet door de Mexicaanse griep.

    Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie blijft het virus zich verspreiden in Noord-Amerika ¿ waartoe ook Mexico behoort. Dat gebeurt wel traag, en de activiteit van de ziekteverwekker lijkt verder af te nemen. Maar Mexico is beducht voor mutaties die gevaarlijker kunnen uitvallen of resistent blijken voor de klassieke behandelingen. 

    Resistentie
    In de Noord-Mexicaanse deelstaat Sonoro stierf een meisje van drie ongeveer twee weken nadat het was ingeënt. Mexico telt ook ruim 400 gevallen van patiënten waarbij antivirale middelen niet lijken te werken.

    De Mexicaans overheid is van plan nog tot juni mensen te blijven inenten tegen het A/H1N1-virus. De regering heeft 30 miljoen vaccins aangekocht, en daarvan zijn er nu nog maar acht miljoen gebruikt.

    Verveeld
    Net als andere landen zitten de Mexicaanse autoriteiten wat verveeld met de ingrijpende maatregelen waarmee ze vorig jaar reageerden op het begin van de epidemie. In april en mei van vorig jaar, toen het virus aan een snelle opmars begon in het land, liet de Mexicaanse regering scholen en winkels sluiten en werden er ook massaal publieke evenementen als optredens en missen afgezegd. Nu blijkt dat het virus veel minder kwaadaardig is dan toen werd gevreesd.

    Voorlopig blijft Mexico wel extra waakzaam. Ook de gezondheidsdiensten van de VS vinden het te vroeg om over te gaan tot de orde van de dag. De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat de epidemie haar hoogtepunt nog niet heeft bereikt. (ips/mvl)

    16-03-2010 om 21:19 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet opdagen bij tandarts kost patiënt 90 euro per uur

    Niet opdagen bij tandarts kost patiënt 90 euro per uur

    Een patiënt die niet komt opdagen voor een afspraak bij de tandarts en daarvoor niet verwittigd heeft, kan een boete opgelegd krijgen. De rechtbank van eerste aanleg heeft daartoe voor het eerst een patiënt veroordeeld. In het verleden gaven sommige ziekenfondsen al toe dat tandartsen recht hebben op een vergoeding als patiënten onrechtmatig afwezig blijven. Dat staat te lezen in de Artsenkrant.

    Het gaat om dispuut tussen een Antwerpse tandarts en zijn patiënt. De tandarts had in zijn praktijk duidelijk geafficheerd dat de patiënt een compensatie verschuldigd is als een afspraak later dan 24 uur op voorhand afgezegd wordt, inclusief de prijzen van de vergoeding.
     
    16 uur gebitsbehandeling
    De patiënt had afspraken vastgelegd voor vier langdurige gebitsbehandelingen van telkens vier uur, maar kwam niet opdagen. Na twee opeenvolgende afwezigheden stelde de tandarts de patiënt in gebreke met een voorstel tot minnelijke schikking. Hij vroeg daarvoor 90 euro per uur.
     
    720 euro
    De Antwerpse rechtbank van eerste aanleg kon zich vinden in die vergoeding. Voor de eerste twee afspraken werd de patiënt verplicht de vergoeding op te hoesten, wat hem dus 720 euro kost.
     
    Niet helemaal gelijk
    De tandarts kreeg niet over de hele lijn gelijk van de rechter. Alleen de eerste twee afspraken van vier uur mocht hij aanrekenen. Nadien stelde hij zijn patiënt immers in gebreke en mocht de overeenkomst als beëindigd worden beschouwd.
     
    Ook de prijs van de behandeling, verscheidene duizenden euro's, hoeft de patiënt niet te betalen. (belga/edp)

    16-03-2010 om 20:38 geschreven door cowboyke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)























    WERKMAN OF
    BANKIER IEDEREEN
    IS WELKOM HIER



















    Lidmaatschapslogo van

    El Sympathico

    bestblogs cowboyke
    Klik en stem
    Bestblogs
    Dank U


    Gastenboek


  • zuinig zonnige zoete zwoele groetjes vanwege F
  • Fijne nieuwe week
  • Hartelijke groetjes
  • Lieve donderdag groetjes
  • Lieve zaterdaggroetjes vanuit Bredene ...

    Klik op inktpot met pen om een berichtje achter te laten.


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010





    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




















    Klik op de vrouw voor
    blog Artist_Creation te
    bekijken,doen



















































































    <















































    .






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!