Na lange tijd hier weer een receptje,
Ik kook nog altijd even graag en veel,
maar er is een nieuwe passie in mijn leven,
namelijk "patchwork" en daar kruipt veel tijd en zin in.
Ik post soms ook op mijn quiltblog een receptje met een link,
dus als jullie zin hebben kan je daar ook een kijkje nemen
www.culipatch.blogspot.COM
Deze soesjes komen van de site van GOE GEBAKKEN
Van Sofie Dumont,
www.vt4.be/recepten/profiteroles-taart
Ik bakte alleen de soesjes gevuld met de koffiecreme.
Voor 24 soesjes
-65gr melk
-65gr water
-snuifje suiker
-snuifje zout
-60gr boter
Breng dit alles aan de kook
Voeg van het vuur dan 70gr bloem in één keer toe en roer tot glad
Zet terug op vuur en bak tot het deeg als bal loslaat van de randen
Voeg dan 2 a 3 eieren met kleine beetjes toe
Het deeg moet in een punt van de spatel lopen en dan is het goed
Vul de spuitzak met het beslag en spuit op een bakplaat met bakpapier of non)stick matje zo n 25 soesjes, zo groot als een walnoot ongeveer
Bak in een oven van 21Ogr voor 20 minuten
Verlaag dan de temperatuur tot 190gr en bak nog 5 min
Haal uit oven en laat afkoelen op rooster,
Maak met een puntje van een mes al wel een gaatje onderin zodat de stoom kan ontsnappen
Klop 2,5dl room op met 2 eetlepels bloemsuiker en een beetje oploskoffie
vul een spuitzak met kleine mondje en vul de soesjes
bestrooi met bloemsuiker en smullen maar
smakelijk
Knuf mieke
Het deeg moet
|