benodigdheden: (4 personen)
-25Ogr risottorijst -1 liter boullion (1groenteboullionblokje en 1/2 porcinniblokje (=italiaans product, blokje gemaakt van paddestoelen) -1OOgr verse spinazie -5O vers geraspte parmezaan -half glas witte wijn -1 fijngehakt sjalotje -1/2 teentje knoflook fijngesneden -Olijfolie -Klontje echte boter -4 doradefilets -bloem gekruid met zout en peper
bereiding:
-helft olie verwarmen in pan en daarin uitje en look zachtjes stoven (kleine 1O min) dan wijn erbij en zacht roeren tot alle wijn verdampt is, -dan telkens een kleine pollepel hete boullion toevoegen en roeren tot volledig is opgenomen, dit herhalen tot rijst gaar en gezwollen is, ongeveer 25 minuten. Is perfect mogelijk dat je de volle liter bouillion nie nodig hebt, ik gebruiktte vandaag 8OOml, hangt vd rijstsoort af. -spinazie toevoegen en even roeren tot net geslonken is. -dan parmezaan en boter toevoegen -tijdens de laatste 1O min vd bereiding van de risotto de gebloemde visfilets (bloem er terug afkloppen zodat teveel verwijderd wordt) bakken in de olie en beetke boter, eerst op velkant een drie minuten, dan omdraaien, vuur uit en deksel op pan (of alufolie) zal zo net genoeg garen om sappig te blijven.
presentatie:
-rand van mooi diep bord bestrooien met parmezaan en bovenaan drie blaadjes spinazie leggen dan lepel risotto en bovenop gebakken visfilet met velkant boven.
-drink er een glaasje witte wijn bij die je gebruikte bij de bereiding.
smakelijk!
|