![Image Hosted by ImageShack.us](http://img398.imageshack.us/img398/9136/quiche2la1.jpg) By culimieke
benodigdheden voor 3 personen:
-1 vel brokkeldeeg (kant en klaar gekocht -3 stukken witloof, in ringetjes gesneden -150gr gerookte spekblokjes -2,5dl room -3eieren -beetje margarine of olijfolie -1eetlepel maizena plus -beetje zout, flink peper en een beetje currypoeder -gemalen gruyere
(taartvorm diameter van 30cm)
bereiding:
-witloof en spekjes in boter laten stoven, gekruid met peper, zout en currypoeder -ei, room en maizena loskloppen en eens met pepermolen overgaan -deeg met bakpapier in vorm leggen, en vullen met afgekoeld witloofmengsel -eimengsel erover verdelen en bestrooien met kaas -oven 210graden, de eerste tien minuten bakken dan verlagen nr 180graden en nog 35min bakken. -Indien bovenkant te fel kleurt afdekken met alufolie -taart uit oven 10 min laten afkoelen alvorens aan te snijden -serveren met slaatje met mosterd-honingvinaegrette (ik gebruikte waterkers en cresson, zelfgeroosterde paprika's en een halfgedroogd tomaatje)
smakelijk!
|