-BENODIGDHEDEN: personen)
-3 wilde eendeborstfiletjes -200 gram bospaddestoelen -beetje wildfond -beetje whisky -eetlepel kersenconfituur -beetje vijgenlikeur of 1 eetl. honing -1/2 teentje knoflook -beetje grofgehakte peterselie -zout, peper -boter, olijfolie
bereiding:
-bak eend aan in olie en boter op niet te fel vuur, één kant 4 minuten , 2de kant 3 minuten, haal uit pan en dek af met alufolie,om te rusten, dit moet je echt doen) -bak paddestoelen flink aan, en voeg dan look toe. -schep uit pan, -blus met beetje water, de fond, de confituur, de whisky en vijgenlikeur, zout en peper, laat koken tot sausdikte. -snij vlees in schuine plakken -leg mooi op borden met paddestoelen bestrooid met peterselie en saus
-geef er aardappelpuree bij die enkel opgemaakt is met een lekkere olijfolie
smakelijk.
|