benodigdheden: (4 personen)
-500gr lamsgehakt - 5 eieren - ui zeer fijn gehakt -70 gram vers broodkruim -1 tl kaneelpoeder -een bosje bladpeterselie fijngehakt -3 el olijfolie -wat boter -1 blik tomatenblokjes a 400gram -3tl suiker -1 tl ras el hanout (marokaanse winkel of zie recept op deze site) -een bosje verse koriander grof gehakt -zout en zwarte peper -knapperig brood voor erbij -schaaltje couscous voor de liefhebbers
bereiding:
-meng gehakt, de ui, broodkruim, peterselie, 1 ei, kaneel, zout, peper, door elkaar (zeer goed mengen!!!) -verhit olie in tagine of pan met zware bodem (bv gietijzeren) -rol balletjes van het gehakt en bak ze mooi bruin in de olie en voeg boter op laatst toe en laat mee smelten -doe tomaten, suiker en ras el hanout erbij -laat aan de kook komen -deksel erop en 20 min zachtjes sudderen) -indien saus te dun, zonder deksel laatste 10 minuten sudderen -maak holletjes in de schaal, breek in elke holletje een ei, -deksel op man en nog 1 min tot ei gestolt is -bestrooien met koriander
smakelijk!!!
serveersuggestie:
serveer in tagine of mooie pan, veel brood en de couscous!
ps. kan makkelijk dag voordien gemaakt worden, smaken trekken dan nog meer in, is nog lekkerder!
|