![Image Hosted by ImageShack.us](http://img187.imageshack.us/img187/1226/rijsttaartgp9.jpg)
benodigdheden:(10 tot 12 personen)
-1 l melk -150gr fijne kristalsuiker -250gr arboriorijst (=risottorijst) -3eieren -75gr amandelpoeder -100gr gekonfijte citroenrasp (bijvoorbeeld dr.oetker)=alleen als je van gekonfijt houdt, anders laat je het weg! -1 tl vanille-aroma -1 el citroensap -1 el rum of cognac -1 tot 2 eetlepels poedersuiker vr bestuiven
bereiding:
-melk + suiker aan kook, rijst erbij en 45 min zachtjes koken onder af en toe roeren, tot melk is opgenomen, dan vuur uit, deksel op pan en laten afkoelen. -oven voorverwarmen op 180gr -vet een springvorm van 25cm doorsnee licht in -klop in grote kom de eieren goed los met een houten lepen en voeg de rijstpap, amandelpoeder en citroensap en eventueel de geconfijte schilletjes en vanille-aroma ten rum of cognac toe ,roer goed door. -mengsel in vorm, gelijkmatig uitsmeren en 40 tot 50 min bakken tot taart in midden stevig aanvoelt. -laat afkoelen in de vorm.
serveertip:
-neem taart uit de vorm, leg op mooi taartschaal en bestrooi met poedersuiker
smakelijk
|