
benodigdheden:
1 kilogram wildragout (ree-hert-everzwijn) 1 fles rode wijn 2 laurierblaadjes 5 jeneverbessen 1 eetlepel mosterd op een snede wit brood zonder korst 2 eetlepels honing 15 zilveruitjes (overgiet ze met kokend water en laat ze 10 minuten staan, dan pellen ze vanzelf) bakje champignons potje wildfond boter-olie peper en zout
bereiding:
-uitjes in olie en boter aankleuren, dan champignons meestoven, dan alles terug uit pan, -beetje boter erbij en vlees mooi bruin aankleuren -alle ingredienten , uitgezonderd de uitjes en champignons toevoegen en aan de kook brengen, dan een uur laten sudderen op laag vuurtje -uitjes en champignons toevoegen en nog een uur verder sudderen -controleren of vlees echt mals is. -indien nodig saus beetje aandikken.
Is een gerecht waar wel wa werk aan is, maar als je het in een grotere portie maakt is het prima in te vriezen, en dan heb je altijd iets lekkers in huis, bijvoorbeeld nu maken voor de feestdagebn.
ber
|