benodigdheden:(4 personen)
-4 jonge preistokjes -8 jonge worteltjes -4 asperges -250gr champignons -250gr witte visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw, victoriabaars.....) -250 zalmfilet -1 rol bladerdeeg
saus:
-1 glas witte wijn -1/2 sjalotje fijngehakt -1 koffielepel visfond (droge poeder, te koop in delhaize, of half visblokje) -kleine 1/2 koffielepel curry -peper en zout -olijfolie -1 kop melk -1/2 kop room -beetje roux bindmiddel -1 eidooier losgeroerd met beetke water
bereiding:
-in pannetje de wijn, boullion,sjalot, curry, peper en zout doen en tot helft laten inkoken
-worteltjes, prei en champignonnetjes halveren en asperges in schijfjes snijden -in antikleefpan groentjes in olijfolie zachtjes laten gaar worden en kruiden met peper en zout -groenten uit pan doen -vis in pan zacht laten garen gedurende een 5 tal minuutjes en dan keren en nog 2 minuutjes aan andere kant -vis met spatel in grove stukken doen -groenten en vis in ovenvaste schaal doen
-dan bij ingekookte wijn de room en melk doen en nog even laten inkoken, nog eens kruiden en dan eventueel lichtjes binden met roux. -saus over schaal verdelen
-bladerdeeg over vis schikken en de randjes een beetke mooi maken. -van de eventuele restjes van de bladerdeeg een garnituurtje maken (visje) -bestrijken met losgeklopt ei
-bakken in een voorverwarmde oven van 180graden gedurende 25min, tot mooi goudgeel. -zie hier het resultaat....
smakelijk!
|