Hebben jullie dat ook wel eens dat er tomaatjes ongebruikt blijven liggen en je er iets mee moet??? Dat kunnen grote tomaten zijn, zoals vleestomaten of trostomaatjes, maar ook een bakje kerstomaatjes. Wel dan ga ik ze half drogen in de oven en zet ze op olie, erg lekker als hapje bij t aperitief maar te gebruiken in 1000 andere dingen zoals, saus, pesto, bij pasta, op slaatjes Enz.........
benodigdheden:
-tomaten (grote tomaten wel ontpitten) -grof zeezout -verse tym of rozemarijn, of beide -peper -sneetjes look indien gewenst! -olijfolie
bereiding:
-tomaatjes halveren en op bakvelletje met snijkant naar boven naast mekaar schikken in één laag. -kruiden fijnhakken en mengen met zout -tomaatjes hiermee bestrooien (eventueel ook met look) -olijfolie overdruppelen -60 tot 80 min laten drogen in oven van 110graden -laten afkoelen -in glazen potje doen en overgieten met lekkere olijfolie
tip: indien de tomaatjes op zijn kan de olie nog gebruikt worden voor het maken van pastasausen, op pizza, op slaatjes enz.....
smakelijk!
|