goed gelukt vind ik zelf!
benodigdheden:(voor 8 personen)
-2 rollen gekocht bladerdeeg -boter om in te vetten -125gr zachte boter -125gr witte suiker -1 middelgroot ei -2eidooiers -125gr gemalen amandelen -15gr bloem -2 el kirsch -1 pot krieken gezoet met wat suiker (heb ik gedaan met tagatesse, namaaksuiker, je kan verse kersen nemen en ontpitten, maar vind ik te omslachtig.) -1 tl poedersuiker
bereiding:
-malse boter en suiker luchtig kloppen -ei en 1 dooier erbij doen -bloem en amandelpoeder er voorzichtig doorroeren -dan kersen erdoor -neem een ingevette bakplaat of gebruik een non-stick-bakvel (gaat prima) -snij van één cirkel bladerdeeg een rand van 3cm af! -leg deze op bakplaat en verdeel mengsel erover, laat 2cm vd rand vrij -resterende eidooier loskloppen met lepel water en deze rand ermee insmeren -grote bladerdeegcirkel erop leggen en randen dichtduwen, -dan een mooie sierrand vormen door de 2 deeglagen telkens een slagje naar binnen te doen (zie foto) -in midden een gaatje maken zodat stoom kan ontsnappen! -met mes vanuit midden symmetrische lijnen naar deegrand trekken. -dan taart terug 20min in koelkast plaatsen -terwijl oven voorverwarmen op 220gr -taart instrijken met resterende eigeel -taart in oven vr 15min -dan temperatuur verlagen naar 180gr en nog 40 min bakken, tot breinaald er in gestoken er schoon uitkomt. -indien deeg te donker zou dreigen te worden bedekken met alupapier -voor mooie glimlaagje, oven terug nr 220gr schakelen, taart bestrooien met poedersuiker en nog een 4 a 5 min in oven -in t oog houden want dit gaat snel! -op rooster laten afkoelen!
tip: je kan deze taart koud eten, maar ook lauw met een bolletje vanilleijs is ze mmmmmmm!!!
smakelijk!
-
|