![Image Hosted by ImageShack.us](http://img240.imageshack.us/img240/3689/soep1od1.jpg)
Neem een flink stuk soepvlees en een mergpijp, zet dit op in een grote pan koud water samen met 2 laurierblaadjes en een takje tym en laurier, zout en peper. Laat tegen de kook aan zo'n twee uur sudderen (indine je snel wil zijn kan je een snelkookpan gebruiken, (20min) maar ik ben hier geen voorstander van, ook omdat deze soep zo lekker is dat de inhoud van een snelkookpan niet volstaat:oops:)
Neem vlees en beentje uit soep en voeg verse soepgroenten (selder, prei, wortel en ui toe. Laat ze zich vergezellen van een 250gr spruitjes gehalveerd en een 3tal raapjes in blokjes en een een zelfde gewicht aan pompoenblokjes.
Laat dit alles een 10 min doorkoken, voeg dan wat vermiccelli toe en flink wat gehaktballetjes en kook nogmaals 10min. Tenslotte nog een blik witte bonen.
Een mooie snede boerebrood hierbij en laat de koude maar komen:-D
|