voor 8 potjes van 125ml inhoud heb je nodig:
-375ml room -115g witte suiker -1 vanillestokje of theelepeltje vanille-extract -3 a 4 blaadjes gelatine geweekt in koud water -500gr halfvolle yoghurt
kook de room met suiker en vanille, laat beetje afkoelen en meng de gelatine erdoor tot volledig opgelost, meng dan de yoghurt erdoor. zeef dit mengsel door een fijne zeef verdeel over schaaltjes en laat 3 a 4 u opstijven in koelkast, als je het volledig opgesteven wil maak je het best de dag voordien.
je kan dit opdienen met framboosjes die je een beetje plet met een vork, bestrooi ze met poedersuiker en voeg een eetlepel rozenwater toe, meng en doe van deze heerlijke mengeling een eetlepel op elk potje vlak voor je het opdient.
of
je laat (perziken of nectarines in partjes (zomerseizoen) zacht worden in een suikerstroopje en voegt ook een beetje oranjebloesemwater toe.
Dit dessert is erg geschikt na een vrij zwaar hoofdgerecht omdat het niet te zoet is en licht van smaak
|