Je hebt nodig: koude gekookte rijst sojasaus, vissaus, oestersaus, beetje rijstazijn of citroensap, beetje chilisaus een eitje een ui gesnipperd een paprika in blokjes een teentje knoflook een eetlepel geraspte gember scampi's loempiavelletjes blaadjes bladpeterselie of koriander
week de loempiavelletjes in koud water , tot ze soepel zijn en leg ze dan tussen een vochtige handdoek leg op elk velletje een paar blaadjes peterselie en een gepelde scampi, vouw dicht als een envelopje
verwarm wat olie in een grote pan, bak hierin de groentjes aan, voeg dan de sausen , look en gember toe. dan de rijst meebakken en alles goed mengen, maak in het midden van de pan een kuiltje en giet hierin het losgeklopt eitje, roer tot het een beetje gestold is en meng dan met de rest. verwarm olie in een andere pan en bak de scampi's met de vouwkant naar beneden aan gedurende 2 minuten, en keer ze en bak nog één minuut
dien op met zoetzure saus of chilisaus
TIP: de scampi's kunnen ook als aperitiefhapje dienen
|