benodigdheden: (6personen)
-6 rijpe peren -1 vanillestokje -1/2 liter water -200gram kristalsuiker -6 bretoense zandkoekjes -6 theelepeltjes creme de cassis (of een andere rode vruchtensiroop-bijvoorbeeld framboos
bereiding:
-water en suiker laten opkoken tot suikerstroop (=koken tot suiker is opgelost) -in tweeën gesneden vanillestokje toevoegen -schil peren, verwijder klokhuis en snij in kleine blokjes -pocheer peren 1 a 2 min in suikerwater, zet van vuur en laat in stroop afkoelen -als afgekoeld is bewaren in koelkast
serveren:
-neem 6 mooi brede glazen -leg onderin een koekje en doe er telkens een koffielepel creme of siroop op -daarop de koude peren met een eetlepel van suikerwater -afwerken met toef slagroom of bolletje vanilleijs
tip! -ga ook aan de slag met perziken, abrikozen,ananas
smakelijk
|