xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />benodigdheden: (6 personen)
lamskoteletjes 1 uur gemarineerd in olijfolie met tijm, laurier, zout, cayennepeper en paprikapoeder
1 plukje saffraandraadjes of saffraanpoeder
verse korianer en/of gladde peterselie
cayennepeper en zout
bereiding:
Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes.
Kook ze 7 minuten in gezouten water met de saffraan.
Afgieten en laten opdrogen (even op het vuur zetten)
Snij de uien en de pepertjes (zonder de zaadjes) in fijne ringen. Hak de knoflook. Fruit de uiringen glazig in de olijfolie. Pepertjes en knoflooksnippers toevoegen en een paar minuten roerbakken.
Aardappelschijfjes toevoegen en goudbruin bakken. Kruid met cayennepeper en zout.
Afwerken met gehakte koriander en/of peterselie.
|