wat heb ik nodig;
1/2 liter room 100 gram suiker 3 eieren gesplitst 150gr gehakte noten, amandel, pecan enz.... scheut notenlikeur
voor de karamel:
100 gram witte suiker 50 gram zoute boter 1 scheut room
siliconenvorm
Hoe maak ik het:
sla de slagroom stijf klop de eidooiers met de suiker klop de eiwitten stijf hak de noten meng alles onder mekaar en doe in een met koud water omgespoelde siliconenvorm bevries voor een nacht
zet 15min voor het opdienen de selifreddo uit de diepvries.
karamel:
smelt in een pan met dikke bodem op zacht vuur de suiker, niet roeren, tot amberkleurig, voeg de boter toe en laat smelten, voeg dan de karamel toe en laat nog even opkoken, doe in een kannetje en bewaar op een koele plek. Je zal teveel ervan hebben maar is heerlijk op elk ander dessert, wees gerust
seveertip:
leg een plak semifreddo op een mooi bord, doe er een streepje zoute karamel bij en garneer met een noten koekje
|