wat heb ik nodig:
-210 gr pure chocolade -180gr boter -210 gr bloemsuiker -6 eieren -90 gr bloem -1,5 kl gedroogde gist -120 gr gemalen amandelen -stukjes geconfijte gember (vindt je in een potje bij de oosterse producten in delhaize) (je kan de gember ook vervangen door de rasp van een sinaasappel of door helemaal niets.
hoe maak ik het:
-verwarm oven voor op 180 graden -beboter een cakevorm of leg er een antikleefvelletje in dat je op maat hebt geknipt, heel handig voor cake-of taartvormen die je veel gebruikt -smelt chocolade en boter au bain marie -meng met de eidooiers en de suiker -vermeng bloem, gist en amandelpoeder en meng door chocolademengsel -snij de gemberbolletjes in piepkleine stukjes en meng dr het beslag -klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door mengsel -doe beslag in vorm, verlaag oventemperatuur naar 150 graden en bak ongeveer 1u of tot een breinaald er droog uitkomt.
heerlijk bij een geurig kopje koffie!
|