voor 12 cannelloni's
wat heb ik nodig:
voor de rolletjes: -een pak verse lasagneblaadjes -400 gram gehakt -een paar halfgedroogde tomaatjes -een ei -250gr ricotta -paneermeel -vers gehalte platte peterselie -zout, peper, italiaanse kruiden -gemalen parmezaan en gemalen fontina (italiaanse kaas) (indien niet te vinden alleen parmezaan gebruiken
voor de tomatensaus: -blik tomatenstukjes -3eetlepels rode wijnazijn -1 eetlepel suiker -beetje rozemarijn -beetje salie
-1/2 liter bechamelsaus
hoe maak ik het :
-zet de azijn met suiker op vuur en laat tot de helft inkoken, let op dit gaat snel! -voeg tomatenbokjes en kruiden toe -laat terug inkoken tot dikke saus
-vul alle ingredienten voor de rolletjes -leg op elk pastavel een flinke soeplepel vulling en rol stevig op
-schep de tomatensaus onderaan in een ovenvaste schaal en schik de rolletjes met de vouwkant onderaan op de saus -meng de bechamelsaus met de helft van de kazen en proef of de saus nog extra kruiding nodig heeft -giet over de rolletjes -bestrooi met de resterende kaas
-verwarm de oven voor op 180graden en laat 35min bakken.
geef er een lekker stukje stokbrood bij en een fris slaatje met een mosterddressing.
TIP:
- van dit gerecht kan je een superlekkere vegetarische versie maken, door de vulling te veranderen. -snij drie preiwitten in dunne plakjes en stoof deze kort aan in een beetje boter, kruid met peper en zout. -meng met de ricotta en een handvol parmezaan -vul hiermee de rolletjes -volg verder het recept zoals hierboven beschreven
|