benodigdheden (voor 4 citroenen)
-4 citroenen (flink gewassen of biologische) -fijn zout -1/2 chilipepertje -2 laurierblaadjes -3 soeplepels olijfolie -1 liter kokend water -1 steriliseerbokaal -zorgen dat hij maar net groot genoeg is om de citroenen dicht op mekaar in te doen (pot= zo met rubberen ring)
bereiding:
-citroen in vier snijden maar zorgen dat de onderaan aan mekaar blijven -elke citroen vullen met één soeplepel zout -op bodem van pot een beetke zout strooien en dan de citroenen erin doen, -olijfolie erop en kruiden erbij steken -overgieten met kokend water tot pot gevuld is tot aan de rand -pot 3 weken laten staan en elke dag een keer de pot omdraaien
tip:
-citroenen zijn dus "klaar voor gebruik" na ongeveer 3 weken, citroen wel afspoelen onder koud water om overtollig zout te verwijderen, en ook de binnenste vlezige stukjes, alleen de schil wordt gebruikt)
- te gebruiken voor tagine met geconfijte citroen en groen olijven
|