wat heb ik nodig:
-3 eieren -200 gram zachte boter -200 gram rietsuiker -200 zelfrijzende bloem of gewone bloem en 1/2 tl bakpoeder -enkele druppels moccaextract (te koop in winkels waar ze bakproducten hebben)
garnering:
-chocoladekoffieboontjes
glazuur:
-100 gram bloemsuiker -10 gram zachte boter -moccaextract en beetje sterke koffie naar smaak
hoe maak ik het:
-meng boter en suiker tot smuiige massa -voeg eieren bij en mix -voeg bloem bij -voeg enkele druppels mocca toe -vet springvorm van 20cm in en stort daarin het deeg -bak op 170 graden gedurende 45minuten
glazuur:
-meng bloemsuiker en boter en mocca in een pannetje dat je boven op een pannetje met kokend water zet, roer mooi glad, voeg eventueel een beetke koffie toe tot dik vloeibare massa ontstaat, proef of resultaat is zoals jij wil -giet over ontvormde cake en versier met de chocoladekoffieboontjes -laat glazuur mooi opstijven
geef er een lekkere expresso bij voor de liefhebbers
|