VOORGERECHTJE.
SLAATJE VAN PERZIK,MELOEN,ADVOKADO,EN FETA
Benodigdheden:
-1meloen (cavaillon of netmeloen) -2advokado's -1citroen -2perzikken -4eieren(hardgekookt) -1 stuk zout fetakaas+provencaalse kruiden -halfgedroogde tomaatjes -1/2 liter water -1/2kop suiker -scheutje oranjebloesemwater moet nie is wel lekker) -olijfolie -basilicum -zout-peper
Bereiding:
-water en suiker opzetten in grote platte pot -laten koken, drie minuten -vuur zachter zetten -perzikken erin-ongeveer 4min, dan omkeren en nog vier minuten -laten uitlekken en licht afkoelen -dan schillen en pitten verwijderen -suikerwater verder laten koken op hoog vuur tot stroop (10 a 15min) -meloen in partjes -advokado in partjes (insmeren mert citroensap) -feta in blokjes snijden of stukjes breken en bestrooien me provencaalse kruiden -olijfolie mengen met citroensap-peper en zout)en beetke stroop
Afwerking
-Alle fruitpartjes en ei mooi schikken op bord- -dan feta erover verdelen -tomaatjes over verdelen -dressing erover -basilicumblaadjes gescheurd erover verdelen -nog wat zwarte peper
SMAKELIJK!!!
|