benodigdheden:
1/2 bosje platte peterselie 2teentjes knoflook-20 gr verse gember 1 gekonfijte citroen (marokaanse winkels verkopen dat) 1 soeplepel komijn, koriander en kurkumma 4 stukken rode tonijn van ong. 150gr elk 2 witte uien 4 tomaten 20 zwarte olijven
bereiding:
-peterselie wassen en grofhakken -look en gember in fijne plakjes snijden -citroen in reepjes -alle droge kruiden en 100ml olie mengen met vorige ingredienten
-tonijn besmeren met marinade en afdekken met plasticfolie, uurtje wegzetten op koele plek -uien aanfruiten in olijfolie, dan tomaat en ui (in partjes toevoegen) en ook de rest van de marinade erbij doen, 20 min sudderen met deksel op pot gedurende 20 min. -tonijn beetje aanbakken aan beide zijden in weinig olijfolie (niet gaar laten worden, echt heel kort) -dan tonijn op saus in tagine leggen en op zacht vuurtje gaar laten worden (ong.7min) -opdienen met lekker brood
|