![Image Hosted by ImageShack.us](http://img11.imageshack.us/img11/9886/rol5.jpg)
wat ik nodig:
-4 eieren -125gr fijne witte suiker -125gr gewone bloem
-500gr aardbeien -2 zakjes vanillesuiker -2,5dl slagroom -beetje poedersuiker -chocaladeschaafsel
hoe maak ik het:
-meng met een keukenrobot of handmixer gedurende 15 minuten de eieren en de suiker tot een dikke bleke massa is onstaan -spatel er dan voorzichtig de gezeefde bloem door
-bekleed een bakplaat met bakpapier (dit gaat makkelijk als je eerst een beetje neutrale olie op de bakplaat verdeelt met een borsteltje
-bak in een voorverwarmde oven van 200gr gedurende 15 a 20 min tot lichtbruin en gaar
-snij de aardbeien in plakjes en meng met de vanillesuiker
-leg een vochtige keukenhanddoek op je aanrecht, en stort voorzichtig het gebak hierop
-verwijder het bakpapier
- ![](http://blogimages.seniorennet.be/culimieke/331317-7ffd9769c603a3e50325eb17bbfeec0a.jpg)
-rol samen met de handdoek op en laat zo volledig afkoelen
![](http://blogimages.seniorennet.be/culimieke/331317-11ecd9d8da473245a32d3341fe4f58b7.jpg)
-als de biscuit volledig afgekoeld is rol je die open en bestrijk met de stijfgeklopte slagroom (war je een beetje poedersuiker aan hebt toegevoegd) en beleg met de aardbeien (hou enkele plakjes achter voor de garnering)
![Image Hosted by ImageShack.us](http://img11.imageshack.us/img11/4665/beikee.jpg)
-rol de biscuit weer op, laat de keukenhanddoek je hierbij helpen om een mooie vorm te verkrijgen
-bestrooi met poedersuiker en beleg met een paar achtergehouden schijfjes aardbei en eventueel een beetje geschaafde chocolade tip: je kan natuurlijk variëren met ander rood fruit, als frambozen, bosbessen enz...of je neemt geen fruit en mengt je slagroom met enkele lepels advokaat, al dan niet zelfgemaakt.
smakelijk!
|