wat heb ik nodig:
-4 appels -100gram echte boter -100gram suiker -snuifje kaneel -10 saffraandraadjes
-4 eieren -250gr zachte boter -250gr bloem met beetje bakpoeder -250gr witte suiker
-een cakevorm die op de gaspit kan
hoe maak ik het:
-zet je bakvorm op de gaspit en doe hierin de boter en suiker en laat smelten, -doe de geschilde en in vieren gesneden appels (die je van het klokhuis hebt ontdaan) in de vorm met de bolle kant naar beneden, bestrooi met de kaneel en de saffraan en laat zachtjes bakken tot het boter/suikermengsel lichte karamel is geworden. Duurt ongeveer 15 minuten
-maak terwijl het beslag, door alle ingredienten tegelijk in de keukenrobot te doen en kort te mengen tot een homogeen beslag
-schep het beslag op de gekarameliseerde appels en strijk glad
-bak in een voorverwarmde oven van 150graden gedurende 45 minuten
-laat 10 minuten afkoelen op rooster
-draai om op opdienschaal en geniet van de heerlijke geur
-laat volledig afkoelen of dien lauw op met een bolletje vanilleijs
smakelijk!
|