Ingrid t was weer zeer lekker, zoals gewoonlijk, bedankt voor de receptjes.
cannellonni met een courgette-ricottamousse
wat heb ik nodig:
-cannellonnipijpjes of verse lasagneblaadjes -1 courget -1 tomaat, ontpit en in blokjes -1 eidooiers -300 gr ricotta -30gr gemalen parmezaan -olijfolie -1teentje knoflook -peper, zout en nootmuskaat
voor de rucolacreme (=sausje):
-150gr rucola -1 kartonnetje room -25gr parmezaan, geraspt -zout, peper
hoe maak ik het:
-kook de cannellonni 2 minuten in kokend water en spoel direct af. Of gebruik de verse lasagneblaadjes, daar hoef je niks aan te doen op voorhand -meng alle ingredienten voor de vulling en kruid flink af -vul de cannelonni's en leg ze in een vuurvaste schaal
-breng de room aan de kook en voeg de gewassen rucola toe, mix zeer fijn en kruid af, indien de saus te dun is kan je ze een beetje indikken met bindmiddel (maizena) -giet over de cannellonni's en bestrooi met gemalen parmezaan -zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden en garneer met de tomaat
smakelijk.
pasta met saus van kalkoen en paddestoelen
wat heb ik nodig:
-2 sjalotjes -1 teentje knoflook -250 gr (kastanje)champignons -wat peterselie -150gr baconreepjes -600gr kalkoenfilets in blokjes -1,5dl kippeboullion -1,5dl rode wijn -250ml room -1 eetlepel gedroogde tym -zout en peper -400gr noedels -100 gr gemalen oude kaas
hoe maak ik het:
-bak in een braadpan de baconreepjes, knapperig -neem ze uit de pan -doe olie in de pan en braad de kalkoen mooi bruin aan, doe dit in delen om het bakproces te behouden -voeg de sjalotjes en champignons toe en bak 5 minuten -schep alles uit de pan , voeg wijn en boullion toe en breng aan de kook -voeg alles behalve de baconreepjes toe en laat 5 a 10 minuten garen -kruid bij met peper en zout -voeg voor serveren de bacon en peterselie toe -dien op met de warme noedels en zet de kaas op tafel voor de liefhebbers
smakelijk.
aperitiefhapje van sint-jacobsvrucht met bacon
-smeer 12 sint jacobsvruchten in met een beetje pesto, rol ze in een plakje rauwe ham en prik vast met een rozemarijntakje -bak in een antikleefpan gedurende 1 min aan elke zijde
|