wat heb ik nodig:
-2 kopjes couscous (ik neem de losse couscous-geen builtjes- die je in delhaize kan verkrijgen) -1/2 tabletje kippeboullion -zout-peper -1/2 Kl gemalen koriander -paar saffraandraadjes -1/2 Kl gedroogde munt -wat goudgele rozijntjes -kokend water
-komkommer, geschild en in miniblokjes -tomaat, ontveld, ontpit en in miniblokjes -eventueel paprika's ontpit en in miniblokjes -paar halfgedroogde tomaatjes in kleine stukjes en 3 koffielepels van de olie waarin je ze bewaard -vers gehakte korianderblaadjes
hoe maak ik het:
-doe alle ingredienten boven de lijn in een flinke kom en meng even, overgiet met kokend water, tot couscous iets meer onder staat -dek af met plasticfolie en laat 1Ominuten staan -haal folie weg en maak couscous los met twee vorken, dit duurt even omdat je moet zorgen dat je geen klontertjes meer hebt maar losse korreltjes -voeg de groenten en gehalte koriander toe en proef, voeg eventueel nog wat kruiden toe en een scheutje citroensap.
dit is een ideaal slaatje voor bij de BBQ, als lichte lunch of zoals hier als voorgerechtje met wat krab en garnaaltjes, of in kleine glaasjes als borrelhapje
-je kan er dan het sausje van de asperges met kingkrab van deze blog bijgeven.
-Tip: je kan er (lams)gehaktspiezen bijmaken, kruid je gehakt kruiden met chermoullalruiden , is een marokaanse mengeling te koop in delhaize) en dan geef je er sausje bij van geraspte komkommer die je uitknijpt in een zuivere keukenhanddoek en mengt met een geperst teentje knoflook, volle yoghurt , peper en zout
|