wat heb ik nodig: (voor saltimbocca)
- 4 kalkoen-kip of kalfslapjes, dun gesneden - 4 plakjes parmaham - 4 blaadjes salie - een scheutje marsala (italiaanse zoete wijn-vind je in delhaize(is ook superlekker om tiramisu met de mamen ipv amaretto) - zout-peper - scheutje water - boter en olie
voor de wortelkes:
-verse worteltjes in kleine stukjes gesneden -een teentje knflook,niet gepeld , mr gekneusd -zout-peper -verse tym en eventueel een beetje vers bonenkruid -wat water
hoe maak ik het:
-leg op elk lapje een plakje parmaham en een salieblaadje en steek dit vast met twee tandenstokers -verwarm olie en boter tot schuim bijna verdwenen is en leg lapjes met hamkant naar beneden in pan, bak op middelmatig vuur gedurende een 7tal min uutjes tot beide kanten licht gekleurd zijn. -neem uit pan en deglaceer pan met de marsala -kruid met peper en zout
-doe de wortelblokjes in een pannetje met alle andere ingredienten en stoof onder deksel zo'n 1O minuten net gaar
serveer met kroketjes
|