 LAAT JE NIET AFSCHRIKKEN DOOR DE BENODIGDHEDEN, IS EEN SIMPEL STOOFPOTJE, ECHT WAAR!
wat heb nodig:
-4 lamssneden (= sneden van een lamsbout) -2 uien, gesnipperd -2 teentje knoflook gesnipperd -1 eetlepel honing -1 oranje paprika in blokjes -5O gram blonde rozijntjes -5O gram geschaafde amandelen, licht geroosterd in droge pan tot goudgeel -1/2 tl gedroogde koriander -1/2 tl kurkuma (geelwortel) -peper en zout -mespuntje chilivlokjes -4 verse abrikozen of 1O gedroogde abrikozen -olijfolie -verse koriander
hoe maak ik het:
-vehit olie in een pan en bak het vlees dat je flinke blokjes gesneden hebt mooi bruin aan -verhit in stoofpan of tagine nog wat olie en bak hierin de ui, look en paprika, en alle kruiden, bestrooi zeker met een beetje zout om het bruinen te voorkomen. (doe dit op zacht vuur gedurende zeker 1O minuten -voeg vlees toe -in pan waar je vlees in gebakken hebt voeg je een 3dl water toe, laat even opkoken zodat de aanbaksels loskomen en voeg bij het vlees -voeg dan de honing en rozijntjes toe, als je de gedroogde abrikozen gebruikt dan is dit ook het moment om ze de pan in te doen -laat alles zachtjes een 4O minuten sudderen of tot het vlees echt mals is -als je verse abrikozen gebruikt voeg ze dan de laatste 1O minuten toe
-garneer met de geschaafde amandelen en de grof gehakte koriander
-geef er marokaans brood bij om de heerlijke saus op te smullen
|