
benodigdheden:(4 personen)
-1 bussel groene asperges
-3 eetlepels mascarpone
-1 eidooier
-zout-peper
-150gr erwtjes (diepvries is goed)
-pijnboompitjes geroosterd
-parmezaanschaafsel (doe ik met mandoline,kan ook met dunschiller)
-4 halfgedroogde tomaatjes
-4 blaadjes basilicum
-4 plakjes halloumi met frisse dreesing (zie recpt op deze site)
-400 gram pasta
bereiding:
-houterige delen van asperges breken
-in stukken van 3cm snijden (kopjes apart houden)
-stukken zachtkoken in ongeveer 10min (kopjes laatste 2 min toevoegen)
-spoelen onder koud water
-erwtjes koken tot juist mals
-stukken asperge (niet de kopjes!) in blender (of met soepmix) samen met eidooier, zout en peper zeer fijn mixen
-pasta koken
-aspergesmengsel mengen met mascarpone
-pasta mengen met aspergemengsel en erwtjes en nogmaals proeven of nog zout en peper toegevoegd moet worden.
-op bord halloumi, enkele schaafsel kaas , een tomaatje en blaadje basilicum leggen gevolg ddoor de pasta
-bestrooien met pijnboompitjes
smakelijk!
tip: drink er een zomers wit wijntje bij.