 wat heb ik nodig:
-1 kilo asperges -3 sneden lekkere ham -2 eitjes hardgekookt in blokjes
beslag voor de helft van de asperges
-125gr bloem -1/2 tl bakpoeder -een snuifje currypoeder -spuitwater -olie om te frituren
-verse mayonaise mengen met verschillende verse kruiden
hoe maak ik het:
-maak de asperges schoon en verdeel ze in 2 delen -één deel stoom je 8 minuutjes -één deel stoom je 1O 12 minuten
Maak het beslag door bloem, bakpoeder en curry te zeven boven een kom,meng er dan zoveel spuitwater door tot dik vloeibaar en laat even rusten
Rol de asperges die volledig gaar zijn in de ham en leg ze al op je dresseerbordje
Verhit de olie in een platte pan, zo'n, laagje van 3 cm ongeveer is voldoende, doop de andere asperges in het beslag en frituur ze gedurende 4 minuten of tot goudbruin -laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zout
Leg ze bij op je bord en serveer met de kruidenmayonaise en een slaatje van gestoomde aardappelblokjes met wat zout, peper, olie en citroensap
smakelijk
|