bedankt elsje
hier een receptje voor glutenvrije wafeltjes
Stroopwafels/oublies (rolletjes), hoorntjes en bakjes
temperatuurwafelijzer: volgens gebruiksaanwijzing Baktijd: afhankelijk van de dikte van het beslag 20-25 seconden Benodigd materiaal:steelpan, pollepel, kleine juslepel/ijsschep, wafelijzer met fijne platen Ingrediënten:
- 5 dl. kokend water
- 500 gram witte of lichtbruine basterdsuiker
- 500 gram glutenvrij meel (eventueel gedeeltelijk rijstmeel)
- 250 gram boter
- 2 eieren (ieder 50 gram)
- 1 eetl. kaneel, of anijszaad, thijm, fijngestampte naaldjes rozemarijn enz.
Bereidingswijze:
- doe zodra het water kookt het vuur uit en doe er alle ingrediënten in, klop intussen met een garde tot een egaal mengsel is ontstaan
- bak volgens de gebruiksaanwijzing wafels naar smaak dik of dun Stroopwafels:
Vulling: verwarm 250 gram stroop, 100 gram boter, 200 gram bruine basterdsuiker en 1 etlepel kaneel. Verwarm en roer tot de suiker is gesmolten.
- besmeer een wafel dun met de vulling en leg er een tweede op Rolletjes (oublies), (ijs)hoorntjes en bakjes:
Rolletjes: rol de wafel direkt om een rond houten stokje
- hoorntjes: idem om een tabs toelopend houtje of speciale vorm
- bakjes:leg het hete wafeltje in een vuurvast schaaltje en druk er onmiddellijk een glas o.i.d. op
vul de rolletjes, hoorntjes en bakjes vlak voor gebruik anders worden ze zacht
|