
Wat heb ik nodig:
köfte
-500 gram lamsgehakt -1 lentuitje in fijne ringetjes -handvol bladpeterselie en munt (grof gehakt) -zout, peper en geheime kruidenmix van manuel ------------------------------- (als je die niet hebt)= -1/2kl koriander -1/2kl komijn -1/2kl chilivlokjes ------------------------------
-1 koffielepel geperste knoflook -1 ei -paneermeel
komkommerslaatje
-1/2 komkommer geschild en in lange plakken geschaafd met dunschiller zodat je linten krijgt -zout -potje natuuryogurt -1/2 kl geperste knoflook -gehakte peterselie en munt
Hoe maak ik het:
-meng alle ingredienten voor de köfte, en vorm rond de houten prikkers een soort worstje -leg deze op een schaal en zet minsten een uur in de koelkast om op te stijven en de smaken te laten doordringen
-leg de komkommerlinten in een vergiet en strooi er flink wat zout over, dek af met keukenhanddoek en laat 15 minuten staan, er zal een deel vocht weglopen op deze manier. -spoel de komkommer flink onder koude kraan en dep flink droog
-verwarm een beetje olie in een tefalpan en bak hierin op niet te hoog vuur de kofte gaar -meng de komkommer met de overige ingredienten
Dien op met couscous waarvan je het recept op deze blog kunt vinden Garneer met geroosterde pijnboompitten en gegrilde paprika's
|