
Wat heb ik nodig:
-3 kalfslapjes -3 gegrilde puntpaparika's (uit potje) of zelf gegrild -stukjes mozarella of kleine aperobolletjes mozarella -rucola -een grote tomaat -een beetje kappertjes (grzouten, indien je deze niet kunt krijgen op aijn) -platte peterselie-fijngehakt -een citroen (zeste en sap) -een rol pizzadeeg -grof zout -provencaalse kruiden -olijfolie, balsamico-azijn
Hoe maak ik het:
-leg de kalfslapjes in een schaal, doe de zeste (geraspte schil vds gewassen citroen)olijfolie en provencaalse kruiden erop meng goed en laat een uurtje marineren in koelkast -vul de paprikas met de mozarellabolletjes die je gekruid hebt met peper en zout -schil en ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes -doe in een pannetje samen met de goe gespoelde kappertjes en een beetje olijfolie en zout en peper -verwarm de oven tot 210gr en bak de pizzadeeg die je in driekhoeken hebt gesneden en bestrooid met grof zout en wat provencaalse kruiden gedurende tien minuten -meng de gewassen rucola en doe er wat olijfolie en balsamico-azijn op -verhit je grillplaat, dep het vlees droog en grill gedurende 4 minuten aan elke kant
-leg een stuk crostada (het koekje) dan het kalfslapje, daarop een gevulde paprika en een torentje rucola en werk af met een streepje van de tomatendressing
smakelijk.
|