wat heb ik nodig:
-4 eiwitten -250gr witte suiker -2 koffielepels maizena (geen expres-maizena!!!) -koffielepel wittewijnazijn -1/2 koffielepel vanille-extract -500gr aarbeien in schijfjes -2,5dl slagroom -2 eetlepels bloemsuiker -beetje zout
Hoe maak ik het:
-klop de eiwitten met een snuifje zout tot bijna stijf , voeg dan in drie delen de suiker toe, wacht steeds tot de suiker goed is opgenomen, meng tot het eiwit dik en zeer glanzend is -voeg dan maizena, vanille en azijn toe en meng voorzichtig eronder -bekleed een bakplaat met bakpapier -verwarm oven voor op 180gr -stort het eiwit in twee delen op de bakplaat en verdeel tot twee ongeveer gelijke ronde vormen, maak in het midden een beetje een kuiltje -zet in de oven en verlaag de temperatuur direct tot 150gr en bak gedurende 30minuten -zet oven uit en laat de pavlova volledig in de oven afkoelen -de slagroom opkloppen met bloemsuiker -één cirkel merengue beleggen met de helft van de room en de aardbeien, de andere merengue er omgekeerd opleggen en afwerken met de rest van de room en aardbeien -bestrooi tot slot nog met wat bloemsuiker
tip: -U kan ook gewoon één grote merengue bakken , bak hem dan 1u op dezelfde manier -u kan ook ander fruit gebruiken, alle rood fruit, of bosbessen of passievrucht is ook erg lekker.
Belangrijk: werk de pavlova niet meer dan een uur op voorhand af met de room en het fruit.
|