 wat heb ik nodig:
-visboullion (gekocht of gemaakt van platvisgraten en garnaalpellen (zet deze samen met een ui, beetje prei, en wortel op het vuurlaten zachtjes pruttelen voor 2O minuten-zeven-klaar!) -verschillende soorten vaste vis (staartvis, kabeljauw, gamba's...) -mosselen -1 prei, 2 wortelen,1 rode paprika, 1 gele paprika fijngesneden -1 envelopje saffraandraadjes -zout en peper -beetje tomatenpuree -scheutje witte wijn -rouille (kan je kopen in potje)
hoe maak ik het:
-kook de groentjes beetgaar in de boullion samen met de tomatenpuree -zet het vuur uit en doe er de vis die je in blokjes van ongeveer 3 cm hebt gesneden bij en de gamba's bij. Deksel op de pan zetten -laat de mosselen op hoog vuur openkomen in een andere pot samen met een scheutje witte wijn -doe de mosselen bij de soep -serveer met lekker brood en een potje rouille en voor de liefhebbers een beetje gemalen kaas.
|