
Wat heb ik nodig:
-100gr boter -2dl water -snuifje zout -125gr bloem -1 tl bakpoeder -4 eieren (meduim)
Hoe maak ik het:
-verwarm water met boter en zout, zodra boter gesmolten is alle bloem in één keer toevoegen en met garde of houten lepel roeren tot loslaat van de bodem, dan nog even verder roeren om de bloem te laten garen, dan overdoen in een beslagkom (van je mixer als je dat hebt) en één voor één de eieren toevoegen tot een mooi glanzend deeg bekomen is dat dik vloeibaar is. -deeg in spuitzak met grote gladde mond en op een met bakpapier of bakvel belegde bakplaat spuiten (eclairs= streep van ongeveer 7cm) soes een rondje van een 4 a 5cm -bakken in voorverwarmde oven van 200graden gedurende 25 minuten -oven niet openen tijdens het bakken is zeeeeeeer belangrijk -laten afkoelen en vullen met pudding of slagroom -desgewenst kan eclair of soes opengesneden worden en kan er ook fruit toegevoegd worden, zoals aardbeien, ananas.... -bovenkant bestrijkenmet gesmolten chocolade of bloemsuiker.
smakelijk
|