Dank u Elke (De tagatesse kan vervangen worden door witte suiker , maar neem dan wel de dubbele hoeveelheid)
Nodig :
170 gr bloem
3 eitjes
150 gr Tagatesse + 2 eetlepels extra
150 gr boter (zacht)
3 wortelen héél fijn gehakt
een handvol walnoten in stukjes gebroken
een handvol rozijntjes
1 potje Philadelhia natuur
sap van een halve sinaasappel
een reep marsepein
groene,rode en gele voedingskleurstof
Hoe te maken :
Verdeel de reep marsepein in 2/3 en 1/3. Kleur 1/3 groen en 2/3 oranje (een beetje rode en veel gele kleurstof.
Meng de 150 gr Tagatesse met de boter romig. Voeg 1 voor 1 de eitjes toe en meng goed. Dan de bloem erbij en weer goed mengen.
Voeg dan de wortelen,rozijnen en noten toe en meng een laatste keer goed.
Ofwel verdelen over kleine cakevormpjes,of 1 grote vorm en 20 tot 40 minuten bakken (naargelang de grootte) op 170 graden.
Terwijl de cakejes bakken vorm je van de oranje marsepein "worteltjes" (worstvorm die je aan één kant spits maakt en met mes wat insnijdt).
Van de groene marsepein maak je het "loof". Je vormt een balltje dat druk je plat en snij je in. dat duw je op de oranje worteltjes.
Van de philadelphiakaas maak je met het sap en de 2 eetlepels Tagatesse een "glazuur".
Hiermee bestrijk je jez afgekoelde cakejes en legt op elk cakeje een "worteltje".
Smakelijk!
|