
wat heb ik nodig voor 6 tot 8 personen:
-500gr kleine pasta (vlindertjes....) -500gr gehakt -1 gesnipperde ui -1 teetje look fijngehakt -3dl kippeboullion -2,5dl room -2 el tomatenpuree -zout en peper -1 gele paprika in blokjes -2 preien in fijne ringetjes -100gr geraspte parmezaanse kaas -3 eieren (gesplitst in dooier en wit) -boter -paneermeel -een springvorm van 27cm
Hoe maak ik het:
-verwarm een betje boter in een ruime pan, en stoof hierin de ui en knoflook. -zet het vuur iets hoger en voeg de groentjes en het gehakt bij dan de boullion met de tomatenpuree, kruid met peper en zout en laat 2O minuten pruttelen zonder deksel op de pan -voeg dan de room toe en laat nog 5 minuten doorkoken -meng met ongeveer 3/4de van de kaas en de dooiers -klop de eiwitten stijf -breng ondertussen water met zout aan de kook vr de pasta en kook deze beetgaar -meng pasta met saus en spatel er dan voorzichtig de eiwitten onder -bestrooi met paneermeel en de rest van de kaas. -bak in een voorverwarmde oven van 200 gr gedurende 3O minuten tot goudbruin -laat 10min staan en ontvorm -dien op met een groene salade
tip: u kan deze taart perfect de dag voordien klaarmaken en warm ze dan afgedekt met alufolie op in een oven van 17Ogr gedurende een 3Omin (neem folie de laatste 10min weg om een mooi goudgeel korstje te bekomen) -
-een springvorm van 27cm
|