Onlangs werd een groot BBQfeest gegeven voor de 3Oste verjaardag van silke's vriend Bert.
De BBq zelf werd uitbesteed, maar de aperiefhapjes deden we zelf, de hapjes waren grotendeels van de hand van tante Nadine en ze waren super, dus een dikke merci aan haar. Daarom wil ik ze graag met jullie delen.
Mosselen met salsa

Kook de mosselen met een beetje witte wijn tot ze open zijn. Verwijder een kant van de schelp en leg ze op schalen. (Dit kan je perfect de dag voordien doen) De dag zelf maak je de salsa: -snij rode, groene, gele en oranje paprika in kleine mini-blokjes, alsook enkele ontvelde en ontpitte tomaten -maak een dressing (Nadine gebruikte een zakje vr vinaegrette (droog poeder dat je kan vinden bij de kruiden in de supermarkt) griekse stijl, je kan natuurlijk ook zelf een dressing maken van je favoriete kruiden met olijfolie, azijn, zout en peper. -de salsa lepel je net voor het serveren over de mosselen en je hebt een zalig hapje.
Meloen met parmaham

Dit hapje spreekt voor zich denk ik. en is alweer erg lekker.
Tomaat-mozarella zelfde principe, ook op een spiesje met een blaadje basilicum en een streepje balsamicostroop erop (fotootje onbreekt....maar zodra het hapje de reveu nogmaals passeert zal ik het aanvullen)
Pikante salsa met toast:

Rode ui en verschillende kleuren paprika en look allemaal door de hakmolen fijnmalen, half blik tomatenblokjes bijdoen. Dit kruiden met peper, zout , paprika en pili pili eventueel wat ketchup en tot slot nog een snuifje suiker toevoegen. Voor wie van pittig houdt is dit een ideaal hapje, al kan je dit naar eigen smaak aanpassen natuurlijk.
Garnaaltjes met appel en currysausje Rasp geschilde appel en meng met zure room en flink wat currypoeder (naar smaak) Doe hiervan een schepje in een mooi potje, leg er enkele garnalen op en een plukje dille.

|