Groenten die je zelf grilt zijn zo smaakvol dat je er duizend en één dingen mee kan doen.
 Hoe ga je te werk:
-je neemt bijvoorbeeld rode, oranje en gele paprika's (groene gebruik ik niet, ze zijn niet zo zoet) -je kan ook prei (zoals ik deze keer had gedaan meegrillen -aubergine, courgette, worteltjes.......
Je maakt alle groenten schoon, -paprika's snij je in 4 delen, verwijderd de zaden en legt ze met de bolle kant naar boven -de prei was je grondig en je verdeelt elke prei in de lengte in vier stukken, haal ze even door een beetje olijfolie
-leg alle groenten op een bakplaat, ik leg er siliconenvel onder, dat bespaart schrobwerk achteraf -zet in een voorverwarmde oven van 210graden op grillstand en grill ongeveer 30minuten (paprika's zijn dan zwart geblakerd, prei gekarameliseerd -haal uit oven en dek het deel met de paprika's af met natgemaakte keukenrol, laat 20 min staan en dan kan je de schilletjes zo verwijderen.
Ik maakte met deze groente een lekkere zomersalade die je ook op deze blog vindt.
|