

Dit is een makkelijk ovenschoteltje dat er altijd wel in gaat.
wat heb ik nodig:
-bakje (kastanje)champignons -2 preien in ringetjes -1/2liter kaassaus -5OO gr gehakt, -aardappelpuree voor 4 personen (ook goed gekruid) -beetje olie -beetje thym, en curry -beetje marsalawijn (italiaanse zoete wijn) of rode porto -betje gemalen kaas
hoe maak ik het:
-verwarm een beetje olie in een grote pan (liefst één die recht in de oven kan) -bak hierin de in vier gesneden champignons en kruid met de tym, als ze aangebakken zijn blus ze dan met de marsala, laat inkoken tot bijna niks meer aan vocht overblijft -haal even uit de pan -bak het gehakt flink aan tot het mooi bruin kleurt, voeg beetje currypoeder toe -voeg de preiringetjes toe en bak nog even voort, voeg eventueel een beetje boullion of water toe tot de waarin de prei even kan garen -dat vormt dan de eerste laag -voeg dan de champignons terug toe en daarop de kaassaus -bedek met de puree en maak er een mooi patroon in met een paletmes -bestrooi met gemalen kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 18O graden.
smakelijk.
|