
LAAT JE NIET AFSCHRIKKEN DOOR DE HOEVEELHEID BENODIGDHEDEN, de meeste dingen zijn kruiden die je tenslotte maar gewoon uit de potjes hoeft te scheppen.
Wat heb ik nodig:
-4 lamsschenkels -1 ui , gesnipperd -1 teentje knoflook, gesnipperd -olijfolie -zout en peper -1 grote tomaat, ontpit - peterselie-grofgehakt -1/2 kl gemalen komijn -1/2 kl kurkuma -1/2 kl venkelzaadjes -1/2 kl korianderzaad -1/2 kl piment d'espelette (of chilivlokjes) -enkele draadjes saffraan -half glas witte wijn -1/2 vleesboullionblokje in 2dl water -1 doos linzen
-een tagine (te vervangen door een pan met deksel)
Hoe maak ik het:
-verwarm de olijfolie en fruit hierin lichtjes de ui en knoflook -voeg de schenkels toe en laat licht kleuren -voeg alle kruiden, de wijn en boullion toe -dek af en laat 2u op zeer zacht vuur sudderen (echt heeeel zacht, tot het vlees bijna van het been valt) -voeg de linzen toe en de tomaat die je in stukjes hebt gesneden en de helft van de peterselie en laat nog 5 minuten doorwarmen -bestrooi met de resterende peterselie en dien op met brood om van de heerlijke saus te kunnen genieten.
Je huis zal gegarandeerd heel arabisch ruiken Dus een aanrader als je een marokaans avondje organiseerd.
|