Benodigdheden:
-5eitjes -250gr witte suiker -beetke rietsuiker -250gr zachte boter -125gr gemalen amandelen -125gr zelfrijzend bakmeel -enkele druppels goede amandelessence -1grote appel of twee kleintjes geschild! -10 halve walnoten -2eetlepels pijnboompitjes -2eetlepels geschaafde amandelen
Bereiding:
-oven voorverwarmen op 160gr warme lucht (anders 180gr) -alle ingredienten behalve appel en rietsuiker samenvoegen en mixen tot beslag -helft beslag in ronde springvorm van 22cm -appeltje in fijne schijfjes snijden en deeg bedekken met appel (=ongeveer de helft van één grote appel of ene hele als hij klein is) -beleggen met de walnoten en pijnboompitjes -andere helft deeg erop -dan beleggen met rest van appelschijfjes -bestrooien met rietsuiker en amandelschilfers
-bakken 1u15min ongeveer tot goudkleurig -afkoelen op rooster
smakelijk!
|