
wat heb ik nodig:
-1 pak udonnoedels (te koop in delhaize) andere noedels zoals rijstnoedels kan ook -1oranje of rode paprika in stukjes gesneden -2OOgram peultjes -8 tal mini-maiskolfjes -3 lenteuitjes in ringetjes gesneden -1ui in partjes gesneden -1teentje knoflook fijngesneden -1kl geraspte verse gember -1 halve rode chilipeper, fijngesneden -1 varkenshaasje in dunne plakjes -5 eetlepels terryakisaus (te koop in delhaize) -2eetlepels oestersaus -2eetlepels rijstazijn -2eetlepels donkere sojasaus -beetje maizena opgelost in water -olie
Hoe maak ik het:
-snij vlees in zeer dunne plakjes en maak een marinade met de terryakisaus, 1 eetlepel oestersaus en 1 eetlepel rijstazijn. Meng het vlees zeer goed met de marinade dek af en zet zeker 4u in koelkast -kook de noedels -verhit je wok tot zeer heet, voeg olie toe en laat even opwarmen -bak hierin het uitgelekte vlees aan in porties zodat de wok niet teveel afkoelt -schep vlees uit wok en maak even schoon met keukenpapier -opnieuw olie in wok en terug verwarmen -voeg look en chili en gember toe en roerbak enkele seconden -voeg dan ui toe en wok weer ongeveer een minuut -voeg dan de paprika, peultjes en mais toe en roerbak tot beetgaar -kruid af met de sojasaus, oestersaus en azijn -voeg de maizena toe zodat het vocht een heel klein beetje bindt, laat even doorkoken. -meng met de uitgelekte noedels en bestrooi met fijngesneden lenteui.
smakelijk!
|