benodigdheden: (4 personen)
-zakje hele kleine pasta (0,5cm (ik koop het in delhaize) -400 gr zalmfilet zonder vel -1 kilo asperges geschild en in stukjes van 3cm gesneden, gekookt tot net gaar (indien geen asperges meer voorradig, zoals nu dus, kan het vervangen door erwtjes of kerstomaatjes of ........... -100 ml lichte room (alpro-soya ofzo) -1 eetlepel mosterd -1 eidooier -gehakte koriander en selderblad of peterselie -paar halfgedroogde tomaatjes (zonder look!!!)zeer fijn gehakt -sap halve citroen -2 eetlepels sojasaus -olijfolie -zout -peper
marinade-dressing
-2 eetlepels olijfolie -1 eetlepel witte balsamico -1 eetlepel rijstwijn -1 eetlepel vissaus -1 eetlepel vloeibare honing
bereiding:
-pasta koken, - pasta afspoelen onder koud water tot echt afgekoeld - alle ingredienten voor marinade mengen tot honing is opgelost - zalmfilet in blokjes van 4x4 snijden en door marinade halen (op bordje in koelkast laten marineren) -rest van marinade onder pasta scheppen samen met citroensap en tomaatjes -sausje maken door ei, mosterd, en room op te kloppen met mixer -asperges en saus onder pasta doen -olijfolie verwarmen in tefalpan en stukjes zalm aanabakken (2 min aan elke kant) -dan soja saus toevoegen en vis er even doorwentelen (geeft mooie glans)
tip:
presenteer de pasta in mooie diepe schaal en leg vis erop.
smakelijk.
-
|