
Wat heb ik nodig:
-15Ogr zachte boter -3OOgr zelgemaakte amandelpasta (of marsepein) (je maakt deze zelf door 15Ogr amandelpoeder met 15Ogr suiker en een eiwit te mengen tot een pasta onstaat, als je rozenwater in huis hebt is een eetlepel toevoegen erg lekker) -6 eieren -25Ogr ricotta of magere platte kaas -rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel -1 theelepel amandelessence -25gr bloem -boter en geschaafde amandelen voor de vorm -pijnboompitten voor het bestrooien -poedersuiker om te bestuiven
Hoe maak ik het:
-Verwarm je oven voor op 175gr -roer de boter met amandelpasta romig -voeg één voor één de eitjes toe tot glad mengsel -voeg dan de ricotta, amadelessense en de rasp vd citrusvruchten toe -als laatste de bloem -neem een springvorm van 24cm en bestrijk met boter, bestrooi dan de randen met de amandelschilfers -vul met het beslag -bestrooi met pijnboompitjes -bak gedurende 25 a 3O minuten of tot een prikker die er droog uitkomt
tip: ik gebruikte een springvorm van 20cm en verlaagde oventemperatuur naar 17Ogr en bakte de taart gedurende 5O minuten, dekte de taart na 3O minuten wel voorzichtig af met een stukje bakpapier om te donkere pijnboompitjes te voorkomen
|