Dit zijn weer enkele zalige hapjes gemaakt door onze oudste dochter Elke.
Omeletblokjes met pikant tomatensausje
* 1 tomaat in heel kleine blokjes
* 1 kleine aardappel in heel kleine blokjes
* wat bieslook fijngesnipperd
* stukje boter
* zout,peper,paprikapoeder
* 4 eieren
* scheutje room
De aardappelblokjes aanbakken in de boter,wat laten stoven en tomatenblokjes en bieslooksnippers toevoegen.
De 4 eieren klutsen met room,zout en peper en een flinke snuif paprikapoeder.
In een klein aluminium bakje de gestoofde groenten doen daarom de geklutste eieren.
In een grote schaal wat warm water gieten,hierin het bakje zetten en laten stollen in de oven op 180graden (ongeveer 20 minuten).
Toastje "gerookte eend met mandarijn"
* broodrondjes (uitgestoken uit lichtbruin brood en licht getoast)
* wat vijgenconfituur
* reepjes gerookte eend
* partjes mandarijn zonder het witte vel
* sprietjes bieslook
De broodrondjes besmeren met vijgenconfituur, beleggen met reepjes eend en een partje mandarijn,afwerken met bieslook
Zalmballetjes met dillesaus
* 200 gr zalmgehakt (te verkrijgen bij delhaize maar ook zelf te maken)
* 1 ei
* wat groene en rode chilipeper (fijngehakt)
* zout,peper
* verse dille fijngehakt (1 eetlepel voor balletjes, 1 eetlepel voor sausje)
* 2 eetlepels mayonaise (met mosterd)
* 3 eetlepels yoghurt
Meng het gehakt met alle kruiding en het eitje. Bak van dit mengsel kleine balletjes
Dien op met sausje van mayo,yoghurt,dille,zout en peper.